Jump to content
Annons

FrSu

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av FrSu

  1. Hej!

    Jag har också fått en gratis student uppgradering till PT 11.

    Och innan jag aktiverar min licens som jag fick i ett mail till 11an vill jag bara dubbelkolla en sak.

    Min licens till PT 10 försvinner väl inte när jag aktiverar PT 11 licensen?

    Vill bara vara på säkra sidan eftersom det står att man uppgraderar till 11 och jag kommer vara tvungen att använda 10 ett tag till...

  2. Hej igen! Det har fortfarande inte löst sig. Provade att uppdatera via apples hemsida (efter att jag hade uppdaterat via Programuppdateringar) och det är fortfarande samma problem. Kan det vara så att det inte uppfyller någon funktion att uppdatera via Combo efter att man uppdaterat från Programuppdateringar?

    I så fall, är enda sättet att lösa problemet att ominstallera Leopard?

    / F

  3. Dist säger du? Kan det möjligtvis inte vara brus? Det kan nämligen uppstå om man inte har licens för pluggarna man använder. Om man t.ex. har en 14 dagars trial på en plugg så lägger pluggen automatsikt till ett brus med regelbundet mellanrum efter provtidens slut. Kan det vara så tro?

    /F

  4. Hehe okej, har laddat ner Pro Tools 8.0.3 nu men var ju som sagt dum nog att uppdatera mitt OS X via Programuppdateringar. Så det strular fortfarande.

    Vad händer om man laddar ner från Combo nu då?

    ...eller måste jag ominstallera OS X 10.5 igen och ladda ner uppdateringen från Combo?

  5. Ja, jag uppdaterade genom "Programuppdatering...", men ifall jag har 8.03 vet jag ej. Kan bara se att jag har 10.5.8.

    Vad händer ifall jag laddar ner från Combo nu? Är det just den som heter 8.03 man får då?

    Jag har PT 8.0. Finns där senare uppdateringar?

    Tack för snabb respons!

  6. Hej! Kollade igenom de andra trådarna lite snabbt men kunde inte hitta det jag söker. Vet ni någon liknande tråd så länka den.

    Har under dagen uppdaterat mitt operativsystem till Mac OS X 10.5.8 och installerat Pro Tools 8.

    Tidigare när jag kört på det förra operativsystemet med Pro Tools 7 har det aldrig uppstått några problem. Nu räcker det med att jag zoomar eller scrollar så stannar programmet upp och tänker en stund innan det sker någon förändring. Det är med andra ord väldigt segt och går inte att jobba med.

    Är det någon som kan tänkas veta vad som kan vara orsaken till problemet?

    Här är teknisk info:

    Dator

    iMac

    Mac OS X 10.5.8

    2 GHz Intel Core 2 Duo

    2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

    Pro Tools

    Pro Tools 8

    MBOX 2 mini

    Alla ljudfiler spelas upp från en extern hårddisk med FireWire 800 anslutning (har aldrig strulat förr).

    Tacksam för svar!

  7. Hej, har nyss inhandlat ett mixerbord, en studiomick en ny förstärkare och en Midi klaviatur. Och nu när jag inte förstår mig så bra på detta så skulle jag behöva hjälp.

    Fråga 1:

    Kan man spela in via det interna (som följer med datorn) ljudkortet?

    Fråga 2:

    När jag ansluter micken i datorn låter det ut i högtalarna med Cubase får inte kontakt med micken. Någon som vet varför?

    Fråga 3: Är cubase ett bra program att börja med? Eller är det alldeles för komplicerat? (Är ganska teknisk datormässigt med inte inom detta ämnet)

    Fråga 4: Går det att genom mixerbordet spela in gitarr + sång till ett internt (Det som följer med datorn) ljudkort

    Fråga 5: Är det stor skillnad när jag sitter på en laptop?

    Fråga 6: just nu är micken ikopplad i Line Out. Är det fel?

    Fråga 7: Hur synkar man instrumenten i Cubase? Eller annat lättare program om ni har förslag.

    Tack på förhand MVH Dennis 😄

    Hej!

    Jag förstår inte för det första hur du överhuvudtaget har kunnat få ljud ut i högtalarna när du har kopplat micken till ljudkortets utgång. Mycket märkligt isåfall. 🙂

    Svar 1: Ja det går. Jag antar att du har ett stereo-jack som line in på ditt ljudkort. Då kan du från mixerbordets line out utgång (RCA, eller Tele) koppla till ljudkortet. Det du isåfall behöver är en sladd med Stereo RCA (hane) till en "mini" stereo Tele kabel. Finns i alla hem! Oftast iallafall.

    Svar 2: Det var ett tag sedan jag jobbade i Cubase, men jag har för mig att man som precis i alla andra inspelningsprogram ställer in detta under settings.

    Svar 3: Ja, det funkar. Ganska vettigt att lära sig det direkt eftersom det i framtiden blir enklare att förstå sig på Logic, Pro Tools etc. (Och Cubase är faktiskt inte så svårt när man väl har pillat med det ett tag)

    Svar 4: Det går utmärkt sålänge du har mixerbordet kopplat till ljudkortet.

    Svar 5: Förstår inte vad du vill ha svar på.

    Svar 6: Se vad jag tidigare har skrivit. Ett bra tips för att komma igång är att alltid tänka signalväg. T.ex. ut från munnen, in i micken. Ut från micken, in i mixerbordet. Ut från mixerbordet, in i ljudkortet/datorn. Ut från datorn/ljudkortet, in i högtalarna. Ut från högtalarna, in i öronen. Ett ljud/signal går alltid först ut, sedan in! Alltid bra att tänka på!

    Svar 7: Är rädd att jag inte förstår vad du vill ha ut av den frågan.

    Hoppas detta kan vara till hjälp. Är rädd att jag ibland när jag skriver verkar offensiv och påfrestande. Vill bara förtydliga att det inte alls är min mening ifall du skulle uppfatta det så. 🙂

    Jag hoppas att allt går bra och fråga gärna mer!

    Ha det bra!

    / Fredrik

  8. håller inte med om att det är smidigare att mixa digitalt eftersom det är lätt att börja "mixa med ögonen" dvs. man stirrar sig blind på inställningen av effekterna i datorn istället för att lyssna på hur det egentligen låter. Arbetssättet blir helt annorlunda när man mixar med analoga burkar jämfört med digitala diton. Jag föredrar analog mixteknik även då jag jobbar digitalt en hel del också. En nackdel är väl begränsningarna s uppstår med analog mixning. Man har kanske bara 4 rackkompressorer och resten av kanalerna får man köra bordets kompressorer på, även då dom kanske inte är direkt dåliga dom heller. Men för mig känns det naturligare att mixa genom att vrida på potar och dra i reglar istället för att vifta med en mus på en datorskärm.

    Ja, där är vi helt överens. Har inte nämnt att det skulle vara skönare att mixa i datorn. Är helt klart för att mixa analogt. Det jag dock nämnde var att det är skönare att "editera" i datorn. Alltså klippa och klistra etc.

  9. Både och tycker jag bäst om. Att spela in analogt, från stärkaren, trummorna eller vad man nu spelar in, till mixerbordet och in i datorn. Är personligen mycket gladare för analogt ljud men när man sen kommer till editeringsfasen så är det mycket enklare och mer översiktligt med dator + programvara (iMac + Pro Tools i mitt fall). Därför tycker jag att det analoga och det digitala går hand i hand.

  10. är det vanligt att man spelar in gittar i stereo?,altså genom två förstärkare på en gång. och isåfall, kan inte det bli väldigt knepigt om man spelar ett solo med bra häng,sustain i ena stärkaren och jättedåligt häng i den andra?

    Att använda två stärkare går hur bra som helst, men jag förstår inte meningen med det om det nu som du säger är bra ljud i den ena och dåligt i den andra. Då är det väl lika bra att spela in i den bättre. Annars om du har möjlighet så hade jag i alla fall spelat in de båda stärkarna på olika kanaler (alltså två monospår) så att man sen i efterhand kan välja vilken man vill ha mer av och vice versa.

  11. Jag vet inte riktigt vad du har för problem men vad jag förstår det som så kan du inte ställa in tempot rätt.

    Om det är som jag tror ska du kilcka bort dirgenten (en bild på en dirigent) i den transportpanel för att själv kunna ställa in tempot.

    Hoppas det var till någon hjälp

    MVH

    Fredrik

  12. Digidesign är ju så kinkiga att man måste betala för att kunna koda mp3-filer...genom att antingen köpa licensen via digistore eller köpa music production toolkit där den följer med.

    Jag köpte toolkitet, och kan konstatera att itunes kodning av mp3filer låter bättre...

    Finns det inte i installationen en lista med extrafunktioner där bl.a. konvertering till MP3 finns med? Har för mig att jag slumrade förbi det sist jag installerade mitt Pro Tools. Men det kanske är något helt annat?

  13. Hejsan!

    Du kan ju alltid skapa en Masterkanal och höja volymen där... 🙂

    Så länge masterregeln ligger på max noll dB så fungerar det. Man ska i regel inte har masterreglen över nollan, eftersom risken för digital distortion ökar. Det vill man ju inte ha 🙂.

    Masterreglen ska ju heller inte ligga under 0 dB (eftersom man eftersträvar en så hög utgångsvolym som möjligt). Distar det i masterregeln när den ligger på 0 dB får man sänka utgångsvolymen på de övriga kanalerna.

  14. Hallå allihoppa!

    Är ny medlem här, och tänkte ställa frågor som kanske skulle lösa mina problem som jag har haft i ca ett år.

    Det är så att jag har Mbox 2 och ett par Behringer MS20-högtalare i min hemmastudio. Problemet är att det brusar jättemycket när jag ökar volymen på Line 2-ratten som är alltså den som är ihopkopplad med Mbox 2. En kompis säger att det kan vara fel på sladdarna som kom med. Dessa är två sladdar som är Tele till RCA (Phono). Det kan säkert stämma att felet ligger i dem.

    Nu kommer mina frågor;

    1. Ska jag köpa nya liknande sladdar, alltså Tele (ut från Mbox 2 monitor out) till RCA (in till Analog Inputs Line 2) fast med bättre kvalitet på sladdarna?

    2. Sen finns det även digitala ingångar till högtalaren, en optisk ingång och en koaxial ingång. Dessa är väl kanske att föredra för att slippa störningar? Men hur kopplar jag då ihop den med Mbox 2? Det finns väl ingen optisk utgång från den, och inte heller en koaxial? Hur ska jag göra? Går det att göra så med Mbox 2?

    3. Finns det kablar som är Tele-hane till optisk hane t.ex? Så att det går ut från Mon Out (tele) från Mbox 2, och sen in på högtalarens optiska ingång. Jag tror inte detta är möjligt iaf eftersom det finns Två utgångar från Mbox 2, men bara EN optisk ingång till högtalaren.

    Vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa!

    /Pife

    Tjabba!

    Jag hade ett problem en gång då det var ett svagt sus i mina (nya) monitorer. Det som var problemet för mig var att det var störningar i jorden, så jag kopplade mina (aktiva) monitorer till ett ogjordat uttag. Suset försvann.

    Fungerar inte det så kan du prova att koppla in monitoererna i en annan fas än den din dator (och din Mbox) är inkopplad i.

    Jag förstod inte vad du menade med "Line 2-ratten som är alltså den som är ihopkopplad med Mbox 2". Menar du att du har kopplat dina högtalare till Line 2? Om så är fallet är det felkopplat, dem ska kopplas till "Mon out". Men jag kanske inte förstod formuleringen rätt.

    Svar på fråga 2 och 3: Som du säger finns det ingen optisk utgång från Mbox 2 och det går ej att koppla från tele till optisk. Allstå kan du inte på något sätt koppla optiskt.

    Aja, hoppas det var till någon nytta!

  15. Hej!

    En iLok är nödvändig för att du ska kunna använda de extra pluggar som förljer med Pro Tools-paketet. När du har installerat dessa pluggar kommer det precis som du säger upp rutor för varje enskilld plugg om att du måste authorizera. I det meddelandet står även att du måste ha en iLok för att kunna registrera och använda pluggarna.

    Jag har precis köpt en iLok men jag har inte riktigt förstått hur man fixar licenser på ilok.com. Är det möjligtvis någon här som vet hur det går till?

  16. Hej, bara för att lägga mig i diskussionsämnet lite. Jag har läst igenom de flesta inläggen och det låter intressant med så många uppfattningar av just skillnaden mellan mono och stereo. Men om man ska följa "bestämmelsen" (eller vad man nu vill kalla det) av vad ordet stereo innebär, så säger den som en del här har påstått att stereo är en beteckning för olika (oftast två) signaler medan mono beskrivs som en enda signal. Detta oberonde om du har två högtalare eller hur du panorerar det.

×
×
  • Skapa ny...