Jump to content
Annons

Hatt

Medlem
  • Antal inlägg

    2
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Hatt

  1. Hejsan,

    Jag fick idén genom en länk men det kan vara som du säger att det är få som använder det. En polare, som jobbat med några artister som haft Cajun-trumma med sig, sa att han tyckte det var en skitcool grej att sätta dit en sejarmatta. Jag tycker att jag ibland vill ha rejält sejarmattaljud och ibland inte. Så det jag gjort var att spänna sejarmattan ganska hårt mot framsidan och när jag vill ha mindre sejarmattaljud så sätter jag helt enkelt dit ett vikt papper som ligger över ena änden på mattan. Det dämpar en hel del. Först började jag med en remsa A4 (hela A4-bredden). Sen klippte jag av den i flera omgångar tills jag kom ner till ca: 5 cm. Då blev det som jag ville ha det.

    Jag har för övrigt fått 3 beställningar i sommar på att bygga Cajun-trummor. Jag hänvisade 2 av dem till www.valterpercussion.com men den tredje skall jag bygga till. En tjej som fyller år. Hon skall få en.

    Annan sak. Vi har haft skitkul med Cajuntrumman i sommar. Den har varit med på ett antal fester och fått igång stämningen rejält.

    Men du tror ändå att ett antal gitarrsträngar kan funka? Jag är mer ute efter en "allround" cajon, snarare än en som låter mestvirveltrumma.

  2. 1 sejarmatta

    Jag funderar också på att bygga en cajon, men vad funkar bäst, av en sejararmatta och gitarrsträngar? Vad jag har läst på nätet är det nästan ingen som har använt en sejarmatta, och hur bör man helst montera en sån mot tapan, för att inte få ett för extremt virvelljud?

×
×
  • Skapa ny...