Jump to content
Annons

rammega

Medlem
  • Antal inlägg

    502
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av rammega

  1. Hej. Har en M-audio hammer 88 som har blivit utsatt för en brand.

    Får inte till den efter det. Har blåst ren den.

    Men många tangenter ger ingen miditrigg.

    Vet någon om det är en optisk läsning eller är det någon kontakt mekanism i keyboardet?

     

  2. Använder själv ett UR824 som jag är mycket nöjd med. Köpte det då mitt Focusrite Liquid Pro 56 inte funkar som det ska och Focusrite inte verkar intresserade av att fixa nya driver till det kortet. 

    Har inte haft några problem med Steinberg kortet alls. Tvärtom så har det varit en trevlig bekantskap. (Hade lite svårt att få till ADAT kopplingen mellan UR824 och Liquid 56 an, men det berodde på inställningarna i Focusrite kortet och att det var första gången jag faktiskt ens använder mig av just ADAT. Men nu kör jag med Liqidkortet som preamp bara så att jag får 16 kanaler in/ut.)

    Man får ratta lite med DSP inställningarna tills man lär sig, men det gick fort tycker jag. Skönt att kunna ha reverb på lyssningen utan att spela in reverbet med, så att man kan få en behagligare lyssning om man behöver det. För mig så har ljudstyrkan varit mer än tillräcklig hos hörlursförstärkningen. 

    Tycker att preamparna är rena och brusfria över förväntan i mitt fall. Var lite skeptisk till USB men är nu troende. Har inte upplevt jitter eller vikningar på något sätt hit tills. Lite irriterande att man slår på fantommatningen för två kanaler i taget dock. Den är kopplad parvis så man slår på den för 1/2, 3/4, 5/6 eller 7/8 istället för att man har en separat knapp för varje kanal. Det är tydligen samma sak med fyrkanlas kortet med. Behöver ju inte vara ett problem för alla men man bör vara medveten om detta innan man köper om det kan vara ett problem för just dig. 

    Gillade till och med de gitarr pluggar jag fick med som mjukvara. De låter lite kalla och nästan för städade på något sätt, men de passade mig som ett alternativ till de fysiska förstärkarna jag redan äger. Men lyssna på dem på nätet och se vad du själv tror om dem.  

    Hej. har du lust att berätta hur man får igång DSP:n skuille vara lite kul att ha tex reverb på lyssningen. Egentligen så behöver jag inte denna funktion då jag har låg latency och kan lyssna på inserten. men vore kul ändå.

×
×
  • Skapa ny...