Jump to content

Sostenuto

Medlem
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Status Replies posted by Sostenuto

 1. Tack för ditt svar.Har kollat på ebay mm håller med dig. Får du info om någon maskin är det bara du hör av dig. Vad tror du om Roland 8820.

  Mvh

  Lasse

  1. Sostenuto

   Sostenuto

   Jag har ingen egen erfarenhet av SC-8820 men den kom ju ett par år efter SC-88 Pro och ska förutom stöd för USB också i antal ljud vara en vidareutveckling. Samtidigt är den betydligt smäckigare, gjord i plast i stället för aluminium och den saknar exempelvis en riktig display samt MIDI Thru (om man nu har behov av det). Jag har även sett uppgifter om att mappningen i vissa fall är fel i SC-8820 och SC-8850 men vet inte hur allvarligt det verkligen är.

   Jag förmodar att du har haft en SC-88 Pro som gått sönder och därför vill ha något som mappar mot tidigare gjord MIDI? Annars finns det knappast någon anledning att idag investera i 20 år gammal hårdvara.

   Om du inte känner till det har Roland även sedan ett par år en mjukvaruversion som heter Sound Canvas VA. Den ska enligt specifikationen också inkludera "[...] sound maps to perfectly play MIDI music files created on the SC-88 Pro and other hardware Sound Canvas sound modules.". Men när den kom var den bara verifierad med Cubase och Digital Performer. Jag kan inte längre se den friskrivningen hos Roland så det är möjligt att den har vidareutvecklats. Men själv har jag aldrig vågat köpa den. Den kostar trots allt $125.

   https://www.roland.com/global/products/sound_canvas_va/

   Hälsningar Lars

    

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.