Jump to content
Annons

robbin

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. robbin

    Sweeping

    Jag sa ovan att jag kanske tänkte använda solot till något seriösare projekt i framtiden om jag får bra feedback
  2. robbin

    Sweeping

    Vill veta vad ni tycker om mitt sweep solo som finns där på länken över. Fedback tack! 🙂 Låten är ganska oseriös och det är ju så gott som bara ett solo, men man kan ju ta det till något seriösare projekt senare. Skulle vara kul om ni komenterade 😮 MVH robbin
  3. Testat de gurorna och de är prisvärda och mycket gura för det priset. Vet någon var de tillverkas. Står inget på deras sida. Förr i Älvdalen i dalarna, nu i Japan.
  4. Fan va koolt! Du är inte intresserad av att köpa den här? Vill inte sälja den egentligen, men den kommer inte till så mycket användning tänkte använda stålarna till att laga en annan gitarr samt köpa en billig bas. hade tänkt mig 3000 för den!
  5. robbin

    Metronomen

    Så jag borde kunna spela så där till 85 bpm? Problemet med det kan ju vara att ha trummaskinen på 170. Men jag tänkte ha riktiga trummor på detta så det lär ju inte vara något problem. men då borde man ju nästan kunna sänka metronomen till hälften om man vill programmera trummor, om det låter bättre.
  6. robbin

    Metronomen

    Jo det är klart. det är precis så jag tänker 4 mellan varje 4e del. så det är bara att köra snabbare metronom helt enkelt? vilka andra sätt kan man lyssna till metronomen då? jo det är lite luddigt då jag inte riktigt vet hur jag ska fråga.
  7. robbin

    Metronomen

    Hallå! Ofta brukar jag köra runt 140, 130 på klicket när jag spelar in metal liknande grejer (det är självklart olika från låt till låt) och jag kan lira snabbt i takt över det, men nu sitter jag med ett projekt här där jag kör i 170 alltså just denna låten som jag spelar in just nu. vet inte om det är vanligt att trummorna går så snabbt. Med en metronom på ca 140 då är det ju bara 16 delarna som går fort det andra tycker jag kan gå ganska långsamt ibland och det kan ju vara skönt men inte hela tiden! Man vill ju kunna köra annat än 16delar snabbt och då undrar jag om det är vanligt att man kör metronomen i 170 eller snabbare? eller finns det något annat sätt? Jag kan typ ingen teori jag har varigt för upptagen med att spela hehe 🙂. Jag brukar kunna höra rätt hur jag ska spela över olika takter och så, och vilken tonart och hur jag ska spela solos över grejer. lärde mig en scala iallafall och sedan dess har jag fattat så jag sitter och kommer på "egna scalor" eller lyssnar fram redan existerande scalor kanske man kan säga, jag brukar kolla upp på en sida där dom visar scalor osv, så brukar jag hitta dom som jag listat ut. gör samma grej med ackord också! Kan ju såklart en del termer och så men dom har jag fått reda på efter att jag kommit på de själv, tex så sa jag till en polare när jag visa upp en låt -Lyssna hela den här låten är som ett ackord även på solos för där går den ljusare gitarren som ett rockackord med den mörka om du fattar. Och då¨började han tjata om kvint och sånt jaja nog om detta, hur kom jag in på det föresten? Det här är gitarren till låten eller en test gitarr, på den har jag en metronom i 170, fast den hörs inte den följde inte med när jag spara ner tracken och jag orkade inte spela in den så. Men skickar en bilaga här: testhihihihihi.mp3 vet inte om det funkar har inte testat skicka mp3 bilagor men men. undrar en till grej, som ni märker har jag stämt ner gitarren till D på lägsta strängen, är det vanligt att man behöver köra den tonen lite mörkare än va den ska vara för att få intoneringen att stämma hyfsat? om man har en gura som är intonerat till att spelas i "normal" stämning? Man kanske egentligen borde intonera en gitarr så det är meningen att man ska köra den i D för att få det att stämma? ha en D gitarr och en "normal" 😛.
  8. Okej, jag har läst genom det där innan och även på massa andra sidor här och var, så jag vet hur det går till. problemet är bara att jag inte kan få det att stämma riktigt, så jag tänker lämna in den och få den fixad. är även problem med lite andra grejer också, så om man lämnar in den och får en heljustering så borde ju det bli lättare att sköta om den själv sen! 😏 Hört att jam ska vara bra, så lämnar nog in den där. Sitter förövrigt och försöker sälja av lite grejer för att ha råd med att lämna in den bland annat en m-box 2 mini, (med tillhörande PTLE och andra program) och en boss br-8 portastudio, om någon är intresserad?
  9. Hehehe, jag förstår faktiskt! när jag fick gitarren så var alla upp skruvade, så strängarna var så korta som möjligt. så jag började intonera och strängarna hamnade så där som du sa, hade kollat på massa stall hur dom brukade se ut också. men då blev det band rassel, så jag höjde stallet. så det rasslar inte längre, men det är inte helt intonerat (intonerade så klart om efter höjningen). Så jag lämnar in den någonstans då jag skrapat ihop lite stålar 🙂 Kan ju vara andra grejer som spelar in på det, halsen tex. Men det är inget fel på den såvitt jag kan se. jaja.
  10. Jo har bytt strängar och spelat in dom någon dag
  11. Ja underbar gitarr det där 😉 Jo det får bli att jag lämnar in den helt enkelt, borde nog bli lättare att intonera själv efter det också!
  12. Okej, jo precis en 70talare, jag har fått det att stämma någorlunda, men funderar ändå på att lämna in den och få den fixad på någon verkstad, så kan ju dom försöka få ordning på den så gott det går i alla fall. behöver nog dessutom byta stäm skruvar, och så krånglar pickup väljaren lite. dom kan nog göra allt på en gång, känner att den är värd att lägga pengar på efter som vi går som hand i handske 🙂
  13. robbin

    intonerar min gitarr

    Antar att det finns såna här forum redan, men har svårt att hitta något som svara på mina frågor så jag lägger upp ett nytt. Har intonerat min gitarr ett tag nu, och från D strängen till e så funkar det helt ok, har fått tonerna att stämma överens väldigt bra där. men det är E och A stängen som är jobbiga, när jag väl fått löst E att stämma med e på 12e, så blir de andra tonerna helt mongo. tex så blir ju Aet på 5bandet lägre än va det ska vara, (och det är ju inte så kul när man ska stämma på det viset) och Aet på 17 blir i sin tur ljusare. vet att gitarr precis som piano inte stämmer med alla toner helt fullt ut. Men ska det vara så här? måste man sitta och benda lite varje gång man ska göra ett solo för att få det att passa precis. Eller kan det vara min stämmaparat som har svårt för de mörkare tonerna. Har testat med fagelotten också föresten! Skulle vara underbart om någon som vet tar sig tid och svarar och kanske kan hjälpa mig med detta. det är den här gitarren jag intonerar föresten var helt ur ton när jag fick den, har nog inte spelats på, på många många år. men i övrigt är det fantastiskt ljud i den och den är hur skön som helst att spela på, skulle vara gött om man fick den att stämma ordentligt bara 😄
×
×
  • Skapa ny...