Jump to content
Annons

amateur

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av amateur

  1. Jakob, jag brukar alltid lyssna ifrån datorn. När jag stoppar in lurarna i keyboardet så hör jag WMP etc där, men inte Samplitude!

    Och jag har ingen aning om vad jag ska ändra på i inställningarna.

    Nån ledtråd? 🥰

    Detta framgår i Kontrollpanelen/Egenskaper för Ljud- och ljudenheter:

    Uppspelning av ljud: USB Audio CODEC

    Inspelning av ljud: USB Audio CODEC

    Uppspelning av MIDI-musik: USB-ljudenhet

  2. Alltså när jag kopplar in mitt Behringer UMA 25S ( http://www.behringer.com/EN/Products/UMA25S.aspx ) i USB-uttaget så kan jag inte lyssna på musik via nätet eller Windows Media Player etc. Men allt ljud fungerar fint i mitt musikinspelningsprogram Samplitude. Så jag måste hela tiden plugga in och plugga ur mitt keyboard. Tröttsamt.

    Det borde finnas något enkelt sätt att korrigera detta. I datorns kontrollpanel kanske?

    Tacksam för hjälp. 😛

  3. Älskar användargränssnittet och den grafiska utformningen på programmet.

    Cubase är mörkt, dystert och grått. Samplitude är raka motsatsen. Tro inte att jag är nån "estetiken-betyder-allt-person" men det har sannerligen oerhört stor betydelse hur det ser ut där man jobbar.

    Instämmer.

    Men jag önskar att man kunde påverka grafiken mer själv, som tex genom att lägga in bilder.

  4. Nu är jag extrem nybörjare på såna här DAWs, kan bara Reason. Men jag leker lite nu och så försökte jag välja ett ljud för ett midispår. Magix AmPHIBIA heter den. Grejen är att programmet då vill att jag ska aktivera. Då är frågan om det är samma koder man hade vid installationen, eller om det här är nåt annat. Mycket tacksam för svar på den frågan! 😛

    Den där aktiveringsskylten kommer upp varje gång man använder Amphibia och de andra medföljande pluggarna (Variverb m fl), som en liten påminnelse om att man har en gratisversion. Åtminstone är det så med Samplitude 9.

  5. Vi ska troligtvis spela in i Tubens studio i Farsta

    Det stod att detta var en 'hiphop-studio'.

    Är du säker på att de har en analog bandare?

    Om ni spelar punk vill ni väl låta 77, eller? 🙂

    Varför inte bara låna/hyra lite mickar och en liten mixer och köra in allt (utom solon och sång) i en VHS-bandare? Och sen slänga in det i en dator och göra pålägg.

    Billig lösning! 🙂

  6. Det här är ju helt underbart! 😄

    Jag är helt förstummad...

    Jag har aldrig sett maken till energisk och engagerad bandledare!! Sliter hårt i 10 års tid, har 1000 idéer och uppslag, försummar ingenting, dokumenterar allt och delar med sig friskt av av hela historien här. Å så kommer slutklämmen...

    'äh, jag fick sparken liksom'...

    IRONI! 😄

    Förlåt om jag verkar cynisk, jag känner verkligen med dig, men hela grejen för tankarna till nån historia diktad av Woody Allen eller Henrik Schyffert!!

    Detta skulle kunna bli en av de bästa musikdokumentärerna någonsin!!

    (Tips! 🙂 )

  7. Det blir mer inspirerande att skriva i dur tycker jag, moll blir man på dåligt humör av.
    För mig är det lika "lätt" vilket som. Men om jag måste skriva något banalt, utan djup, nödrimsfullt och skralt, så skulle jag om det inte spelade någon någon roll, och för att få skiten överstökad, välja att skriva i moll.

    @ moll blir man på dåligt humör av: Du kanske är i fel bransch?

    😉

    Hey, inget är fel! Det handlar enbart om smak!

    Personligen blir jag deprimerad av för glad musik. 😉

  8. Samplitude.SE är mitt första försök med ett musikprogram någonsin. Har tidigare använt en Korg D12 digitalporta.

    Samplitude funkar bra, men som nybörjare drunknar man lätt i mängden av möjligheter.

    Det jag undrar nu är om man kan använda de medföljande effekterna (guitar amp, amphibia mm) i realtid?

    Är det vanligt eller ej med effektpluggar som man kan använda i realtid?

    Enligt artikeln om SamplitudeSE i Studio 10/07 skall man kunna monitorlyssna med effekter med hjälp av en plugg som heter 'Roomworks'.

    Jag kan dock inte hitta denna plugg.

    Har naturligtvis provat den väg som angavs.

    Tacksam för hjälp! 😎

  9. Mitt tips är att inte bry sig så mycket om ackordföljder hit och dit, visst, nåt exotiskt ackord här å där kan va sjukt snyggt och det använder jag mig av ibland men jag tycker det viktiga är att skapa en atmosfär i låten som är någorlunda originell och känns egen, och då är bästa knepet, tycker jag, att inte ha något instrument (förutom trummor) som kompar överhuvudtaget, exempelvis att på versen bara ha trummor, bas, sång och lite slingor och krummilurer från tex en gitarr eller ett piano.... Man liksom döljer dom simplaste och tråkigaste ackordföljderna i lite lull-lull... På refrängen kan man ju börja kompa och då gör det inget heller om det är en klassisk tråkig ackordföljd sålänge texten och sångmelodin sitter som en smäck och känns fräscha, då är det snarare en fördel att ackordföljden är simpel, tycker jag.

    Så resonerar jag för det mesta 😉

    mvh peter

    Jag tror å andra sidan det är enormt viktigt vilka ackordföljder man använder. Att du använder de 'simpla' beror nog helt på stil och smak. Du får fram den atmosfär du vill ha med dessa ackord.

    Det är omöjligt att göra en låt typ Steely Dans Babylon Sisters om man endast har tillgång till de vanligaste popackorden och ackordföljderna.

  10. Denna ordväxling fick mig på dessa tankar. Men det är ju möjligt att även hårdvaran måste vara speciellt avsedd för en dyl funktion. ?

    Hur göra om jag vill spela in ett ljud ifrån tx en film på youtube med audacity?

    Du väljer "What U Hear" på den sm ser ut som en scroler när du startar programmet. Nu ska det stå "Michrophone" Välj, what u hear och tryck på record 🙂

×
×
  • Skapa ny...