Jump to content
Annons

VillniProtes

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av VillniProtes

  1. Nej det är två olika. Vilket man får ut mest av kan variera. Ibland har jag fått ut mer av att lyssna hemma ensam än gå på konsert. Och å andra sidan har jag gått på konserter som jag aldrig kommer att glömma. Det finns plats för alla möjliga varianter. Den ena utesluter inte den andra. 🥰

    Nae de e ju sant 😛 Men jag har nog bara gått på konserter som jag e nöjd med 🙂 Lite av upplevelsen e ju den biten när man står o köar från klockan 8 på morgonen med en massa folk som man inte skulle träffat annars 🙂

  2. Ingen tvingar dig att lyssna på dålig musik idag heller. Om man håller till på sidor med bra musiktips på och läser tidningar och bara allmänt håller sig ajour med vad som är nytt och bra inom det man lyssnar på, så hittar man massa bra musik hela tiden. Jag fattar ärligt talat inte problemet.

    Tror nog att han menar att det var mindre utbud av musik förr 😱 om jag inte har helt fel..

  3. "När jag var ung..." hängde massor av elever i skivbutikerna och provlyssnade, och det var inget konstigt med det.

    Butikerna hade ett gäng cd-spelare med hörlurar, men det kanske har ändrats nu (förutom att butiker har slagit igen).

    Har inte jätte koll häller på om man kan provlyssna osv. Jag vet oftast vad jag ska ha när jag kommer till affärer 😱 (Pga fildelningen).

  4. Öh...anledningen till att folk köper en speciell skiva är INTE för att den är dålig. Anledningen till att Volvo är Sveriges volymbil nr 1 är INTE för att den är dålig. Anledningen till att Gates och Kamprad är de rikaste i världen är inte för att de säljer skit. Anledningen till att det finns ett 70-tal Rusta-butiker, i bara Sverige, är inte för att de säljer skräp. Om du gör dig mödan att besöka Rusta en gång kommer du att upptäcka att de säljer samma sorts kaffeapparater som vanliga affärer, skillnaden är bara att de har ett lägre pris. Faktum är att kvantitetsmängden utgör en ypperlig värdemätare för hur bra en produkt är. Att sedan inte produkten behagar vederbörande behöver ju inte vara till produktens nackdel. Så vänligen sluta att använda dig själv som norm för resten av mänskligheten.

    Här är du också ute och reser. Om det fanns lika mycket skit förr så slapp man åtminstone att höra det. Att spela in en LP-skiva kunde kosta en kvarts miljon kr i dagens penningvärde och detta utgjorde en utmärkt barriär mot dåliga skivor. Inget skivbolag vågade lansera en grupp som inte var exceptionellt bra. Varför tror du att skivbolagen dör, eller köps upp, på löpande band? Varför tror du att det säljs färre och färre skivor? För att det finns ett överflöd av BRA musik?! Kom igen!

    Good Point!

  5. Ja men tror du han skulle ha kunnat göra det han gör bra om det inte varit för att vi har en bransch? Du skulle heller inte sitta här om det inte var för det eller nån annan här. Inget av det här skulle varit möjligt.

    Nu har du nog lyckats ändra min syn kan jag ju säga 😱 Det är sant att det inte är min sak vad de e för avtal artisten skrivit på och kan hålla med om att det är fel att tanka.. Så jag får väll sluta med det 🙂 Men undrar hur du menar med branchen.. Menar du att utan skivbolag hade vi inte haft nån musik?

  6. Att ladda ned är en möjlighet och inget rättighet. Ska alla spela in hemma? Ja och hur många har möjlighet ha trummor hemma? Men du kanske bara lyssnar på elektroniskt och inte tänkt längre? Och kvallen då? Ska alla övergå till att göra musik hemma? Vem ens laddar ned låtar med taskig kvalle? Jo det märks att du bara är 17. Du har hittills bara sett ur ett perspektiv och drar slutsatserna efter det. Ta och läs på hur allt går till så ska du se att det inte är så enkelt. Ingen av all den musik som finns idag skulle ha gjorts om det var så att alla satt hemma och spelade in.

    Tycker det är utomordentlig kvalle på DrHans låtar .. han kör programerat... Jag tycker väll självklart att musiker ska ha betalt.. men det känns som att dom får sånn liten del utav pengarna om inte allt är gjort själv .. annars värkar de mera som skivbolaget tar den största delen vilket jag absolut inte tycker är rätt..

    Sen får jag väll lära mig av erfarenhet o jag tänker inte hålla inne med mina åsikter som jag har just nu även fasst dom lär vara annorlunda om några år. Har säkert fel i mkt av det jag säger för att värkligheten ser oftast inte ut som den gör när man e 17.. Man tror t.ex att man är odödlig vilket kanske inte riktigt är sant.

  7. Jo det där kan jag skriva under på jag med. 😆 Att vara ensam och ett med musiken kan vara fantastiskt ibland.

    Ja och än värre om det är en medioker konsert som man kunnat vara utan. Och eller med förband också som man inte gillar heller som man tvingas betala biljettpriset för. 😆 Även om huvudnumret var bra tvingas man betala för det som man inte vill se också. Visst är båda bra och det är en suverän konstert så men runt 800:-? Det är fan för mycket och för det priset kan man få flera CDs för det priset. Sen kan man ju fynda gamla CDs på secondhandbutiker. Gjort många bra fynd på det viset.

    Är inte att spela in live ett alternativ för ganska många också ? Sen har väll de flästa som håller på med musik råd att köpa ett litet ljudkort eller liknande och spela in hemma? Man kanske inte måste betala dom pengarna för studion ? Ett flertal av de jag känner har en enkel studio hemma som fungerar helt okej. Tror inte jag skulle ha en chans att komma nånstans utan internet iallafall... Men alla har sin åsikt! 😆

    /Jocke

  8. Så Du menar att man inte spelar för folk när man spelar in då? Det finns idag en massa artister som låter betydligt bättre på skiva. Det finns, och har sen länge funnits, musik som görs med studion som ett "instrument". Det finns musik som skapas utifrån att artisten vill/ behöver få uttrycka sig och där man inte sneglar på vad någon annan ev tycker, man uttrycker sig fritt från hjärtat. Många gånger är det den musiken som griper mig mest. Mina musikaliskt största upplevelser har jag för det mesta haft ensam framför stereon eller med mina hörlurar på. Jag har haft stora upplevelser av konserter också men då är det inte bara musiken. Det handlar om "hela spektaklet" med ljus, scen, atmosfär etc.

    De som lägger sitt fokus på musiken i studion gör inte det för att de skulle gilla människor mindre än vad andra gör.

    Alla kan/ vill inte ligga ute på turné och anledningarna till detta kan vara många och väldigt relevanta.

    Ditt argument med att man skall tjäna pengar på att spela live har ju börjat få genomslag. Priset på konsertbiljetter har stadigt gått upp. Enligt många branschbedömare kommer det att öka än mer. Min fråga blir: Varför känns det ok att lägga 800 kr på att se och höra en sak som bara händer en gång och sen är borta men inte att betala, låt säga, 130 kr för en cd som man kan lyssna på gång på gång?

    Nu e jag dock bara 17 år så jag har inte extremt mkt erfarenhet.. Men ja, är det ett band jag vill se betalar jag gärna 1000 kr för att se dem.. Betalar mer för att gå och äta mat i vissa fall .. O jag lovar jag är inte överklass... Var det inte nått band som la upp sina låtar för nerladdning på sin websida för nedladdning och sedan en donate länk ? eller har jag fel nu ?

    / Jocke

  9. Det spelar liksom ingen roll vilken inställning man har till att det borde vara enklare eller billigare att ladda ned musik eller film på nätet via fildelning. Det ÄR olagligt, så är det bara spelar ingen roll vilken idealistisk tanke eller önskan man har kring det, det ÄR olagligt. Men det är som med hastighetsgränser, det finns väldigt mycket folk som faktiskt är beredda att offra andras liv för att få bryta mot lagen lite. Så varför inte ta kål på mediabranschen samtidigt??? 😆

    Tråkigt fenomen, men visar folks sanna natur i alla fall 😆

    Tror att många fler artister och band har kommit fram genom fildelning än vad de hade gjort utan.. Skulle aldrig gå o köpa en CD av nått band jag aldrig hört för 200kr ... Speciellt inte i min ålder (17år). Det man har o leva på i en månad om man inte hittar jobb e 1000 kr. 200 kr e fan en 5e del. Tycker att skivbolagen borde hitta på nått annat sätt att käna pengar igenom detta.. Spotify låter ju som en riktigt bra idé...

    / Jocke

  10. Nej aldrig ska jag ta betalt för musik om de går bra för mig... Om nån vill ha en CD skiva så får dom betala max en 100 för den men det ska vara helt gratis att få tag på. Kan väll lägga en Donate länk på sin websida åt dem som vill donera men ska man inte käna pengar på live spelningar mer än i skivbutiken? De är väll ändå därför man e musiker .. För att kunna spela för folk? Eller har jag fel? Älskar människor! |-)

    // Jocke

  11. Jag tror att jag har löst mitt Omega-problem nu, om någon är intresserad. Detta med hjälp av internet och borrmaskin.

    Problemet verkar vara att en "Ribbon"-abel (vet inte vad det heter på svenska) som överför data i enheten ligger mot en komponent som snabbt blir väldigt varm. Detta medför att hela apparaten hänger sig och att USB-kontakten mellan datorn och ljudkortet bryts.

    Så, lösingen kan vara att 1) böja undan problemkabeln så att den ej vidrör heta komponenter. Jag tejpade lite för att den skall håla sig borta 2) Skruva isär ljudkortet, ta av plasthöljet och borra otaliga hål i detta för förbättrad ventilation. Om detta nu leder till att skiten på sikt havererar pga att damm kommer in i enhet vet jag ännu inte.

    Men hur som helst. Efter ovanstående behandling så fungerade mitt kort resten av kvällen vilket är något slags rekord. Man kunde även känna att enheten ej blev lika varm som tidigare. Nästa steg för mig blir att vid behov installera en fläkt i kortet.

    Dock skall man vara medveten om att det säkert finns vissa risker med att skruva i sina elektronikprylar, så skyll inte på mig när förstör era enheter eller dör av en elchock :-).

    Jag har testat o köra utan plasthöljet och hafft en bordsfläckt på det funkade ett tag men sen var man tillbaka till samma problem. Sen kan de ju vara förjävla jobbigt att spela in med en bordsfläckt i bakgrunden... Jag löste de hela med att skaffa ett annat ljudkort o inte köpa ett till ljudkort av lexicon igen. 😆

  12. Tjenare!

    Jag undrar vilket micksystem ni rekomenderar att andvända live.

    Vill inte ha de bästa (dyraste) men inte de sämsta (billigaste) häller, men nått där emellan.

    Vad rekommenderar ni ?

    Eeeh. Vad skall du göra? Vill du ha nåt trådlöst när du lajvar ihop med de andra riddarna? Skämt åsido, vad skall du micka, hur ser bandet ut totalt, hur skall det köras ut i PA eller dylikt är bra om du kan berätta om så blir det nog lättare att ge tips.

    G.

    Kan varmt rekomendera Shure SLX system med Beta58 kapsel.

    Låter alldeles förträffligt och har ett brett urval av frekvenser att välja mellan om du gigar på ett ställe där det används mycket trådlöst.

    Kostar runt 7500:- för ett system.

    Tackar!

  13. Tjenare!

    Jag undrar vilket micksystem ni rekomenderar att andvända live.

    Vill inte ha de bästa (dyraste) men inte de sämsta (billigaste) häller, men nått där emellan.

    Vad rekommenderar ni ?

    Eeeh. Vad skall du göra? Vill du ha nåt trådlöst när du lajvar ihop med de andra riddarna? Skämt åsido, vad skall du micka, hur ser bandet ut totalt, hur skall det köras ut i PA eller dylikt är bra om du kan berätta om så blir det nog lättare att ge tips.

    G.

    Tänkt o andvända de på scen genom PA och på rep tillfällen.

    Det är ett metalband med 2 gitarrister 1 bassist och en trummis med mig på sång.

    Jag vill inte springa runt med en mick med sladd på o riskera o snubbla.

  14. Jag undrar om det finns nån typ av micksystem som inte har mickar med inbyggda sändare. Jag vill ha en sändare som du kopplar in i micken. Istället för att behöva köpa en mick med detta inbyggt.

    Japp det finns. Sennheiser gör såna system bland andra. För filminspelning kan nog zaxcom vara intressant. Ingen av dem i "budgetpris" dock. Varför och vad skall du ha det till?

    Exempel:

    http://www.sennheisernordic.com/nordic/icm....nsf/root/21640

    http://www.zaxcom.com/transmitters.htm

    G.

    Sjunga på scen. Vill inte springa runt med en sladd o riskera att trassla in mig o snubbla.

×
×
  • Skapa ny...