Jump to content
Annons

pet

Medlem
  • Antal inlägg

    178
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av pet

  1. Sorgligt att 4/4 fortfarande erkänns som standard av någon obegriplig anledning.

    Det måste väl finnas en anledning. Precis som med bpm i alla daws.

    Att det är 120bpm förstår man ju, en hel minut 60 sekunder, 120 beats och så vidare. Nån smart jävel som utgick ifrån hur man räknar tid med hjälp utav klockan.

    Symmetrin i just 4/4 är ju genom bara att titta på den ganska fullständig. Eller? Man ser och förstår utan att man egentligen förstår, nån slags metakunskap.

    Hade man använt sig utav någonting annat: 4/3 eller 6/8 så ger det till en början en grafisk störning bara i hur det ser ut. Eller är jag helt lost, det måste ju finnas någon anledning att det är 4/4??

  2. Tja jag är helt lost på det här eftersom 4/4 har varit standard

    Det jag vill är att i låten räkna 1,,,,2.....1,,,,,2.....1,,,,,2.....1,,,,,2......

    Ja! det var inte svårt att förklara, men nu.. hmm. Mellan 1 och 2 vill jag att åttondelarna ska vara 6 istället för 8.

    1.......2.......1.......2

    1,2,3,4,5,6,1,2,3,4,5,6

    Här har jag försökt demonstrera detta lite spännande med att räkna 1,2 samtidigt som en synth går 1,2,3,4,5,6

    Länk till räkneramsa.mp3

    Här är midin som jag gjorde till den här räkneramsan som går i 4/4, typ 75bpm. Om ni kollar på den i erat daw så ser ni hur jag har fått skjuta från höften när jag placerat midin och såhär dumt kan det ju inte vara när man vill ha schyssta 60 tals vibbor i låten (exemplet jag gjorde har ingenting med det jag vill göra när jag fått det att fungera, alltså inga 60tals vibbar)

    Midi länk

  3. Såg att det inte stod Reason, Record i avdelningen på forumet. Det kanske är dags att uppdatera!

    Själv så körde jag igenom Record ordentligt för första gången idag och bara för att testa Neptune sjöng jag en liten Lalala i inbyggda mikrofonen på macbooken och det blev förvånansvärt bra. 0.40 kommer Neptune in, men lyssna nåra bars innan så ni får höra sången torr från Neptune.

    Jag använde Kong och Kongs egna effekter till alla trummorna så att jag fick köra igenom den, och den e riktigt grym, och riktigt snygg.

    Jag är väldigt intresserad av om någon av er har lyckats trixa ihop någonting ordentligt med Neptune, lite Voicesynth körer och annat. Vore kul att höra!

    Länken är här nedanför om ni missade...

    Länk till Soundcloud

  4. två 303:or, en 909, en 808 fast mjukvara.

    Jag var inte otrevlig utan jag antydde mer att du borde kolla upp det och se för dig själv för det är riktigt grymma grejer. Har själv rebirth till iPhone och hade Rebirth till en gammal pc dator för ett antal år sedan.

  5. gör som jag och använd Live, Logic, Reason, Record i alla produktioner du gör beroende på vad du ska göra. Vissa saker fungerar bäst i en viss arbetsmiljö och den logiken har jag byggt mitt producerande på, genom att använda mig utav de arbetsmiljöer som fungerar bäst beroende på situation och "smak och tycke"

  6. Har länge velat ta bort logic looparna (de som följer med programmet när man installerar det). Jag använder aldrig looparna och jag är verkligen i behov av mer hårddiskutrymme!

    Så, någon som vet hur jag tar bort dessa? Planen är alltså att jag tänkte lägga alla logicloopar på någon extern hårddisk istället så att jag får bort dom från min dator!

    Ha det fint:) / Kim

    personligen så installerade jag endast LogicPro från hela Logic studio, använde aldrig dom andra programmen, så nu har jag bara logic på datorn o det är väl ungefär 150mb, har syntharna också dock

  7. Är lite nyfiken på hur många som egentligen använder sig av programmet Ableton Live och tänkte härmed skapa ett frågeformulär som jag uppmanar alla brukare av Ableton ta del utav.

    1. Varför använder du just Ableton?

    2. Vilket version har du installerat?

    3. Är Ableton huvud-host;en i din studio?

    4. Använder du Ableton utanför studion?

    5. Har du konverterat till Live ifrån något annat program?

    1. Det är bäst, hade aldrig klarat mig utan de

    2. 8.1.3

    3. Jepp tillsammans med Reason, Kör alla tracks genom Logic vid slutmix men Ableton är bäst att vara kreativ och börja i

    4. Jepp, som Dj och på spelningar och tillochmed under Tvproduktioner

    5. Nej

  8. Jag beställde en trummaskin jag lyckades förstöra samma kväll den kom. 😑

    Vill inte gå in på alla detaljer men,,,

    Helt ärligt berättade jag i mailet till dom vad jag gjort och att jag orsakat felet.

    Dom bad mig skicka tillbaka maskinen genom UPS som kom till min port och hämtade upp den.

    En vecka senare har dom skickat en helt ny trummaskin till mig.

    Jag behövde inte betala för frkten dit eller hem.

    Tycker det är för generöst, Kanske för att man är "storkund" ??

    Var beredd på att betala reparation och frakt själv,, 😛

    Thomann is the fucking shit! de får gärna kosta nåra enstaka kronor mer, men dom där tyskjävlarna vet hur man servar kunderna, dom skulle fan kunna skicka med bullar och saft också!

  9. Tjena, ska byta upp mig från min nybörjar gitarr inom en snar framtid. De lär bli en Explorer,

    Jag tycker du ska köpa en låda 70cl Explorer. Då kommer du gå upp i gasen i flera dagar och kommer kunna spela gitarr som en gud(enligt dig själv)

  10. Det är så illa alltså? Den här datorn tror jag var riktigt hot shit från typ 2002-2003, och är fortfarande i bruk som nån form av surfmaskin tror jag.

    Nuvarande ägare upplever jag som rätt lugn, så jag tror risken att han har ägnat kvällarna åt att drop-kicka den gamla Hem-Pc'n är hyffsat liten.

    Jag som hade hoppats på att minnesuppgraderingen kunde ge några år till.. Nu sitter det 512mb i, och det kan man ju fatta inte är så roligt att köra XP sp2/sp3 på såklart.

    man ska aldrig uppleva någon som lugn. När natten kommer och man har gått till kylen och hittat den där gamla KFC kycklingen som man friterat själv dagen innan så blir man alltid sugen på öl. Och de blir bara mer och mer och till slut så ligger burken där på golvet inkopplat i vardagsrummets surroundljudsystem och när den ligger där framför teven medan datorinnehavaran hoppar runt i morgonrock salongsberusad med Daft Punk på högsta volym... Ja, då kan datorn råka illa ut.

    Du kan ju alltid testa datorn och se hur de funkar, men min erfarenhet är att även hur bra datorn var för länge sen så vill dom inte riktigt vara med längre efter ett par år. Speciellt äldre burkar, ja vet inte hur det är med datorer idag. Gör rent den och fixa med den o sätt i lite nya grejer i den så funkar de säkert jättebra till det du ska använda den till! Lycka till! 😎😄😉

  11. Kan någon klok PC/DAW-användare ge mig en fingervisning..

    Jag ska överta en gammal P4 på 2,4 Ghz, och jag har 2 gb (333mhz RAM) hemma, som verkar passa. Till detta tänkte jag koppla in mitt externa firewirekort (Phonic Firefly 302).

    I mina drömmars värld hade jag hoppats på att skaffa ett DAW (funderar på Presonus Studio One) och köra på denna konfiguration, samt gärna trigga ett samplat piano med mitt masterkeyboard, + kanske trigga nån trumplugg med ett Roland HD-1. Är jag alldeles för optimistisk?

    Tillverkares "Minimum System Req" brukar väl kunna översättas till "nästan helt säkert död av stressrelaterad hjärt-attack inom 20 min", så jag skulle gärna få höra hur det ligger till av nån som vet.

    Specs är alltså: en hem-pc Fujitsu-Siemens fr stenåldern med ett moderkort som heter MS6567. 2 gig ram, P4 2,4 Ghz enkelkärnig, externt kort Firefly 302, Win XP, 2 st gamla HDD:er).

    Det måste väl förresten finnas ganska många med gamla Hem-Pc-burkar som de undrar vad de kan användas till, eller?

    av personlig erfarenhet så spelar de ingen roll vad de är i datorn om den är riktigt gammal.

    Jag hade en gammal fujitsu som var "det bästa man kunde få tag på" under 10.000 gränsen just då, cirka 2003 tror jag att det var. O jag körde alla nya spel i den o allting funkade skitbra, sen körde jag cubase i den och jag kunde köra med hur många vsts som helst, sen gav jag den till brorsan och runt kanske 2007/2008 så skulle jag använda datorn igen för jag tyckte min laptop som jag hade då var för dålig. Då hade han också formaterat om datorn så de fanns ingenting på den.

    Jag körde Cubase och kunde typ högst använda ett vst åt gången, det var 6 sekunders inspelningsdelay med de bästa asiot jag kunde hitta, och så kunde man inte spela age of empire 2 för att den orkade inte med spelet. Då hade jag nyss "dammsugit" datorn och så var den omformaterad så de va inte massa skit på den.

    Så antingen hade han spenderat sina sena kvällar till att stå o sparka på cpun eller så äre bara så att datorerna dör succesivt med tiden 🙂😄😮😛

×
×
  • Skapa ny...