Jump to content
Annons

Brainy

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Brainy

  1. Precis, är ju inte direkt något fan av scratcha eller så. Vill mest ha en skön kontroller som har bra FX-knobs och bra loop- och cueingknappar. Därför jag just fastnat för Traktor S4 bland annat!

    Men som sagt, kanske en Traktor X1-kontroll är lösningen på problemet?

    Ingen som rekommenderar nån kontroll i 3000-4000kronors-spannet?

  2. Hallå forumet. Har tankar på att uppgradera min digitala djutrustning. I nuläget lirar jag med en Behringer BCD3000 med ett Native Instrument Audio2DJ-ljudkort. Jag står nu i ett dilemma över vilken kontroll jag ska köpa. Är riktigt sugen på Denon MC6000 och Traktor S4, men smakar det så kostar det... Så min fråga är: någon som rekommenderar någon specifik kontroll utöver dessa höjdare? Eller ska jag helt enkelt köpa en Traktor X1 för att utöka mina möjligheter med min digitala mixning? Förövrigt är jag nöjd med vad jag kan åstadkomma med min BCD3000, för min midimapping är grym. Har haft mixern som ett verktyg även på större klubbar, så den funkar utmärkt. Men som sagt, är ute efter att utveckla min mixning.

    Ps. Ni som säger åt mig att leta upp en kanske redan befintlig tråd får hugga på mig, men jag ville fräscha upp med en liknande tråd som är lite mer up to date. Tack på förhand!

    Ds.

    mvh Brainy

  3. Tjena!

    Jag och en polare ska testa på att mixa ihop, inte på samma mixer eller DJ-bord, utan genom att ha en mastermixer i mitten. Utrustning är á 2 laptops med Traktor och två midikontroller. Vad för någon mixer rekommenderas isåfall?

    Tänkte oss kanske nåt sånt här: http://www.thomann.de/se/behringer_vmx100_usb_pro_mixer.htm

    eller så här:

    http://www.thomann.de/se/behringer_vmx100_pro_mixer.htm

    Väl mött, Brainy.

  4. Snabb fråga. Jag ska spela lite musik på en konferens.

    Har Massa MP3 låtar samt min itunes och spotify, men skulle vilja kunna crossfadea lite, det är typ det enda, eller gärna mer om det går men det är väl det viktigaste. Finns det något bra gratisprogram jag kan använda mig av för att göra enklare övergångar på en bärbar dator om nå förstår mig?

    Behöver inte vara ett blytungt program, utan mest crossfade, och ev att man kan mixa eller öra lite fler effekter.

    Tipsa gärna!

    /Tack på förhand.

    Om du bara ska använda det precis då så kanske du skulle kunna ladda hem en trial av något etablerat program, om du inte vill fultanka. Skulle isåfall rekommendera Traktor eller Virtual DJ. Googla programmen och se om du kan få tag i en trial av något av dem. Sen så får du kanske offra en kväll för att känna programmet någorlunda 😉

    Lycka till

  5. Jag är också i detta dilemmat. Saken är den att jag har kört flera gig Digitalt, och det har gått bra. Men på något sätt känns det lite budget, och lite lamt att köra digitalt. Så anledningen till att jag vill köpa ett analogt system (eller vad man ska kalla det...?) är just för att bredda mig och känna mig proffsigare.

    Ni här på forumet tror alltså på den digitala vägen? För i nuläget har jag inte råd till ny mixer med CDspelare...

  6. Hej!

    Jag har tidigare spelat en del digitalt, men nu vill jag även köra med skivor, allt för att bredda mig något, men också för att det känns mer "real".

    Har en rätt basic mixer i min Behringer BCD3000 som jag planerar koppla till. Är det någon som har nåt bra tips på skivspelare som inte kostar nåt extremt,med som också håller måttet ett tag iaf?

    Har hört en del om Denons och även Pioneers värstingar.

    Väl mött

    Brainy

  7. Jag kör också Scratch Duo i Windows 7. Men funderar på att skaffa nåt program till, kanske något äldre Traktor för att i värsta fall bara kunna byta till det om det andra skulle strula... Men men, med tiden kanske uppdateringar kommer som du med din OSX. Funderar på att köpa en Mac, men behöver en PC-laptop till studierna... 😛

    Men pallar inte köra XP. Får hoppas på updates!

  8. Har samma problem. Kör senaste updaten av Scratch Duo (1.2.6) i W7 x64, och programmet kraschar närhelst det vill. Får köra det i OSX tills de fixat en stabil version.

    Jag kör också Scratch Duo i Windows 7. Men funderar på att skaffa nåt program till, kanske något äldre Traktor för att i värsta fall bara kunna byta till det om det andra skulle strula... Men men, med tiden kanske uppdateringar kommer som du med din OSX. Funderar på att köpa en Mac, men behöver en PC-laptop till studierna... 😛

  9. Så, då var mitt första stora gig avklarat. Det gick rätt ok om jag får säga det själv. Hade bara en liten kris. Traktor kraschade mitt i spelningen, men lyckades köra vidare 1,5 h, med mitt kraschade Traktor. Dessvärre funkade inte alla funktioner, så fick köra mycket mer manuellt med synken osv. Men bra att varit med om en sådan sak också! Tipsen var ovärderliga, och bugar och bockar ännu en gång 😄

    Mvh

    Brainy

  10. Det lättaste är ju att stänga av det´, japp 🙂

    Jag har en kontrollenhet, japp! En Behringer BCD 3000 som jag kom åt begagnad. Sladdar ja, man får iaf ta med nåt som man kan ha som backup. Vet inte än hur högtalaranläggningen ser ut, men den är nog relativt stor. Ska dit och rigga innan iaf! Viktigt angående musiken är väl att ha hög bitrate på låtarna. Något mer jag måste tänka på?

  11. Tack för alla tips folket!

    Min debut blev lite försenad, men nu är det dags. Har en spelning om några veckor, och har nu: Laptop (Traktor), och ett mixerbord, och såklart; en massa musik. Har övat nu ett tag, och känner mig säker.

    Nåt mer jag behöver tillägga i utrustningsväg eller nåt mer bra tips mer än att se ut som gubben i videon. (Grym gubbe!) ☺️

  12. Tackar återigen för alla tips. Jo man måste ju ha några säkra kort att ta till när peppen försvinner!

    Har tittat runt på olika DJ's-toplist osv. mycket på toplistsen har ju inte riktigt nått Sverige, men man får väl anta att det är just MIN roll att etablera ny housemusik 🙁

    Appropå DJ-kontrollen så har jag tittat in en Hercules DJ Console MK2, begagnad. Är den nåt att ha? Behöver ju inte ha proffsutrustning i nuläget kanske:P?

×
×
  • Skapa ny...