Jump to content
Annons

Audiodelight

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av Audiodelight

  1. Har tänkt mig spela in mitt band Guitar 66 live i replokalen. Vi är en typisk trio med gitarr, bas o trummor, två som sjunger. Har förr varit i studio och spelat in på samma vis och det har blivit ganska bra. Det enda krånglet då har egentligen alltid varit ljudteknikern som alltid gjort att man tappat lusten för att spela. Min erfarenhet av ljudtekniker är att de i livesammanhang mixar trummorna oerhört starkt (förutom riden, som aldrig hörs alls) och stänger av gitarren ut i PA:t. När sen samma tekniker sitter i studions kontrollrum blir det helt tvärtom, trummorna kan man bara svagt ana och leadgitarren låter mer än allt annat. Skit samma, undrar bara om någon fler känner igen detta?

    Live brukar jag själv ratta till bättre ljud än vad vi haft på nån av skivorna vi gjort i studio, så tanken (eller en av ideérna) är att spela in rubb och stubb på bara två kanaler eventuellt införskaffa en Revox eller nåt liknande och köra ner det hela på. Efter att ha provinspelat/lyssnat på några låtar borde nivåerna sitta ganska exakt. Sen kan man ju lämna bort resultatet för vidare mastring hos någon proffs datalirare.

    Vitsen blir att när man en gång hittat ett bra ljud kan man helt släppa den jobbiga tekniska biten och bara trycka på rec och lira som fan, med lurar på skallen funkar det säkert bra.

    Frågan är om de moderna digitalportorna eller Cubbase i datorn ger mycket bättre ljud än vad en lyckad sån här tapeinspelning skulle förmå? Jag har en hyfsad Soundcraft mixer vars reglar och rattar jag känner utan och innan, bra TC reverb/delay kompressor t sång osv. Gitarrljud, basljud, trummor och sång, allt ska låta exakt som det gör när vi spelar in.

    Tittar man bakåt på skivor som spelats in på tape finns det ju en hel del med superljud.

    Blir vi helt ensamma om att spela in på det viset om vi testar? Jag vet kanske var jag kan få tag i en Tascam 4-spårsrullbandare som knappast använts mer än 10 timmar. Eller också en Revox.

    Eller blir det hela bättre inspelat på en ZOOM H2 eller en Edirol eller vad de nu heter? Ger inte de digitala grejerna alltid nåt obehagligt hårt i ljudet?

    Är det någon som testat både detta stenålders inspelningssätt och modernare digitalinspelning och kan komma med lite tyck och tänk?

    Har bordet tape utgångar direct out kallas de på soundcraft om jag inte minns fel. I så fall kan man hyra exempelvis en Alesis HD 24 och spela in på Den borde att gå och få tag på för några 100lappar i hyra per dag. Sedan kan du mata in alla 24 spår via en tillbehörs grej till din dator och mixa det där. Har bordet inte direct out kan man löda ihop en specialkabel och köra via insertarna. Men då kan du inte använda dina kompressor/limiters.

    Du får räkna med rullbandskostnaden med samt att det kan vara svårt att få tag i ett rullband av hyffsad kvalité (ampex eller liknande)

    Lycka till MVH Mathias

  2. Hej

    Någon som har erfarenheter eller synpunkter på denna mixer?

    Ska användas mestandels live för att mixa ihop orkestern och skådespelarna som sjunger.

    Kommer att skicka alla signaler ifrån orkestern direkt in till mixern (en del via linebox, där det behövs).

    Sångmikrofonerna kommer oftast vara trådlösa myggor, men ibland också vanliga sångmicar.

    I framtiden kan det bli aktuellt med OH-micra också.

    Vad har ni att säga?

    MVH Johann

    Om du bara har kravet ATT det ska låta och inga krav på HUR det ska låta så är det ett bra bord.

    Om man bortser från att behringer har absolut sämst rykte på marknaden och barar tittar på bordet i sig så kan man snabbt se att

    1. Bordet har bara 3bands eq med ett swep.

    2. Bordet har endast 4 tappningar, 6 är väl minimum för er.

    3. Bordet har endast 60mm reglar vilket måste anses vara för lite för att kunna arbeta med bordet på ett tillfredställande sätt enligt min mening.

    Om man sedan går vidare på kvalitén hos tillverkaren så finns de troligen mycket mer att önska.

    Bordets egen brus är troligen rätt så högt.

    Sammanfattningsvis kan man säga att bordet med rätt stor säkerhet inte passar er.

    Ett alternativ om man ändå vill ha denna typ av mixer, kan vara denna mixern Lite dyrare men 100ggr bättre

    Se länk till min hemsida

    http://audiodelight.se/index.php?main_page...products_id=454

    Lycka till

×
×
  • Skapa ny...