Jump to content
Annons

theFox

Medlem
  • Antal inlägg

    113
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av theFox

  1. Det handlar om att bli hörd. Ett gäng kanske köper din skiva, medans några hundratusen tankar den. Vad är i längden värt mest? Några sålda skivor, eller att nå ut till en gigantisk publik?

    Gillar folk musiken så går folk på spelningar, kanske tlm köper skivorna.

    Fildelning har utan tvekan hjälp musik att nå ut till alla hörn och kanter där den annars inte hade nått.

  2. 170.341(groot).jpg

    xps420_b.jpg

    125233.jpg

    Köppte in dessa prylar för några månader sedan vid Grins konkursaktion.

    2st 6" Citronic ST monitorer,

    en Dell XPS 420

    och en 24" skärm.

    10k fick jag punga för hela kalaset.

    Är nöjd med prylarna. Monitorerna är i budgetklassen,´

    lite väl färgade, men de avslöjar löljigt mycket detaljer.

  3. SM58 fungerar utmärkt, dock inte lika flådigt sound som en stormembranare.

    Om du behöver en mick som inte distar när du screamar så föreslår jag att du skolar dig lite mer i screamandets konst.

    All growling och screaming är teknik, och teknik, sällan volym.

    En teknik som låter så mycket att micken distar är skadlig för rösten.

    break a leg

  4. Hmm, sitter själv på ett likadant kort. Kan tyvär inte hjälpa dig ang det problemet, men ta kontakt med customer supporten.

    Mitt kort brukar fungera bra ett tag, sen börjar ljudet spraka lite oregelbundet. Min lösning på det problemet är att dra ur och koppla in kortet igen. 😳

  5. Inte in i detalj kanske, men...

    En BRA mix: Skön att lyssna på, klar, ren, tydlig, vacker.

    En DÅLIG mix: Oskön att lyssna på, skär i öronen, låter slarvigt, bökigt, lerigt, otydligt.

    Har många förebilder, för många olika genrer, men Zack Bellica är bra jäla awesome.

  6. Okej. Jag kan koppla in två instrument? vad gör jag om jag köper ett tredje? 😉

    Alltså, antar att du ska spela in ett instrument i taget? vilket isf innebär att du inte behöver mer än 1 input.

    Bara flytta sladden mellan instrumenten. 🙂

    Om inte simultan inspelning av alla instrument är ultraviktigt så duger det bra med 1-2 instrument-inputs.

    Also, kolla upp Focusrite Saffire ljudkorten, mina personliga favvos. (L)

    Mvh

  7. Instämmer med föregående talare, Elixir är överlägsna och behåller tonen även efter månaders giggande. Man sliter dock lite hår om man råkar spela av en sån sträng men det lönar sig ändå i längden. Kikar man dessutom på Strings and Beyond som nämndes tidigare i tråden så ligger ett paket på ca $12 (knappt 90 spänn) jämfört med typ SEK 300 i butik i Svedala.

    MUMMA!

    Absolut. Har tlm haft samma Elexirsträngar på min elgitarr i över ett år nu. Inte för att de är i bra skick längre, men jävligt bra låter det.

    Förstår mig inte på människor som måste byta strängar stup i kvarten. Ett paket Elexir sitter på iaf några månader utan problem.

  8. Focusrite Saffire pro 26 använder jag just nu. Har lite problem med att datorn inte hittar ljudkortet ibland, eller att det står att jag tappat förbindelsen mellan min PC och ljudkortet. Vet att fler har haft detta problem. Men jag känner flera som tycker att dessa kort är det bästa de testat. Så jag gissar att det kan bero på vad man har för firewire anslutning till sin dator. Men jag tycker nog att man bör kolla upp det bättre innan man skaffar ett saffire kort. De problemen som jag beskriver gäller inte bara just pro 26 utan även de andra saffire korten också.

    Och jag vet ingen MAC användare som ha haft samma problem.

    Hade mycket problem på min stationära med mitt Saffire LE, men kör uteslutande på laptopen nu, och där går allt som en dans.

    Har i övrigt inget att klaga på det kortet. Bra latancy etc, ljudkvaliten e kanon.

  9. Såg det här där Beyer Dynamics DT150 nämns som en gammal lur... Va, säljs inte såna längre tänkte jag. Tycker man ser såna på skallen på folk i studioar på TV. Jag har i alla fall såna och googlade på dem, de verkar säljas för fullt än, 1850 kr såg ett pris i Sverige.

    Jag har aldrig haft några öppna lurar att mixa i, jag har kört med de här fast de är slutna... Om man har vett att inte spela högt, får man ont i öronen fortare av slutna lurar? Det har aldrig jag fattat. Dessutom, med öppna lurar tycker jag ljudet ändras rätt mycket om luren inte sitter exakt lika på skallen jämt, men en sluten lur gör det, bara den sitter runt örat och inte på näsan.

    Mina andra lurar är Sennheiser HD 280 Pro, (som också nämnts) de använder jag alltid när jag spelar live med mit enmansband, förnämlig isolation, det är perfekt, man hör aldrig ett ord av vad alla fyllbultar kommer fram och sluddrar om, man bara ler och nickar medhållande. Fast dessa lurar tycker jag luras lite, de förstärker en del vid övre mellanregistret så när jag mixar sång och gitarr lagom i förhållande till backtraxet så blir sång/gitarr lite för svaga ut i PAt. Fördelen med dem är att jag kan ha så svagt ljud på i miljöer där det är ett jävla liv, och jag ofta har mitt eget PA ganska nära.

    Ska ta med de fula Beyerdynamicsen och prova nästa gång. De är ju rätt groteska som sagt, men det är jag med, kan vara bra att ha nån avledande manöver. Får man det att låta bra i DT150 brukar det låta bra på andra ställen med har jag tyckt.

    http://www.beyerdynamic.de/en/broadcast-st...uctdatabase_pi1[showUid][showUID]=41&tx_sbproductdatabase_pi1[showUid][backPID]=93&cHash=0fd1ee1ab1

    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=148777

    Vad drygt om man måste ha ett par öppna prosonus för typ 3500. Ju mer jag läser här ju mer säger förnuftet att jag borde ge fan i allt det här. Och monitorer, 14000:- innan de börjar likna nåt att ha. Hu! Jag tänker mixa i mina JBL TlX 10 GI stereohögtalare. I dem har jag lyssnat på musik i 25 år minst och är van dem. Ett tag hade jag ett par Behringer truth till mixning, men då blev resultatet ofta helt plojty plojty, så de gav jag bort.

    Kul med en post från någon som har erfarenhet av lurarna. Jag är jättesugen på att beställa ett par från Thomann för att mixa, reference lyssna etc, samt att de är slutna öppnar upp en hel del möjligheter om jag exempelvis ska göra någon field recording, för ljudeffekter och dylikt.

    Men har dock fortfarande inte fått möjligheten att lyssna på DT880 lurarna. :/

    EDIT:

    Hahaha noterade just, "Samt att de är slutna, öppnar upp en hel del möjligheter". Hohhahahehauh

  10. Jo självklart, men det är också lätt att låta sig luras av basen, att det låter fetare etc...det tar ju ett tag innan man vänjer sig med soundet...tog mig flera månader att bli vän med k240S...

    Basen i DT880 PRO borde du ju inte bli missnöjd med...men återigen det beror ju helt och hållet på vilken förstärkare du kör med...

    Kör du med en kass förstärkare kan du också vänta dig ett kasst ljud...

    Har inte provat K701/k702 själv, men AKG är ju inte direkt kända för att använda mer bas än nödvändigt, finns också en anledning till varför dom inte gör det...

    DT880 pro kostar omkring 2200 från Thoman, vettifan vad dom kostar här i sverige om du ska köpa dom...men dom lägger nog gärna på 500 skulle jag kunna tänka mig..

    Jo förstås. Jag antar att det är en vanesak det där med basdelen. AKG K701 och DT880 kostar ungefär lika mycket på Thomann nu för tiden, så det vore väldigt intressant att få testa båda lurarna ordentligt. Finns en Hifi-klubben på andra sidan 4Sound, så ska även dimpa in där och kolla om de har något.

    Ang förstärkare så har jag så pass lättdrivna lurar just nu, att jag bara pluggar de rakt in i Saffire LE ljudkortet.

    Får ta en titt på beggade hörlursstärkare sen när det blir aktuellt att köpa något.

    En lite annorlunda fråga.. Borde man använda nyköppta lurar på en gång, eller vänta tills man bränt in dem i, ja, är det 300 timmar? : O

  11. Jag har testat mängder av lurar genom åren. Så jag har lite att jämföra med.

    ATH-M50 ligger på 1595:- inkl moms i butik. Men låt inte priset lura dej! 😛

    skulle vare intressant att prova...även k702...

    Intressant. Undrar om de gjort något åt basåtergivningen?

    Det tror jag inte...Det är färgen som är ny, och sedan ska dom vara bekvämare..

    Det var många som klagade på k701 att dom inte var särskillt bekväma att ha på sig...

    Ljudet borde vara det samma..

    Vill du ha en stor och häftig bas köp ett par HiFi lurar 🙂

    Det handlar inte om "stor och häfftig" bas, utan att ha en någorlunda trovärdig basåtergivning, och du kan för jössenamn inte säga att k701 skulle ha det. k601an som jag provade hade en sådan avsaknad av bas att jag bedömde det direkt olämpligt att mixa med, och vad jag läst, så har inte k701an bättre. Isf skulle jag gott tänka mig DT880 som bättre för mixning.

    Nu är det väll iof så att öppna lurar har lite klenare basåtergivning, och att det är ett faktum man får lära sig.

    Jag har blevit mer sugen på DT880, mycket pga priset, som är en stor fördel. Ska knalla in på 4sound strax har jag tänkt och kika om de har något för demo.

  12. Jag har testat mängder av lurar genom åren. Så jag har lite att jämföra med.

    ATH-M50 ligger på 1595:- inkl moms i butik. Men låt inte priset lura dej! 🙂

    skulle vare intressant att prova...även k702...

    Intressant. Undrar om de gjort något åt basåtergivningen?

  13. Jag skulle känna mig väldigt orolig för hur den framtida åldringen av hörlurar/monitorer kommer att ske, om det efter ett par hundra timmar har gjort rejäl skillnad någonstans i registret. En snabb förändring i responsen under första tiden skulle jag nog mer tolka som en risk att åldrandet tills prylen är oanvändbar, riskerar att gå förhållandevis snabbt och att specifikationerna inte hålls särskilt bra under livslängden... 🙂

    Eftersom jag inte märkte någon som helst skillnad mellan de gamla och de nyuppackade lurarna, så ställer jag mig mer frågande än någonsin till nyttan med "inspelning"...

    Övertygelsen kan lätt bli total om det är ett antal av de mest tongivande rösterna som påstår att det är så. Då blir det lätt en allmän "sanning" eftersom folk tror att de har fel när de själva inte lyckas höra skillnaden - och om det blir någon liten skillnad som nästan kan uppfattas, så är det dessutom väldigt lätt att det blir uppblåst till ett stort berg i beskrivningar eftersom folk gärna vill visa sig duktiga, när det egentligen handlar om ett sandkorn...

    Tänk på hur det är med audiofilernas power- och högtalarkablar... 😆

    Jo, det hade varit jävligt intressant att läsa något större test av "fakta vs myt" i det där fallet. Många säger ju olika saker och meningarna i den frågan är extremt delade. Inte bara hörlurar då, utan också monitorer och GÄRNA nätsladdarna. Jag vill gärna läsa ett test med en nätsladd som får ljudet att bli bättre. Tack.

  14. Joo, men om du provar skadar det ju inte fråga, sedan är det ju som sagt intressant och se vad dom kör för förstärkare...

    Har man inte en bra förstärkare och lurarna är inbrända tycker jag personligen det är meningslöst att testa dom i butik...

    Jag har inte provat DT150, det är lätt att låta sig luras om lurarna har en fet bas och ett fett ljud, dessa attribut kännetecknar hifi/dj lurar. DT880 har ett neutralt och fylligt/djupt ljud med EXTREMT bra ljudetalj i ljudet, med rätt förstärkare hör du minsta lilla detalj i ljudet, helt klart en annorlunda musik upplevelse om man inte är van med en så bra ljuddetalj.

    DT880 har tillverkats i totalt 4 olika modellar vad jag känner till, under en väldigt lång tidsperiod, varje ny version har vissa förbättringar. Skillnaden mellan 2005 versionen och PRO är PRO lurarna sitter bättre på huvudet, den har en rullad kabel vilket är mycket bra, förhindrar trassel...EQn har förändras lite, inte lika extremt vass diskant så många ansåg var jobbigt för öronen i längden.

    PRO versionen är alltså den bästa, 2005an tillverkas inte längre, men finns fortfarande tillgänglig att köpa för samma pris...

    onewu9.jpg

    I see, får kolla upp det där. Hade tänkt göra det idag efter plugget, men sitter fortfarande och arbetar, HAH.. Så 4sound är stängt..

    Ska försöka jämföra AKG k701 mot DT880 och se hur det slutar sen.

×
×
  • Skapa ny...