Jump to content
Annons

kolin

Medlem
  • Antal inlägg

    562
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av kolin

  1. Hej!

    Borde vara så att 1 och 3 är jord och 2 är signal. Blir det fel så är det inget som går sönder. En XLR kontakt är kopplad så. Den du fotat är inte de "gamla" sorten DIN så därför tror jag att det är så. Prova får du se.

    Kolin

  2. Tjena!

    Lagade en VOX med detta problem för ett antal år sedan. Jag minns inte exakt men det var en lödning som släppt, troligen kallödning. Minns inte riktigt var. Men om du är lite haj så skruva loss förstärkardelen och knacka med ett mejselhuvud lite försiktigt här och där så kanske du kommer fram till glappet om det nu är samma fel som jag hittade.

    Kolin

  3. Tjena!

    Vad är du villig att lägga på en reparation? Det verkar vara något fel i försteget med den beskrivning som du ger. Men det kan ju vara i princip vad som helst. Man ser ju sällan på komponenter om de är trasiga. En billig verkstad kanske skulle kunna laga den för en 500 hundring om det är något enkelt fel. Bor du nära Oskarshamn kan jag titta på den.

    Kolin

  4. Jag har en stratakropp från ESP från tidigt 80-tal. De sålde bl.a. byggsatser på den tiden. Marcel, som var såvitt jag vet den första postordermusikaffären i Sverige saluförde dessa. När de kursade köpte P-O som var butikschef på Musikbörsen i Norrköping upp lagret. Vårt Metallband Hazy fick möjliget att köpa Marcels reklam T-shirt billigt. På den tryckte vi HAZY. Jag gick omkring på lagret och köpte upp ett antal kroppar och halsar från ESP. Det var mycket bra kvalitet. Idag har jag bara en stratkropp kvar.Det går inte att bevisa att det är en ESP så troligen inte värd något. Fast jag vet vad det är och ler:)

    Kolin

  5. Tjena!

    Så att inte fått svar på din fråga. Jag hade en kompis för många år sedan som kunde tekniken med fanspolering (eller om den heter franskpolerig). Man har trassel med ett lösningsmedel innuti ett sämskinn. Sedan förångas lösningsmedlet sakta genom sämskinnet och löser upp små repor. Polerar man för fort finns risk för att det blir för varmt så att du "fastnar" med skinnet. Polerar du för sakta rinner för mycket lösnings medel igenom och löser upp lacken för mycket. Googla och kolla om du hittar något intressant.

    Kolin

  6. Jag köpte nyligen en sån som komplement till min Ibanezbas när jag jobbar i studion. Då är det ingen som ser vad det är för märke. Den funkar skitbra. Lättspelad och låter suveränt bra till det priset. EN annan polare köpte en sån och slipade bort märket och sa att det var ett bättre hemmabygge. Ingen har ifrågasatt honom...

    Kolin

  7. Hallå!

    Jag tycker att vi ska komma ihåg att singlecoil micken har funnits ganska många år och ställt till problem med biljud. Men vi har oxå lärt oss att leva med dessa och hantera dom. Jag har spelat live i massa olika sammanhang och gjort massa olika produktioner i studion, och om dessa har varit dåliga har det aldrig berott på min utrustning vare sig jag använt strata eller Les Paul.

    Jag tror att det är vettigare och försöka hitta sin spelstil med de grjer som ger den ljudkaraktär som man vill ha. ANnars blir nog risken för stor att man springer i´genom hela livet och letar efter den mest optimala utrustningen och glömmer bort att det var rock´n roll man ville spela.

    Kolin

    • Gilla 1
  8. Ja det är barnsligt enkelt att komma igång. Jag håller med föregående talare att det är enklare att kolla tuben än att slänga iväg en generell fråga. Jag tror att du kommer märka stor skilnad i att komma igång snabbt med en låt idé och snabbt lägga på lite slaskinstrument etc.

    Kolin

×
×
  • Skapa ny...