Jump to content
Annons

Freddae

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Freddae

  1. Tack för svaren,

    Jag har tänkt lite att köpa några ljud från Modern beats, men hittade inte riktigt något jag gillade.

    PSG:

    Tack för dina tips.

    Men det dära med att flytta snare:sen lite till höger o grejer låter lite konstigt. Det kommer ju bara låta otakt. 😎

    Pesek, Tack för din hjälp också men din länk fungerade inte 😎

    Gärna fler förslag.

    Haha nejdå det blir inte otakt, det du gör är att öka sterebredden så det blir ett fylligare ljud. Dem slår rytmiskt korrekt men det låter bara bättre 😄

  2. Hej, jag har ett problem med mitt nyinstallerade FL Studio .

    Om jag t.ex. spelar något i Playlist och scrollar samtidigt så hackar hela FL, också ljudet. Vad kan detta bero på? Någon inställning som går att ändra eller?

    Enormt tacksam för svar,

    MVH// Freddie

  3. Du får nog specifiera lite närmare.....

    Som sagt, ja vet inte hur rättigheter fungerar för låtar som inte är officiellt skyddade. Men det är fortfarande riktigt ruttet lågt av Timbaland. Han förtjänar en spark i skrevet och bli uthängd som en looser resten av livet - förutsatt att han inte ber om ursäkt och delar med sig åtminstone av hälften av vad han tjänat på den där låten... Det är i alla fall vad jag tycker. 🙂

    Ingen har tänkt på hur mycket pengar Timbaland förlorar då nästan halva delen av fansen laddar ner hans musik gratis på internet, utan hans tillåtelse? Är inte det att stjäla? Och när han plötsligt "stjäl" något så blir alla ett ånglok...

    Vill notera att han mycket väl kunnat samplat detta ur någon källa, utan att veta vems det var (orginalet låg trots allt utspritt överallt).

    Också att alla versioner av den här suger ju totalt...

  4. Jag köpte en ny bärbar här om dagen som ja tänke installera xp på men det krånglade så ja tänkte att ja ger Vista en chans. Måste säga att ja är förvånad över att det funkar så bra efter allt ja hört. Installerade Cubase 2.2 med alla möjliga pluggar och vst-instruments. Kör på betadrivisar till ett deltakort som verkar helt okey, öppnar riktigt tunga projekt och det flyter på utan problem.

    Vilken dator var det?

  5. Tjena!

    Är nu på jakt efter ett par hörlurar i prisklassen ca 1500 kr.

    Utrustning: Klaviatur (Alesis QS7.1), externt ljudkort (NioNovation2/4), laptop ooch stereo.

    Användningsområde: Spelning hemma i min lilla lägenhet i Stockholm där jag bor själv. (Så lurarna behöver inte vara slutna)

    Ska man förresten handla i butik eller är det billigare på nätet? Har varit inne å kikat på 4sound, jam och billebro.

    Hörlurar i prisklassen har ju diskuterats tidigare på forumet, men kanske inte exakt för mitt ändamål. Känns som att detta är en djungel

    och är tacksam för alla tips!!

    Stereo, menar du studio monitorer då eller? Och snälla säg vilken laptop du använder 🙂

  6. Hej, jag antar att det finns flera olika typer av det här inlägget, men jag skulle vilja veta lite mer personligt då jag kan berätta detaljer om vad jag letar efter.

    Kan väl kalla mig själv en nybörjare än så länge. Jobbar i FL Studio. Har en liten stuga på våran tomt som står tom och används mycket sällan. Tänkte då att man kunde slå till med en liten hemmastudio, inget fancy. Tänkte ett par monitorer, ett keyboard, en mick och slutligen (fast egentligen det jag köper först, hehe) en laptop. Börjar snart gymnasiet och tror att en sådan skulle vara i stor nytta för mig. Och då kan jag ju samtidigt använda den till min hobby, musik.

    Så, till frågan. Vilken sorts laptop tror ni skulle passa bäst för dessa verktyg jag planerar att köpa, prismässigt och för FL Studio? Enormt tacksam för svar 😏

    MVH

  7. Ja, man vinner på att ha riktiga monitorer eftersom dom är mer "sanna" i frekvenskurvan till skillnad från datorhögtalare som färgar ljudet på många sätt. På grund av detta hittar du lättare fel och missljud du inte vill ha i dina låtar och gör en bättre mix(förutsatt att du har bra monitorer, skaffar du dåliga, synonymt med billiga monitorer är du lurad.).

    Aktiva monitorer har inbyggda slutsteg och behöver en varsin kontakt för att fungera. Passiva drivs med ett extern slutsteg vilket innebär att du måste inhandla ett sådant för passiva också. Någon hade en teori om att de passiva monitorerna i regel lät bättre än aktiva i samma prisklass, men du kommer i vilket fall att behöva ett slutsteg isåfall.

    Jag vet att du nämner att det är lågbudget som gäller, men håller du dig neranför 3000 kronor är jag ganska säker på att du inte får bra grejer och då kan du lika gärna skaffa ett par bra hörlurar i 1500 kronorsklassen för att kunna mixa bra. Men vill du ha tips på billiga/bra monitorer skulle jag rekommendera Behringer Truth B2030A. Jag kör på dessa som nybörjare och är jävligt nöjd. De går på strax över 3000.

    Okej, funderar på ett par sådana. Går dessa att koppla till en Macbook, tro? I så fall hur? Väldigt tacksam för svar.

  8. Ja förstår inte mycket av peakmasterpluggen, och måste medge att jag inte heller tagit mig direkt mycket tid åt att utforska den heller - hehe.

    Men kan du inte kort förklara vad den gör, så du kanske får mig intresserad 😎 (Kan ju vara ett guda-verk för min hiphop, vem vet.)

    Enkelt sett är det en trigger och en lfo i samma effekt.

    Du kan använda den för att styra olika parametrar,tex, för att ducka volymen på kaggen då basen spelar hårdare,du kan även använda den för att styra flera filter med den inbyggda lfo:n, en grej jag gillade var att lägga nåt padliknande ljud,sen skapa ett spår med en assymetirsk rytm och låta den styra volymen på paden,blir lite som en glitcheffekt.Eller göra samma sak fast med ett sångspår som styr skärningen på ett filter.Herrejösses det finns säkert 100 sätt att använda den lilla rackaren.

    Okej, verkar fränt. Vet du nånstans jag kan lära mig hur jag använder den ungefär? Alltså mer än på FL.s bok?

  9. Jag tänkte lära mig ett musikprogram från grunden för att kunna skapa egna låtar. Jag har definitivt inte tänkt bli någon virtuos, men samtidigt vill jag att låtarna ska låta ok. Hittills har jag som hastigast testat Cubase, Reason, Cool edit och FL. Mitt intryck är att FL verkar vara ett relativt enkelt och användarvänligt program som eventuellt skulle kunna passa mina behov. Det jag är rädd för är att programmets uppbyggnad lämpar sig bäst för Basshunterliknande produktioner. Min fråga är om FL även kan vara ett fullgott program om man vill arbeta med annan typ av musik som innehåller samplingar, akustiska ljud och sång?

    Skulle FL vara ett lämpligt program för att göra t.ex. dessa låtar?

    Jag bör nog tillägga att jag endast har en mikrofon och inte något annat som jag kan koppla in i ljudkortet.

    Om något annat program passar bättre för mig - vilket skulle det vara i så fall?

    Här har du ännu ett exempel från mig 😛 Har gjort det själv (detta är hiphop/ Rnb/ ethno, kanske inte det du riktar in dig på).

    Kan inte säga att jag är den bäste, men har väl hållt på iallafall ett år eller så.

    http://www.youtube.com/watch?v=JtnVGG5ZaVY

  10. 1:16 in i låten så fejdas bassslingan upp som går i hela låten, och det blir en typ reverb på den som slutar precis när kicken kommer igen.. Men hur får jag fram denna reverben på ett ljud? Har testat med den vanliga fruity reverben, men får inget bra resultat. Eller är det ens en reverb eller nåt mer?

    http://www.youtube.com/watch?v=bTwGElgiCoo

    sen nån som vet var jag kan få tag på liknande bass? 😛

    Tror att det har mycket att göra med synth/ basen han använder. Men jo självklart är det någon sorts reeverb med.

  11. en vinters arbetslöshet utan internet&teve och jävligt låg a-kassa.

    då håller man sig hemma och vid skärmen. lärde mig grunderna på några kvällar,däremot fattade jag inte att det gick att styra filter från stepsequensern förrän efter nåt år,satt å ritade kurvor istället..........och peakmasterpluggens fantastiska användningsområden greppade jag inte heller på en gång.

    ett annat tips är att inte skaffa en massa fräna synthpluggar på en gång utan börja med ts-404 och 3osc som ligger med från början,man lär sig jäkligt mycket om hur man ska skruva fram ljud och hur dom är uppbyggda. layers tex hade jag nog knappast lärt mig om jag haft nån lyxplug från början.

    jag tycker FL är ett bra och enkelt program,dessvärre har jag gått vidare till det mycket fulare Lmms

    Ja förstår inte mycket av peakmasterpluggen, och måste medge att jag inte heller tagit mig direkt mycket tid åt att utforska den heller - hehe.

    Men kan du inte kort förklara vad den gör, så du kanske får mig intresserad 😛 (Kan ju vara ett guda-verk för min hiphop, vem vet.)

  12. Har undrat länge i vilken ordning man ska lägga effekterna i masterkanalen, finns det någon regel för detta?

    Just nu så kör jag först med parametic eq 2, multibandcompressor, maximus, stereo enchanter och sedan en maximizer (dock inte från fl).

    Är detta en bra setup för masterkanalen? Tycker inte att jag får ett rent ljud i låten :rolleyes: .

    Varför en Stereo Enhancer i Masterkanalen... ? Låter inte det skumt? 😛

    Nej, men det låter brätt 😄

    Inte lite väl då? 😄

  13. Har undrat länge i vilken ordning man ska lägga effekterna i masterkanalen, finns det någon regel för detta?

    Just nu så kör jag först med parametic eq 2, multibandcompressor, maximus, stereo enchanter och sedan en maximizer (dock inte från fl).

    Är detta en bra setup för masterkanalen? Tycker inte att jag får ett rent ljud i låten 🙂 .

    Varför en Stereo Enhancer i Masterkanalen... ? Låter inte det skumt? 😮

  14. Det jag brukar göra när jag tar hem olika samplingar är att direkt döpa om dem till namn som beskriver ljudet, tex snare_dist_nineinchnails.wav

    Inget som kanske hjälper i din städning, men ändå nåt att tänka på i framtiden.

    Ett annat tips är SLÄNG! Det är ofta en bråkdel av alla samplingar man använder (dessa använder man däremot om och om igen). Jag kör med mycket undermappar. Triangel NN kan tex ligga under: Samplingar -> Instrument -> Trummor -> Percussion -> Trianglar, Chimes etc -> TriangelNN

    Okej, tack för tipset, men det är så sjukt mycket samplingar att sortera, så jag kan sitta till Jul om jag ska döpa om allt. Men dem flesta är som tur redan döpta.

  15. Jag använder Fl Studio 8 och har enormt mycket trumm ljud att fixa upp och sortera.

    Undrar bara hur ni där ute gör, och om ni har några tips på hur man sorterar sina t. ex ljud-filer utan att det blir grötigt eller för mycket på en gång? 😑

    Tack på förhand.

    // Freddie

  16. Tänkte det vore trevligt att filosofera lite om det kreativa flödet som fenomen och hur det ter sig.....Vilka faktorer är det som påverkar det kreativa flödet ???

    Jag har märkt att man bl.a blir väldigt kreativ under fysisk aktivitet, så som när man promenerar, cycklar eller när man står i duschen..då brukar vanligtvis Idéerna flöda...när man klardrömmer dvs man befinner sig i ett tillstånd mellan dröm och verklighet känner jag mig också väldigt kreativ. Men när man väl sätter sig vid datorn och ska spela in, då står det helt plötsligt still...och inget händer..Vad bottnar sig detta fenomen i ? det måste finnas nån psykologisk förklaring till detta.

    Haha ja vet precis hur det är :rolleyes:😄🤪

  17. Du installerar VSTna i program/vstplugins eller vilken katalog du vill egentligen... sen går du in i FL och väljer options > File settings...

    Där finns det en mapp som du ska trycka på för att berättar för FL var de finns.

    Sen om du trycker F9 kommer mixern upp, här kan du nu lägga in VSTna efter smak, kom ihåg att lägga varje instrument på en egen kanal så att du inte får alla effekter på samma instrument

    Haha tack nu fatta jag 😕 Du sa egentligen samma sak som jag har läst överallt, men förns nu, med lite klickande och letande, så. 😛 Thx

  18. Tjena,

    jo det är så att jag vill andvända mig mer utav att ladda ner olika VST's. Jag har läst på lite om vad det är i FL och kom fram till att det är som "effekterna" man andvänder i mixern som; Reverb, Decay, EQ o.s.v.

    Och jag vill kunna "skaffa" några andra.

    Men problemet är att jag förstår inte hur man installerar dom så de går att andvända i FL.

    Har läst på manualen i datan, och det verkar "superlätt", men ja förstår helt enkelt inte. Och jag skulle vilja ha lite hjälp på svenska. 😕

    Tack på förhand.

×
×
  • Skapa ny...