Jump to content
Annons

Crusner

Medlem
  • Antal inlägg

    89
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Crusner

  1. Hmm..nu gav du mig en ide! Allt är inspelat i 44.1 / 24 bitars. Skulle det underlätta för datorn om jag expoterade alla filer som 16bitars och sen importerade de istället för 24bitars? Eftersom det är såpass många spår BÖR det underlätta för hårddisken...eller?

  2. Sköna magsår man får av detta kan jag säga... Det värsta e att just denna låten "bara" har 109 tracks. Finns låtar på plattan som har 150+. Fantastisk misär detta...

    Lösningen finns nog ej i Logic utan att kanske tweaka datan på något vänster. Några tips/idéer någon?

    MVH

  3. Tjena!

    Ni som använder er utav Logic har garanterat sett det fantastiska meddelandet SYSTEM OVERLOAD....?!

    Jag håller på att mixa ett projekt på 109 audio tracks och det ligger väl runt en 60 bussar med diverse waves pluggar i projektet.

    MACbook pro i7 - 2,66 - 8gig ram och använder mig utav Logic pro 9. Jag läser audio från en 7200rps extern hårdisk och all buffertsize inställningar är korrekta.

    Självfallet är detta en massa spår och det är inte så märkligt att det brakar ihop MEN det måste finnas någon lösning så att jag ska kunna mixa detta då deadlinen börjar närma sig...

    Har ni några idéer?

    Tacksam för snabba svar!

    // Phil

  4. Drar av en hypotes som motsäger det mesta du påstår Crusner utan att för den skull mena att klanka ner på dig men jag har mycket svårt att tro att det är Logic eller din dator som är orsaken till felet baserat på de fel du beskriver 😱

    Om jag förstått det hela rätt är detta förutsättningarna:

    Dator: Mac Pro (Mac Pro använder sig av TI-chip för FireWire)

    FireWire: 1st FireFace 800 kopplat via FW800 port

    FireWire: 1st LIQUID MIX kopplat via FW400 port

    Jag antar att du kopplat in allt på baksidan av din Mac Pro och mest troligt är det så att alla FireWireportar på baksidan använder sig av samma FireWire buss och detta klarar inte din Liquid Mix av enligt Additional info där man skriver följande:

    - Firewire chipsets from TI (Texas Instruments), VIA, and NEC are recommended

    - It is highly recommended that Liquid Mix be run on its own Firewire bus/card

    -In order to use Liquid Mix with a 4-pin IEEE1394 port you will need a 4-pin to 6-pin cable (not included) and must use the PSU (included)

    -AMD users please read some special compatibility information here.

    Så, för att testa rekomenderar jag dig att provocera fram felet. Därefter pluggar du ur din Liquid Mix och ser om felet kvarstår när du gör på samma sätt för att provocera fram felet. Felet borde försvinna om min tes stämmer och då är din Liquid Mix felkällan.

    Låt oss så "felsöka" igen. Plugga in din Liquid Mix igen på framsidan av din Mac Pro som borde använda sig av en annan FireWire buss. Om felet fortfarande kvarstår, köp ett FireWire kort som klarar specifikationerna från Liquid Mix. Om felet fortfarande kvarstår. Låt oss hoppas att företaget som tillverkar Liquid Mix kommer med en lösning om du bestämmer dig för att behålla din Liquid Mix och inte kan leva utan den. Kanske är lösningen att Liquid Mix ges stöd för Logic 8 om Liquid Mix inte redan har det. Kan inte utläsa från specifikationerna om Liquid Mix stöder Logic 8 överhuvudtaget...

    EDIT: Ytterligare en potentiall felkälla och förtydligande(n)

    Tjena!

    Jag ska testa mig fram. Jag har min liquid mix inkopplad på framsidan så det är inte det iaf..

    //Crusner

  5. Tjena!

    Jag jobbar i Logic pro 8 och har nyss införskaffat mig en liquid mix och då självklart fått lite problem...

    När jag bouncar och ibland spelar upp projekt så kommer det upp en: system overload ruta som säger att datan inte hinner läsa all info etc. Jag har en mac pro dator med två gig ram så det har jag uteslutet. Jag har testat med mängder av olika buffertsizer. vilket inte hjälper trots att problemet stinker om just ett buffertsize problem! När jag spelar upp ett projekt i logic får jag också t ex en hastigt virvelslag innan låten börjar, vilket också tyder på att buffertsizen är för låg men icke sa nicke!

    Vad tror ni?

    //Crusner

    Testat bounca det råa trumljudet och lägga in dom som wav eller aif istället och mixa efteråt istället? fick samma problem med ett virvelslag ibörjan men det hjälpte efter att jag bouncat ner midiljuden till ljudfiler.

    // Diestro

    Tjena!

    Jag använder ALDRIG midi trummor eller annan midi överhuvudtaget. Tycker det tar bort stor del av kärleken.. antar att detta är en känslig punkt för många men så känner jag iaf.

    //Crusner

  6. Fungerar resten av mätarbryggan? Om så är fallet så är det inte helt otroligt att VU-mätarna har lagt av. Helt eller delvis. Om det är helt så måste de bytas ut. Om det är delvis så kan de ha hängt sig i ett låst läge. Testa att knacka på dem för att se om de kommer igång. Har du kollat om kablarna till mätarbryggan sitter som de ska? Mätarbryggan kräver ström i någon form och bör ha en kabel någonstans med tillhörande anslutningskontakt. Kolla att den sitter i som den ska och du kan då även passa på att kolla så att kontakterna inte är oxiderade. Jag kan inte detta mixerbord men har tyvärr inget bättre svar att komma med.

    Hälsningar:

    Ludgo-Pelle

    Tack för svaret! Kanon att du finns på forumet. du ger de bästa svaren! Resten av mätarbryggan fungerar perfekt ja. Det är det som är det skumma. Jag ska testa lite imån bitti, Brukar det vara någon "knapp" som man måste trycka in för att skicka signal till vu mätarna eller ska de gå igånf automatiskt?

    //Crusner

  7. Tjena!

    Jag har köpt ett mixerbord Tascam M-3500, är kanon nöjd! En mixer från 80-talet med den underbara gamla elektroniekn jag letat efter. Jag hr dock inte fått igång VU mätarna. SE Bild:

    dscn0428ah4.th.jpg

    Är det någon som vet hur jag ska göra??

    MVH

    Crusner

  8. När jag spelar upp ett projekt i logic får jag också t ex en hastigt virvelslag innan låten börjar, vilket också tyder på att buffertsizen är för låg men icke sa nicke!

    Det kan inte vara så att dina audio/midifiler börjar precis på första takten i projektet? Jag brukar få liknande skumma grejer när jag glömmer att dra in låten så att den börjar lite senare än just första takten...

    EDIT: Kanske ska tillägga att jag kör Logic Pro 7

    Tjena!

    nej tyvärr så är det inte det.. jag kör alltid med två takters inräkningar.

    //Crusner

  9. Hej,

    Jag undrar om någon skulle vilja hjälpa mig med att komma igång med inspelning. Jag är en komplett nybörjare inom det här området. Det ända jag skulle vilja göra är att spela in det jag spelar på mitt piano och min akustiska gitarr in i datorn. För detta behövs så klart en mikrofon samt ett musikprogram. Med tanke på att jag är nybörjare och bara kommer spela in 1 eller max två spår (piano, gitarr) föredrar jag det mest lättanvända musikprogrammet. Finns det något lättanvänt program som ni kan rekomendera? Det får gärna vara på svenska.

    Har ljudkortet någon betydelse för kvalitén på inspelningen? Finns det något ljudkort ni kan rekomendera?

    Tacksam för svar.

    Tjena!

    Sequel är ett bra program att börja med. http://www.crazymusic.biz/shop/index.php?t...;product_id=990

  10. Jag har ägt en gitarr hela mitt liv nästan, men har aldrig riktigt lärt mig spela. Jag kan många akord och spelar dem rent etc, men jag skulle vilja byta upp mig till en gitarr som låter bättre då jag inte anser att denna nylonen jag har inte låter speciellt bra alls (den kosta kanske 500kr eller så). Frågan är då om man skall köpa en nylon- eller stålsträngad? Jag är riktigt sugen på en stålsträngad men vill inte göra bort mig om det är jättejobbigt att spela på den. Vad tycker ni? Är det mycket svårare att lära sig spela på en stålsträngad?

    Kan ni ge tips på ett par olika bra gitarrer för mellan 2000-3000kr? Fender, Ibanez, Yamaha ? Ange gärna modellnamn etc. så skall jag gå provspela några av dem sen..

    Tjena!

    Svårare tycker jag inte.. Det enda som är svårare på en stål är att benda + att fingrarna tar lite mera stryk. Jag tycker du ska börja med att köpa en nylon strängad.

    //Crusner

  11. Sant, Logic 8 verkar lida av lite barnsjukdomar.

    Inte enligt alla men enligt många (inklusive mig själv). De buggar som finns i 8an är alldeles för allvarliga. Det jag lärt mig är att man ALDRIG ska köpa en uppgradering direkt, vänta ett halvår iaf..

    //Crusner

    Eller så ska man kanske kolla upp lite hur man egentligen ska göra...

    Som allt annat så är ju detta en personligfråga men jämför med bilköp t ex. Om t ex volvo släpper en ny bil vill man egentligen aldrig ha första tillverkningen, det är alltid några små fel som fixas efterhand. Så ser jag på det iallafall haha!

    MVH

    Crusner

  12. Sant, Logic 8 verkar lida av lite barnsjukdomar.

    Inte enligt alla men enligt många (inklusive mig själv). De buggar som finns i 8an är alldeles för allvarliga. Det jag lärt mig är att man ALDRIG ska köpa en uppgradering direkt, vänta ett halvår iaf.. ganska självklart men ack så svårt att följa! man vill ju alltid ha det senast, tyvärr:P

    //Crusner

  13. Power macar verkar ha problem med nya Logic. Jag skulle gå på Intel mac istället.

    Det är väl snarare tvärt om va? Alltså att nya intel macarna har problem? Typ med firewire portarna å så :rolleyes:

    Ja, iMac och Macbook Pro. Mac Pro är dock inte drabbad (än) och är det bästa valet om man vill kunna bygga ut med UAD-1-kort och kunna köra internt ljudkort (för låg latency).

    hehe njaaaaaaaa..har själv en mac pro och har åkt på lite problem kan man säga...

    //Crusner

  14. Tack ska du ha! En kass grej med liquidmixen är att den inte riktigt kan hantera så många spår som den säger att den kan! Den orkar inte riktigt med när man har den på cirka 15 spår...

    //Crusner

    Kanske beror på att Firewirebussen maxas eller för att du använder för krävande effekter.

    Kan faktiskt vara det första du nämnde! Nu fick du mig att tänka! frågan e om jag kan göra något åt det?

    MVH

  15. Det har du rätt i! jag köpte datan för några månader sen med operativsystemet 10.4.10 och just i det så hade apple en bug i just firewire drivrutinen så jag fick tanka 10.4.9's firewire drivrutin. vilket hjälpte.

    ang. liquidmixen: Eftersom mac pro:n bara har två firewire 400 portar (vilket är synd tycker jag) så har jag firefacet på baksidan och liquidmixen på framsidan.. Jag hade gärna sett att liquidmixen hade haft firewire 800..vart kan man köpa en adapter till det? (har för mig du nämnde något om det..?)

    MVH

    Crusner

    Här har du en variant http://www.macoteket.se/product_list.jsp?g...oduct_id=320990 men de flesta återförsäljare kan säkert fixa fram adapterkablar.

    Tack ska du ha! En kass grej med liquidmixen är att den inte riktigt kan hantera så många spår som den säger att den kan! Den orkar inte riktigt med när man har den på cirka 15 spår...

    //Crusner

×
×
  • Skapa ny...