Jump to content
Annons

AlternateView

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av AlternateView

  1. Det är väl inte Vistas fel utan VSTBridge som är lika stabilt som en elefant balanserandes på en fiskelina i en orkan full av lavaskurar. Använd jBridge istället, det funkar bättre. http://jstuff.wordpress.com/jbridge/

    Ang 64-bit XP så har jag aldrig hört ett gott ord om det. Håll dig borta. Kör Vista eller Windows 7 64-bit med jBridge och 64-bit plugins. Det gör jag (vista) och det funkar jättebra.

    Ja det låter ju rimligt, får prova mig fram och se vilket som blir bäst, tack för tipset.

  2. Nää det går väl bra med xp också! hmm att det går sämre med 64-bitars tror jag inte för omni stöder både 32 och 64 så de ska inte vara några problem! både vista och W7 32 bitars stödjer max3 gig! Så de 64 bitars du ska ha!

    Nej sämre med 64 låter konstigt, jag menade mer att XP 64 bitars är ett instabilt operativsystem.

    Sen att omnisphere stödjer XP det kanske det gör, men hur bra funkar det om nu systemkraven enligt tillverkaren är på 4GB ram

    känns också så förvirrat för vissa säger att vista 32 stödjer mer ram-minne än vad xp 32 gör. Men det känns ju mer logiskt att det inte gör det, med tanke på bitarna.

  3. Vad du än gör kör inte med vista, kör med det just nu och vstbridge hänger sig ganska ofta. ska installera W7 snart!

    Sen din dator tycker jag är kanske lite för slö! Kör själv med i7 och 6 gig ram! Ibland kan jag ha max 7 omnispheree ljud och ibland bara 3-4 beroende på¨hur mkt jag har av det andra osv.

    Omnisphere är grymt bra, användes flitigt till musiken i filmen "Avatar"

    Okej det låter ingen vidare med Vista då, men då menar du att windows7 är det som gäller?

    Eftersom XP iaf 32-bitars inte stödjer mer än knappt 4 gig i ram och 64-bitars versionen också är opålitligt? någon erfarenhet av det?

  4. Hej har planer på att köpa omnisphere men tänkte höra med er vad jag behöver uppgradera i min dator innan jag slår till.

    Har en intel core 2 duo processor 2,4ghz. 2gig ddr2 ram men tänkte skaffa 4gig. kör med cubase sx2 i windows xp sp2.

    På spectrasonics hemsida rekomenderar dom vista, men återförsäljare och även studiotidningen verkar tycka att xp funkar fint.

    sen då om cubase sx2 har stöd för vst2.4 för det skulle det visst ha, eller om jag bör skaffa någon senare och isåfall vilken?

    Vore väldigt tacksam om någon kunde ge mig lite info =)

    Mvh Christoffer

  5. Skulle kunna vara nån sorts System exclusive data... Cubase filtrerar bort inkommande sådant av default, om jag inte minns fel.

    Gissningsvis är synthen inställd som "master clock" och skickar kontinuerligt ut klocksignaler så att andra grejer ska hålla samma tempo...

    Men jag har ingen koll på hur du kollar det i din JP8000.

    Okej, jo det är klart, så kan det ju vara. Då har jag lite att gå efter 🙂

    Tack för svaret!

  6. Har du ljudbankerna i .mid-format så ska det bara va att lägga in dem i ditt sequencerprogram och "spela upp" dem där. Se bara till att synthen är kopplad till rätt spår, och att du inte har nån midi-metronom på.

    Om det låter bökigt så brukar folk rekommendera ett program som heter MIDI-OX, som finns gratis på nätet.

    Men innan du skickar över nya ljud så bör du se till att spara ljuden som redan finns i synthen på datorn! Hur du gör det är lite olika från synth till synth, så kolla manualen. (Det borde heta nåt med MIDI dump.)

    Hejsan, Tack för ditt svar 😉

    Jag hade gjort precis som du beskrev, men det fungerade inte. Efter mycket tålamod och försök hittade jag felet som var att Device ID på synthen måste vara ställt i samma värde som när ljuden överfördes från synthen till datorn.

    Sen har jag en annan skum sak som jag la märke till och det är att jag har en konstant pulserande MIDI-ut signal från min JP8000 som indikeras på mitt MIDI-interface. Men Cubase visar i sin tur ingen indikering på denna signal.

    Känner du till något om detta?

  7. vissa personer har inte lärt sig almenackan och trodde det var onsdag som gällde för bidrags inskickningen. :rolleyes: , men har lovat att få in bidraget till måndag eftermiddag så se till att alla skickar in dem före 18.00 måndag 4 feb. för att vara med. eller maila/pm.a om det är på g strax efter den utsatta tiden så väntar jag några minuter :rolleyes:

    tror vi är uppe i 19 bidrag nu.

    Min almenacka säger att den 4:e är en måndag iof.

    Då är "Senast den 4:e" enligt min tidsuppfattning fram tills det att det blir den 5:e

    Alltså Måndagen den 4:e innan klockan slår 00:00

×
×
  • Skapa ny...