Jump to content
Annons

swemaniac

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av swemaniac

  1. Snor tråden lite, är det värt att lägga ner dom extra slantarna det kostar med ett metal-pack till sin POD XT? Har precis köpt en och undrar om det verkligen är värt det? Kom med era erfarenheter!

    Tycker metalpack är grymt värt pengarna, köp två för en och sno fxpack också! De nya stärkarmodellerna har betydligt mindre diskant brus och är allmänt megatrevliga 🙂

  2. Sorry men är ju helt omöjligt att säga hur du ska eqa din gura! Speciellt utan att få höra hur det låter.

    Har spelat in ganska mycket med podxt, tycker att den lägger på ett helt eget fint lager med äckligt fizz runt 9-10k som jag brukar få notcha bort. Line6's MetalPack för podden är ett måste också, köra med 5150-modellen med shitlåg gain typ 3-4 och en TS9 med lite lagom kräm i så doubletrackar du det eller möjligen quadtrackar om man är försiktig..

    Sen brukar jag oftast highpassa guror ganska högt runt 75-80hz och låta basgitarren göra sitt ist.. Mids är bra men inte för mycket fan, om man inte diggar Soilworks nya platta förstås 🙂 Mids är ju svårt beror ju helt på utgångsläget i podpatchen men jag brukar spela in med mycket mids och sen cutta bort det med eqn i Tools så har man iaf midsen där om man vill ha mer. Mids ger chug men mindre gain ger också chug!

    Panning är fan viktigt med, vid doubletracking är det ju inte mycket mer än att dra ut skiten hö/vä men man kan få till ett fett ljud om man quadtrackar med olika mickar och pannar ut hö/vä sen de andra tracksen 75% hö/vä eller dylikt och med lägre volym eller tvärtom osv.. Sen kan du ju alltid prova lägga skitlite verb på gurorna med =) O kom ihåg att guror ofta låter skit ensamma, utanför mixen, så lyssna med trummor o bas också..

    Fan hade ju ett par riktigt schyssta podpatchar som jag kunde skickat men jag råkade döda min pod med en kopp kaffe för ett tag sen 🙁

  3. Kan prova att dra in lite growl imorgon om jag hinner, produktionen lät helt okay så jag är pepp!

    Synd att det inte var Bury Your Dead dock! =)

    Jag kollar tillbaka lite då och då, har du provat lägga lite growl? Nyfiken! Haha jo den är grym, tänkte lira In Vein först men *host* lite svårt att lira fyra tajta tagningar..

  4. Hej!

    Har precis köpt en Zoom g2.1u, där en Cubaseskiva ingår. Har nu installerat hela kittet och lyckats göra en liten gitarrinspelning, det som retar mig dock är att trots att jag följt anvisningarna till punkt och pricka så får jag en liten latency på kanske en halv sekund... är det någon som har några tips på vad det kan vara för något?? För visst ska väl ändå gitarren ligga i samma takt som trummor även om man spelar in via usb?

    Hej hej ditt problem ligger antagligen i att Cubase anvander for stor bufferstorlek for datan som skickas via USB. Bor ga att minska i installningar eller dylikt. I Pro Tools finns det under Playback Engine och anges i antal samples. Typ 256 samples borde funka.

    Hoppas det hjalper!

  5. Anyway, en fåga om det där Lars från XLN Audio sa: Spelar det nån roll om det lyser rött någonstans på de enskilda kanalernas inserts, alltså på nån plugg eller nåt? Jag menar så länge det är ok på masterregeln. I så fall sparar man ju massor med tid.

    Ja det spelar roll. Har du clipping i inputen till nån plugg och inte i outputen betyder inte det att det inte clippar. Skit in = Skit ut!

  6. Låter skrämmande likt M/S-tekniken där du har en figure-8 och en cardioid i coincident och skickar cardioiden till en kanal och åttan till två, pannar åttkanalerna hard left/right, cardioiden center, fasvänder en av åttkanalerna och sen kan du öka stereobredden genom att justera åttkanalernas faders.

    Men det hjälper nog inte dig såvida inte du ska spela in nåt mer 😳

×
×
  • Skapa ny...