Jump to content
Annons

brille

Medlem
  • Antal inlägg

    134
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av brille

  1. Efter som att du använder berhingern som interface (ljudkort) så bör du nog plugga in högtalarna i lådan. Du kan nog använda så du kör ljud från datorn om du går in på systeminställningar / ljud och sen på ljud ut välja inbygd ljud ut, men då kan du nog inte använda hörlurarna i behringer burken.

    Okej, tack. Ja, det är så jag har gjort nu...

    Fan vad jag är lack på den här jävla Behringer-lådan.

  2. VA fan. Pluggade in vänstra och högra högtalarna i baksidan av lådjäveln.

    Nu låter de iallafall. Dock så har jag en baslåda som jag inte kan koppla in där bak, på grund av att "hålen" är redan upptagna av L - R högtalarna.

    Sedan så hör jag bara i vänstra hörsnäckan när jag lyssnar i hörlurarna?!

    HJÄLP! 😑

  3. problemet antar jag vara att du din kick-output lankad till sidechain-busen. ar det sa sa rekommenderar jag att andra sa att channel out pa din kick gar som vanligt ut i dina monitorer, medan du istallet bara skickar en separat bus till sidechainen.

    varfor sedan volymen sanks nar du spelar kick-sparet samtidigt som synth-sparet bor vara att du inte har gjort installningarna ordentligt i kompressorn (?) som du du sidechainat synthen med. se till att releasen inte ar for lang. juxa sedan med attack och release och aven din threshold tills du far ett fint svang.

    mvh

    Tack så mycket! 🙂

    Skall provas

  4. Har äntligen fixat en fungerande sidechain i Logic.

    Förrutom att när spåret som ska sidechain:as (t.ex. en synth) spelas samtidigt som kicken sänks volymen på spåret mycket.

    Kicken som jag använder i ultrabeat har jag länkat till en annan kanal. Men när jag Solar kick-kanalen försvinner även kick-ljudet?!

    Varför?

    Behöver hjälp snabbt!

    Tack 😄

  5. Hallå!

    Har lite problem med sidechain-funktionen i Logic. (Använder version 8)

    Har kollat på en del tutorials, och när de ska "länka" mixerkanalen (med t.ex. Kicken) så klickar de på en knapp där det står "Out 1-2" och få upp en liten ruta med olika valmöjligheter.

    Problemet är att jag inte får upp någon "meny" när jag klickar på den knappen :S!

    Vad fanken är problemet :S?

    Tack på förhand 😕

  6. Föresten. Du kan inte sätta in ett uad kort i iMac. Du kan det bara i macbook pro 17" samt mac pro. Om du inte köper begagat med expressslott.

    Men det finns andra som du kan köpa såklart!

    Ok ok. Vet inte direkt vad "UAD" betyder. Men om jag är i stort behov av någon plugg så kan det säkert hittas 😉 .

  7. Ja!

    Minst en av varje typ av plugg du kan behöva 😉

    Skämt åsido - jag är fortfarande impad över både hur många och hur bra effekter man får "på köpet", speciellt jämfört med det som följer med t ex Cubase eller Pro Tools.

    Härligt 🙂!

    P.S.

    Du vet inte om man får någon bra "trumpet"-plugg till Logic 🙂?

  8. Nej verkligen inte!

    Jag gick från Hearttracker -> Protracker -> Fasttracker -> Madtracker -> Cubase(då jag bestämde mig för att satsa på riktiga DAW) -> Reason(älskar sättet att programmera trummor) -> Ableton Live(va inget för mig) -> Logic Studio(sitter jag med än idag) + Reason

    Min bana har varit både rolig och förbannat j-a superjobbig, men jag älskar nya sätt att skapa och att pröva på olika program.

    Idag har jag äntligen hittat den setup som jag älskar: Reason för kreativiteten och lekfullheten med nya idéer och galna ljud. Och Logic för produktionen och slutförandet.

    Logic är nog det program som jag personligen lärde mig lättast och snabbast. Så steget från FL Studio är inte svårt, jag har testat det programmet också och det är betydligt mer plottrigt och svårjobbat än Logic. Ju mer skit som syns på rutan desto svårare att koncentrera sig på det väsentliga.

    Kolla mycket filmer på youtube, det gjorde jag, så kommer du in i det snabbare. SF Logicninja är kanon med sina Logic tips.

    Tack så mycket för tipsen 😉!

    Logic verkar kanon!

    🙂

×
×
  • Skapa ny...