Jump to content
Annons

jesus

Medlem
  • Antal inlägg

    186
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av jesus

  1. Tack den ser bra ut. Har något provat Focusrite SAFFIRE PRO 24 på vista eller har någon erfarenhet av focusrite öht?

    Jag sitter på ett nyinköpt Saffire Pro 24 och måste säga att det är grymt! Körde tidigare på Edirol UA-25 och vilken skillnad på preamp-kvalité.

    Riktigt bra preamps (bästa i klassen enligt dom själva). Latencyn ligger på ca 4 ms (12 ms på ua-25an). Sen är den virtuella mixen ganska

    tuff. Ååh, juste! De VST-plugins man fick med fungerar kanon!

    Rekommenderas starkt!

  2. Hey!

    Jag har gjort en beställning från Thomann.de och valt förskottsbetalning som betalningsmetod. Jag fick nyss ett e-mail med instruktioner om vilken adress och allt möjligt som pengarna ska betalas till. Jag hade hoppats på att man bara fick ett pg-konto med ett OCR-nummer, men så var inte fallet.

    Verkar krångligt som fasiken att betala med den metoden eftersom jag måste gå ner till banken och krångla med massa adresser och dylikt. Men min fråga gäller om det ändå är möjligt på något vis att betala via internetbanken?

    Tack!

    Absolut! Jag gör det hela tiden. Fungerar kalas! 😐

  3. Nu har jag fått till det!

    Det räckte med att uppdatera drivrutinerna.

    Tack som f*n för hjälpen Lundin!!

    Jag köpte en faderport nyligen och har precis samma problem. Vilken drivrutin var det du uppdaterade? Har nämligen uppdaterat faderport-drivrutinen men utan resultat.

    Tacksam för svar

  4. Hahaha, vilken skön tanke! 😉

    Tror bara (om man nu har huvudet också under vattnet) att man hör plektrumljudet mot strängarna. Framförallt om man spelar på en akustisk, då blir det ju inte mycker resonans om lådan är fylld med vatten. eller? :rolleyes:

    Det är vad jag tror iaf.

  5. Teoretiskt sett så får du en förlust i varje övergång - och ännu mer om skarven sker mellan kontaktytor av olika material, men i praktiken är det inget du behöver fundera ett ögonblick på.

    Okej. Har ju varit mycket snack om kablar och dess kvalité här på forumet, därav min osäkerhet.

  6. Kommer inte bli någon märkbar förlust genom att förlänga xlr-kablar såvidare det inte är en trasig kabel du förlänger med. Inom all live och studioverksamhet förlänger man. Man har ofta en stagebox/linebox vid scenen där man kopplar in sladdarna vilket ju är xlr-kablar det med.

    Med balanserade xlrkablar brukar man kunna köra signaler flera hundra meter utan att tappa avsevärt mycket

    Okej. låter bra! Blir nog att förlänga till en början 😄

  7. Jag hur lång kabel behöver du??? Jag har kört med åtminstone 150 meter utan att märka nån förlust (600 Ohm 0.775 V).. På mickkablar kan du märka en aning mer brus ev brum men det beror mycket på kvalitén på kabeln också.. Flätad skärm och tätlindande jämna par ska det vara..

    jag behöver 10 meter. Har tillgång till 2 st. 6 meterskablar. Men hur vet jag om kablarna är flätade resp. tätlindade då?

  8. Behöver längre xlr-kablar till min isobox. Eftersom jag har flera xlr-kablar liggandes så tänkte jag att jag kan spara pengar på att köpa en sån: http://www.thomann.de/se/the_sssnake_sk233..._patchkabel.htm

    Min fråga är alltså om jag kommer att förlora signal på denna metod. Eller är det bättre att köpa en sådan?: http://www.thomann.de/se/pro_snake_tpm_10.htm

    /Jesus

    EDIT: Har sökt på forumet.

  9. Japp ska göra det, men tänkte mer om någon hade erfarenhet av att mixa i dom.

    Föresten va tycker ni om Mackie Tapco S8?

    Jag sitter själv på ett par KRK RP6 G2 och måste säga att jag är grymt nöjd över ljudet.

    Var inne på 4sound i Stockholm innan jag köpte dessa. Killen i butiken slog först på Tapco S8 och sedan bytte till RP6:orna och SHIT vilken skillnad det var! Trots 2" mindre baselement så slog dom S8orna med hästlängder! (Menar inte att 8" är bättre på det viset)

    Rekommenderar alltså dessa starkt! 😛

×
×
  • Skapa ny...