Jump to content
Annons

GraMPoy

Medlem
  • Antal inlägg

    59
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av GraMPoy

  1. Tjena. Jo, det är så här att dom i skolan tycker att jag ska göra ett julalbum. Jag har endast 22 dagar på mig och tänkte höra om någon av er känner till en hemsida där man kan hitta ackord till valfria jullåtar?

    Har provat google sökning men hittar inte mycket.

  2. Logic har ju Pitch Correction och ProTools har Pitch n' Time som följer med programmet och gör allt som AutoTune gör, vilket är att tvinga rösten att bara ta de toner som finns i den tonart man valt. Man kan alltså aldrig sjunga "fel" ton. Däremot ändrar det inte till så stor del soundet på rösten. Om du vill göra det måste du leka med formanter och resonans. Jag gissar att du är ute efter något åt The knife-hållet. Ett bra program för just detta är Celemony Melodyne, men vill du bara testa duger Logics Vocal Transformer-plugg fint. I Reason använder du Scream för detta och till PC-användare rekommenderar jag AV Voice Changer.

    Hjälpte det dig?

    Jag fick en större inblick 😛 Kan vara värt att checka närmare på. Tack.

  3. Jag är trött på att spela in min tråkiga röst i mikrofonen och ha det som det är. Nu vill jag ha ändring.

    Då tänkte jag på att det borde gå att förvränga rösten.

    Har bland annat hört rykten om Autotune, men är inte särskilt vass på vad det är.

    Finns det något lättanvänt program där ute någonstans som man kan förvränga sin röst med? Antingen en plugin eller en inspelningsfunktion som man kan mixa och sedan exporta som ett wav ljud eller något.

  4. Nu har läget kommit att jag blivit sugen på att köpa en mixer. Jag är nybörjare och kräver en schysst mixer för schyssta pengar. Gärna att den går att koppla genom USB till datorn för enkelhetens skull. Summan ska helst ligga på max 2000 spänn.

    Så, vad tycker ni jag ska satsa på?

    //GraMPoy

  5. Jag tycker absolut att du ska köpa begagnat också! Då får du med största sannolikhet hyfsade cymbaler och skin på köpet. mellan 3000 och 6000 borde vara ett rimligt pris. 😛

    Där sa du nåt. Om det är en bra trummis måste han ju ha bytt skinnen någon gång, eller hur? 😲

  6. Det blir troligen mest 80-tals hård/rock, och rockballader. Det är ungefär det som vårt band lirar.

    Värt att nämna är att det troligen blir ett trumköp i sommar, runt Juni-Juli skulle jag tro.

    Så det är bäst att satsa på begagnat då för summan jag hade tänkt?

  7. Hejsan!

    Jag är en kille på 14 bast som mest lirat gitarr i mitt liv, men du kommer det så att jag ska spela trummor i mitt band (eller gör, för den delen) och då är det dags att inhandla ett trumset.

    Vill ha ett trumset för max 6.000:- hade jag tänkt.

    Har kollat in lite på Musikbörsen, hittat två ganska intressanta.

    http://www.pearldrum.com/pearlnews/tec0007d.jpg (5.999:-)

    Det andra hittar jag ingen bild på, men det är ett Stagg trumset, modell L18-WR inkl. ride cymbal och trumstol för 4.995:-

    Jag är beredd på att lägga pengar på extra cymbal(er) om det skulle behövas.

    Verkar någon av dessa bra, eller har ni trummisar något annat tips?

    Tack för er uppmärksamhet 😄

    // MVH Emil

    PS. Sorry om jag tar upp redan existerande trådar, men ville ha en för mig själv, det är ju mitt trumköp.

  8. Jag har precis skaffat z3ta+ och kolla igenom det lite. Däremot vet jag inte hur jag kan få ljuden i FL Studio. Jag är nybörjare. Någon som kan förklara på ett bra sätt? 😉

    Lägg VSTn i plugin-mappen. Eller hur menar du?

    Märkte att det faktiskt var mycket simpelt. Tack ändå.

  9. Jag har precis skaffat z3ta+ och kolla igenom det lite. Däremot vet jag inte hur jag kan få ljuden i FL Studio. Jag är nybörjare. Någon som kan förklara på ett bra sätt? 😛

  10. Jag undrar om man kan få fler Compressorer nånstans än LM-7 till Cubase SX3?

    LM-7 till cubase är en trummaskin. Om det är det du söker så finns det till exempel EZ-drummer, Addictive Drums, Stylus RMX etc.

    Ja juste. Tack för tipsen ska checka på dom.

  11. Tjenare, har för ett tag sen skaffat mig ett M-Audiophile 2496 kort, en liten mixer och mic för litte inspelning av akustisk/el gitarr och ska skaffa mig en midiklaviatur med. Men nu verkar det som att det största problemet är att välja musikprogram som man ska andvända, jag har testat logic men det förstod jag ingenting utav och hittade ens inte om man kunde spela in mic osv, jag har andvänt mig lite av garageband förut och det passade mig perfekt helt superenkelt och bra gitarr ljuds inställningar, kanske lite för lite andra effekter men det funkade, men det verkar inte finnas nått liknande till pc. Så vad är erat tips till program? Det ska helst inte vara några problem att få tag på tutorials.

    Jag skulle kunna rekommendera Cubase om du inte redan har provat det.

  12. Då skaffar du Orange Vocoder, lägger den på sångspåret samt stänger av den inbyggda synten och assignar ett midispår till vocodern istället (om du vill kunna styra tonhöjd).

    Funkar orange vocoder till cubase?

  13. Då skaffar du Orange Vocoder, lägger den på sångspåret samt stänger av den inbyggda synten och assignar ett midispår till vocodern istället (om du vill kunna styra tonhöjd).

    Oki. Man får tacka för hjälpen!

×
×
  • Skapa ny...