Jump to content
Annons

Jake

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Jake

  1. Den svenska sajten netone.se är en helt gratis lösning för musiker och producenter som vill arbeta tillsammans, dela filer och samverka på annat sätt. För alla er som letar efter ett enkelt sätt att föra över stora filer till varandra, jobba tillsammans på låtar, hitta nya intressanta musiker som kan hjälpa er med just er låt, mm mm. Gå till netone.se och registrera er, som sagt, GRATIS!

    klippt från netone.se:

    "Netone is a site for professional producers and musicians designed to establish contact and complete long-distance studio sessions. A Netone membership is free and provides you with a personal profile as well as unlimited use of our exclusive filesharing system. Netone offers you full compability with great musicians around the clock around the world."

  2. Jag kör idag med ett externt audiophile firewirekort till min laptop men funderar på att komplettera med ett annat kort som har inbyggd klaviatur till när jag är på resande fot/på landet/whatever. Vad har ni för erfarenheter av att köra en laptop (pc med xp) och alternera mellan två ljudkort. Är det för krångligt för att hantera? Några tips?

    tack på förhand

    /J

  3. Vilken sampler använder man bäst för att köra .gig filer? Vsampler tex "packar upp" filen och skapar en tempmapp med flera gig wav filer. Förutom att det tar en massa plats så tar det också en massa tid. Finns det något bättre sätt att göra detta? Någon annan sampler?

    Tacksam för tips

    /J

  4. Jag försöker spela in audio (m-audio audiophile och cubase sx2) men får inte till det med medhörning. Jag ser insignalen men får inget utslag på den aktuella kanalen. När jag klickar på monitor knappen så hör jag bara den rena insignalen och kan ändra volym med regeln, men jag ser fortfarande inget utslag. Kopplar jag på tex amplitube så hörs den inte. Jag har fastnat lite med detta problem och skulle vara jätteglad för tips.

    /J

  5. Det är ju inte tänkt att man skall "spela in". Trummorna spelar i projektet, när du sparar som audio så kommer de ju med. OM man vill spara själva midi materialet så kan man i setup-panelen välja "write midi" eller vad nu knappen heter. Dock så sparas det som general midi och uppspelningen blir, i min erfarenhet, inte alltid lika bra som när den får spela själv.

    /J

  6. Jag får ett ganska markant brum när jag spelar in (cubase sx) med någon form av mick, något bättre med tex en elgitarr. Jag har inte ett jordat uttag i lägenheten och det är väl antagligen problemet eller? MEN, finns det nåt jag kan göra för att förbättra situationen? Finns det nåt man kan sätta i uttaget eller så eller är det kört?

    tacksam för tips

    /Jakob

  7. Finns det något sätt att köra .gig filer direkt i cubase (med en plugin/instrument)? Idag måste jag konvertara i Halion och det funkar väl ok men det vore ju smutt att kunna köra direkt. Går det?

    EDIT: Förtydligde rubrik och flyttade till Pluggar/Instrument ifrån Inspelning. /admin

×
×
  • Skapa ny...