Jump to content
Annons

Fimp06

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Fimp06

  1. Japp, så gör de alltid..sen kör dom gärna lite bakgrundsmusik till vissa så det låter helt åt helvete..Är nog skoj o redigera ljudet till programmet 😛

    hehe jo men lite väl manupulativt för folk som e okunniga egentligen... fast iofs, vi lever i en fejkad värld ( plastik, bilder, ljud, smink m.m) 🙁

    jo precis, vore kul, fatta snacket där..

    "hörra berra, kolla in denna snubben, riktig mupp som inte kan sjunga, ska vi förstöra hans liv lite å göra han till riksfjant^^"

  2. Det tycker jag nog, om man inte kompletterar dem med tjockare paneler också.

    Ok - då hittade jag den tunnare varianten av dem. 7cm kan vara tillräckligt om materialet är bra.

    Det går inte att länka direkt till produkter, men du hittar listpriset under Akustikmaterial och Vicoustic...

    aah jo men ja chansar på den 7cm tjocka akustiken, så får vi se hur de blir, hojjen rasade igår också så pengaflöder är inte enormt längre 😄 hehe

    aah jo hittade på hemsidan nu, när ja kolla igår fick ja dock inte upp hemsidan

    tack ändå

  3. DST-plattorna ÄR tunna... 😉

    De är bara 5cm på tjockaste stället - och sedan blir det allt tunnare.

    De är också 5cm som tjockast, så det är kanske lite i minsta laget... Jag vet inte heller hur Thomanns egna skumprodukter är, så det är svårt att säga (deras t.bone, t.akusitk etc är egna "märken"). Det förekommer ju att packningsmaterial som inte har samma egenskaper, säljs som akustikmaterial, medan sådana som Auralex och några till, är utvecklade för just ljudabsorption.

    Mitt förslag skulle vara Flexipanel A75 från Vicoustic, så absorberar du inte bara diskant, utan även mellanregister och hög bas:

    _Flexi_A75_300_suhefasori.JPG

    så DST är ett onödigt köp alltså?

    213855.jpg fel, dessa är 7cm tjocka står det på hemsidan 😉

    hur mkt kostar dom du länka då, din hemsida verkar lite ur funktion nämligen 🙂

  4. Det har nog sagts tidigare, men för säkerhets skull så upprepar jag det i så fall:

    Tänk på att inte fylla upp för mycket med tunna absorbenter. De absorberar diskant och mellanregister bra - men blir det för mycket sådan absorption, så försvinner allt liv i rummet och det blir fruktansvärt tråkigt ljud där. Se alltså till att ha ytor som inte förses med absorbenter, så att det fortfarande finns en del reflektioner.

    Sedan är det generellt sett oftast inte lika noga med akustikbehandlingen i ett sångbås eller liverum, som det är i kontrollrummet - och bas blir det inte särskilt mycket i ett sångbås, så där behöver du inte fundera på avstämda basfällor och sådant i alla fall, om det är en tröst... 😄

    jo precis. är med på allt du säger, tänkt så me.

    Och de där med basfällor känns bra me, för inte reducerar en röst särskillt mkt bas..(beroeende på röst, dock inte min)

    Men hur skulle du gjort, köpt detta plus ite tunn abosrbent..

    eller denna 213855.jpg som är lite tjockare?

  5. jo Gillbert fattar grejen med att man ska spela in i ett större rum, och att mitt inte e bra.

    MEN, saken e den att båset kan inte bli större, och och bås måste finnas, för att kunna spela in när som helst på dygnet, sen är bås oerhört bra psykologiskt också, då man lättare stänger av omvärlden i det och har fokus, vilket också är en stor del utav en lyckad inspelning.

    Så låt oss göra det bästa av läget liksom, som tidigare sagt, vad skulle rekommenderas,

    bör jag köpa lite utav den där pyramidakustiken och det där "Auralex DST114 "-paketet, eller är rummet för litet för att använda Auralex??

    eller om jag kör kombinationen pyramidakustiken och den jag länkade från första början? då har jag både hög och mellanregister.

  6. För det första, jag rekommenderar att du köper den nyaste tidningen(om du inte redan har den), 06/09. Där i Akustikskolan står det om absorbenter.

    Jag skulle förslå att du bygger själv, men du verkar vara väldigt inne på att köpa färdigt. Jag tror däremot inte att de du länkar till absorberar så värst mycket bas. Hur viktigt det är att absorbera basen, är jag inte helt säker på då jag är rätt ny när det kommer till akustik. Men det beror också väldigt på sången.

    Var har du läst att de där är 8 cm tjocka?

    Absorbenter fungerar också olika bra vid olika frekvenser och positioner. Ett fall ifrån tidningen: En 5 cm absorbents absorbtionsförmåga börjar gradvid avta ungefär vid 800-1000 hz när den är helt intryckt mot väggen. Får den en luftspalt på 5 cm så börjar den istället avta ungefär vid 500hz. Detta är bara på ett ungefär, då jag kollar lite snabbt i tidningen.

    Köp tidningen! Jag tyckte artikeln va mycket intressant att läsa, då du får reda på hur en porös absorbent fungerar och lite riktmärken på hur tjock den ska vara.

    / Daniel

    tror basen känns lite oviktigt när vi pratar sång, men basfälla kan ja isf bygga själv, med du pratade om bredbandiga absorbenter och jag frågade ifall det var sådan som jag länkade, och ifall det är något att hänga i julgranen?

    den 8cm tjocka absorbenten jag pratade om hade ingenting med länken att göra, det var denna, 213855.jpg den dämpar väl vad jag har fattat det som i mellan registret, det var svaret till att du inte trodde på skumgummit. (dock var den inte 8cm, den var 7cm tjock ^^)

  7. Du får komma ihåg att porösa absorbenter är väldigt dåliga på just att absorbera låga frekvenser(om de inte är väldigt tjocka.)

    Däremot, eftersom du tänker spela in sång så behöver du nog inte oroa dig för mycket av de lägsta frekvenserna.

    Men jag tror du ska försöka satsa på så bredbandiga frekvenser som möjligt.

    Gör som du tycker själv känns bäst. Är du nöjd med att absorbera bara det högre registret med tunna skumgummibitar, så kör hårt!

    Jag skulle börjat med några bredbandiga absorbenter och försöka placera dem så de fångar upp så många första reflektioner som möjligt.

    / Daniel

    dom jag tänkte akustera med är 8cm tjocka, men utveckla bredbandiga absorbenter, är det alltså detta du rekomenderar?

    http://www.thomann.de/se/auralex_acoustics...6dst_purple.htm

  8. vad sägs om detta då, (utan att räkna ut allt vilket jag inte kan)

    * så tänk dig att du står vid micken..(mickstativet som sticker ut där ur väggen) sen de 2 vinklarna åt sidorna, gör om dom två till egna basfällor,

    *sen på dörren och taket sätter jag tjock "pyramid" akustik, för dom är väl lite för mellan registret?

    *Sedan vanlig standardakustik som ja länka ovan. bakom micken och delvis på det som finns kvar.

    Kan det vara bra?

  9. Ju kortare måtten är mellan parallella väggar, desto högre upp i frekvens hamnar de stående vågorna. Om det saknas parallella väggar, så minskar problemet med stående vågor något - eller, ja; det blir stående vågor vid fler frekvenser, men inte riktigt lika allvarliga som om det är parallella väggar.

    Om du använder tjockare absorbenter, typ 80-100mm akustikskum eller glasull, så kommer du att få en bättre absorption, eftersom du dämpar uppifrån diskanten och ner till lågt mellanregister också (eller om man kan betrakta det som hög bas rentav). Om du kan montera absorbenterna så att de får en luftspalt mellan sin baksida och väggen, så kommer du ner ytterligare lite i frekvens. Högpassfilter i preampar och micar brukar ligga någonstans kring 100Hz - så det är inte säkert att de kan reducera sångbåsets akustikproblem tillräckligt.

    Kolla vilka frekvenser du kommer att få problem med, genom att fylla i måtten HÄR, så kan du se hur illa/bra det verkar.

    okok, börjar fatta lite mer, men är det så i praktiken att ju tjockare absorbent, ju lägre i registret jobbar det me,? eller handlar det om hur massan är också?

    sen hur mkt, och tipsa gärna om några bra produkter.

    sen den där hemsidan du länka som verkade enormt bra funkar ju ej för mig, då jag ej har ett rum som är fyrkantigt. hört att man ska undvika det för akustikens skull?

  10. Det skulle jag inte rekommendera då det endast absorberar det högsta registret. Det finns gott om bra akustiktrådar i forumet att läsa.

    okej, så man vill ha ett så jämnt register som möjligt? men eftersom det bara är sång som ska spelas in där, gör det så mkt? då man vid sång oftast arbetar med det högre registret? 😲 jag är som du märker inte så insatt i akustikbehandling, och finner heller inget bra när jag söker heller ang sångbås.. vad jag sett så i mickbås är det väldigt blandat, vissa har som jag prata om tidigare proppat de fullt med sån absorbent ja visa, och andra inte gjort mkt alls...

    men hur dämpar man mellanregistret då? för basfällor lär ju va onödigt,? eller?

  11. Jag prövade de en månad(demo).

    Svårt att säga hur bra den är men visst gjorde den stor skillnad.

    Skulle nog vilja säga att mina hörlursmixar blev bättre.

    Svårt att säga. men pröva deras demo för sjutton.

    Samma här, men ja digga de, drog på den på mastern när ja mixade en låt och resultatet blev jag nöjd me sen efteråt så 😆

  12. Cover-bilden får du lägga med som separat bildfil (ex *.jpg) .. Däremot kan du koda in det mesta om genre, artist, albumtitel etc i själva MP3-filen. Du får helt enkelt förpacka det hela som en zip (helst) eller rar fil.. En mapp helt enkelt med en playlist och allt.. En playlist är helt enkelt en vanlig textfil men slutar vanligtvis med filändelsen .m3u Mer info på http://filext.com/file-extension/M3U

    jo vet jag, MEN, när du ibland drar igång en låt på din dator, så hamnar albumcovern i mediaplayern eller tex på din ipod, det är dit vill jag komma 🤪

×
×
  • Skapa ny...