Jump to content
Annons

ChrilleO

Medlem
  • Antal inlägg

    156
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av ChrilleO

  1. Jag och min tjej hade en trevlig bild av denna låt innan den blev helt våldtagen. Vi höjde ögonbrynen varje gång den kom upp i olika sammanhang under 2010. Det som från början kändes som en unik favorit, hade helt plötsigt blivit något man nästan skämdes över. UNIK är väl att ta i, men det blev lite för mycket av det goda.

    Dela med er av vad ni tyckte innan detta årets hype. Och vad kopplar ni själva till låten?

  2. Sitter nu med guran i hand, med den 3 gångens installasion av cubase 5. Jag får ingen input-signal trots att jag har mitt ljudkort valt i device setup. det flackrar lite på stapeln längst till vänster om kontrollpanelen, inget mer. Jag pluggade ut ljudkortet från dator till en annan, och jag fick mitt fina överdistade ljud (hade riggast fram cubase på den med) Vad göra?

  3. Så vad säger du min frände. Ska jag ta ett steg bak och utnyttja datorn till fullo? Ett ja räcker. Problemet är väl mest SATA grejen, XP vill väl vara lite unikt på den fronten

  4. Jag satte ihop min dator för 2 dagar sedan, hade win7 i fickan, och tänkte att allt var frid och fröjd. har jag nämnt att jag har 64bit? jag bajsar på mig nu för INGET vill fungera med detta helvete. Jag är en XP-människa, har varit i många år. XP fungerar, det levererar. Till sak. Ska jag formatera och lägga in XP innan jag fyllt datorn med viktigheter, eller finns det något bra med skiten jag sitter på? win7 är snyggt, men jag kan ju för in i hela helvetet inte få igång min lilla bäbis (cubase). Hur mycket förlorar jag på att köra XP 32bit? Datorn är ny, snabb, och klarar alla spel osv. 4 gig i ram.. tack.. hjälp mig nu mina vänner, ni brukar vara stöttande

  5. one.com körde jag med länge. Kan inte säga något ont om dom. De bjuder på lite smått och gått, och du får ju webhotell och domän i samma pris. Deras priser är bra, med tanke på vad du får (utrymme).

    Men annars så kan du ju köra bahnhoff som internetleverantör, så bjuder dom på en domän (.st) och 3 gig webbhotell om jag inte missminner mig.. Jag har det nu, och det är ju nice att få det på köpet. Men då snackar vi ju fiber.

  6. Nej, det kan jag inte tänka mig eftersom det inte funkar i ett helt nytt å färskt projekt. Skapar jag allt ifrån början så borde någon freez inte följa med,.. ? Eller?

    Nu tittar jag på övre delen av menun

    Window/Windows...

    där ser jag att jag har uppe mitt projekt, ezdrummer, transport och mixer.

    stänger jag mixern försvinner den ur denna vy.

    med andra ord jag ser allt utom EZdrummer,. som fungerar men inte syns.

    gör det otänkbara, installera om. eller googla fram ett svar 😄

  7. Hej

    jag har garanterat fått hjärnsläpp här. Men när jag tidigare har kört EZD så har jag alltid fått upp själva EZD (så att man ser det söta lilla trumsetet mm)

    nu när jag skapar ett spår för EZD så frågar cubase mig om jag vill skapa ett spår för just EZD och det vikll jag. Allt serut som vanligt förutom att EZD inte kommer upp så att jag kan jobba med det.

    Givetvis så skall det ju finnas en liten knapp man skall trycka på för att trigga i gång det men inte faan hittar jag någonting att trycka på som tar fram den. Vad skall jag göra för att få upp EZD så att jag kan jobba med det. Har ju funkat tidigare men jag har ju inte tänkt på hur det har funkat.

    Blir tokig!

    Som amatör här skulle jag vilja veta hur man på "rätt" sätt skapar ett track för EZD!?

    Om du kan höra trummor i gamla projekt så vet du ju iaf att det fungerar, att du inte SER det kan bero på ett par saker, även om du nämnde det, så äre ju att trycka upp det i vst instruments F11 (tryck på det lilla e:et). Kan du va så trött att du inte kollat så det hamnat BAKOM projektet? altså minimera projektfönstret och se vad som finns där.

  8. Tja.

    Köpte den för 2 veckor sen. Du får ta den för det det är, en billig daw-kontroller utan automatiska reglar. Det ÄR ett problem med nivåer när man byter mellan olika projekt och scener (som det heter på nanokontrollen).

    Men jag tror det är en vanesak. Ställ bara nivåerna sist i stället innan du exporterar så blir inte detta ett större problem egentligen. Det är inga problem att göra i realtid heller om du automatiserar osv heller, så till vida du inte vill fippla med fler än 8 kanaler samtidigt, men hur ofta gör man det egentligen? 😛

    jag vill ju ha budget behringer, men den är slut över allt, kan någon tipsa om något liknande i pris som jag kan springa ut och köpa idag? jag vill ratta och rocka idag 😆

  9. Jag vill ha något att ratta med, men eftersom den inte har automatiska reglar, så undrar jag:

    * Om jag drar ner en i ett projekt, avslutar cubase, drar upp den i taket, och startar cubase igen, vilka följder får jag då?

    vore trevligt om jag kunde synka reglarna igen.

    Jag använder oftast max 8 kanaler, men jag hoppar kanske från projekt till projekt, och om jag är berusad och har den framför mig vi surfning, eller om någon börjar dra i dom, hur kommer jag tillbaks till vart jag var när jag ska fortsätta latja i cubase igen? känns som de lär va all over the place om jag vill dra i dem i realtid :/

    berätta! blir att köpa den på prov idag om någon kan förklara dess små problem

  10. Skönt att det löste sig på billigaste sätt 🙂 Å nu fick du ju också en lektion i problem- å felsökning.

    Rent generellt, när man felsöker i prylarna, tänk glödlampa, man ringer inte Vattenfall och frågar om det är strömavbrott, före man testat lampa, kontakter, säkringar osv... Utgå alltid från yttersta komponenten, och jobba in mot mitten ( med risk att låta som fotbollskommentator-tysken).

    nåja, jag var kraftigt berusad när problemet uppstod, så jag hade inga tvivel om att den va sönder 🙂

  11. Hur kom du fram till att miken är det som är dött? Kan det vara preamp som lagt av, fantommatning som är avslagen, ljudkort som är felaktigt inställt osv - har du kopplat in en annan kondensatormik som fungerar?

    det var faktiskt fantommatning som var avslagen, det var så längesedan jag behövde slå på den att jag helt och hållet hade glömt att den fanns. Pinsamt läge må jag säga, med tanke på att jag faktiskt skruva isär micken för att se om något va av. Som tur väl var så funkar den felfritt än, men att jag faktiskt var ett musklick ifrån att beställa en ny skrämmer mig... Nu få nu gärna peka och skratta åt mig 😛

  12. kondensatormick av det typsika namnet Studio Projects B1. Helt död. jag har öppnat men jag kan inte se några fel, men jag vet ju inte redigt vart jag ska kolla heller =) det går säkert att fixa så snälla hjälp mig laga min budgetmick!

  13. Vill ha en förklaring till varför den är stendöd, vad händer när en mick väljer att dö bara sådär?

    Vill tillägga att den inte använts på några veckor från att jag testade den. den var död när jag prova idag

×
×
  • Skapa ny...