Jump to content
Annons

Implasticyde

Medlem
  • Antal inlägg

    1 033
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    7

Inlägg av Implasticyde

  1. Hej Niklas. Sent svar men än dock ett svar. 

    Skulle du kunna vara mer specifik i vilken iMac du tänkt dig?

    För att ge dig svar på frågan om en 5400 rpm hårddisk är god nog åt dig skulle jag vilja hänvisa till, en numera gammal,men ändå fortfarande aktuell, undersökning jag gjort och publicerat här i forumet. 

    Skulle också rekommendera dig att besöka en Apple-butik eller Macforum-butik dit du tar med dig dina frågeställningar för att få bättre hjälp än vad du verkar få här i forumet.

  2. Vackert. Vackert... Eller kort, j**************vlar (många ä) vad bra det blev!  😎  😄

    All heder åt dig SvenTumba för väl utfört arbete och för att du delat med dig till oss här på forumet. 

    Skulle vara kul att såhär i efterhand höra om du blev nöjd med resultatet?

    Finns det något du skulle gjort annorlunda?

    Uppskattningsvis, hur många timmar och pengar har du lagt för att bygga din studio? (Om du väljer att dela med dig är det uppskattat men mycket förståeligt om du väljer att hålla pengarna för dig själv).

  3. Korrekt synpunkt vete fasen, 🙂 jag kanske vet en hel del om vissa specifika saker men det är genom alla synpunkter och åsikter man lär sig något om att göra det bästa beroende på situation och behov. Så synpunkter är alltid bra!

    När det gäller långt eller kort från vägg skulle jag vilja säga att antingen hyfsat nära väggen, gärna med tjock absorbent bakom, eller rätt långt ifrån, längre än 1/4 av våglängden för nedre cutoff. Fristående monitorer är ju som sagt oftast inte kalibrerade för att få stöd från en vägg men en del har eq/filter som man kan ställa för att fixa det.

    Tackar för förtydligandet 🙂
  4. Sjukt imponerad över ditt driv SvenTumba, precis som vanligt! 🙂

    Vackert med ädel dryck i "hyllan på toa" men känns samtidigt lite farligt... Tänk om man på tronen ser det praktiska i att fortsätta dricka öl då den förr eller senare behöver sköljas ur kroppen och man blir sittandes på tok för länge på sin tron 😉

    Nu får du ta mina synpunkter gällande att bygga in högtalare med en stor nypa salt då jag inte är akustikexpert. Dock har jag fått för mig att högtalare presterar bäst om de står placerade en bit från väggen eftersom basfrekvenser har "länge ljudvågor", lite filosofiskt (låg frekvens = större avstånd för att ljudet ska födas i rummet). Kanske inte är ett problem om man har en subbas som tar hand om de lägre frekvenserna iofs... Hör med CBorg så har han säkert en mycket mer korrekt synpunkt som dessutom är baserad på kunskap jämfört med min 😳

  5. Ja precis , det är exakt som du beskriver. Hör musiken normalt som sedan övergår abrupt till det länkade ljudet.

    Kanske får testa med att köpa en ny kabel då. Den jag använder nu har varit ihoplindad/trasslad med massa andra kablar och dessutom legat väldigt kallt.

    Har du något mer inkopplat till FireWire än ditt ljudkort?

    Köp en kabel som är av bättre kvalité och inte en för 99 kr. Det som kan hända när man lindar ihop en kabel för hårt är att parterna (kablarna i kabeln) kan gå av eftersom man böjer kabeln för mycket. Ett annat tänkbart scenario är att kabeln ligger i spänn och med tiden dras parterna ur sin kopplingspunkt. Jämför med en bogserlina till en bil som man drar för hastigt/hårt i.

    Att en kabel legat kallt spelar ingen större roll under förutsättning att kabeln är hel och inte utsatts för vattenbadning 🙂

  6. Det låter som att AD/DA-synkningen blir fel. Är det så att du hör normalt ljud (musik) som sedan övergår hastigt i det ljud du länkat till på Soundcloud?

    Kan komma på tre tänkbara felkällor:

    * Ljudkortet får inte tillräcklig bandbredd (Extern hårddisk via FireWire ligger före i prioriteringen och käkar upp bandbredden)

    * Ljudkortet tappar synk med din DAW (glapp i FireWire-kablage p.g.a. att kablage ligger i spänn alternativt dåligt FireWire-kablage. Har man böjt/klämt kabel mer än 90° finns risk att kardeler inne i kabeln går av)

    * Drivrutinerna är inaktuella

  7. Har med stort intresse följt denna fantastiska tråd och är grymt imponerad över dig SvenTumba! Jäklar vilket driv och fantastiskt jobb du/ni gjort, mot många odds och det verkar som att du tagit vara på Gunde Svans motto: Inget är omöjligt, allt är bara olika svårt 😎

    Ser mycket fram emot den kommande finalen och fan vet om man inte ska ta och knäcka en öl för att fira i all sympati och glädjeyra när allt är klart och redo för inspelning 😆

  8. Nja, det jag menade var detta: säg att jag har 4 USB 2 och 6 USB 3 ingångar på datorn. Var i datorn kan jag se hur många och vilka av dessa som är separata (parallella)?

    Ursäkta sent svar laban1 😊

    Enhetshanteraren i Windows kanske hjälper dig? På min arbetsdator har jag något som kallas för "USB-styrenheter" och där finns två intressanta "enheter" i form av "Generic USB Hub" och "USB-rotnav (hub)". Väljer man egenskaper för dessa och "strömförsörjning" ser man på min dator att det finns 8 st USB-portar tillgängliga (6 st USB 2.0 + 2 st USB 3.0). Var port kan ge 0,5 mA men jag vet inte hur man kontrollerar i teorin hur stor strömkapacitet din(a) USB-controller(s) har.

  9. Det är väl främst överföringshastighet

    Ok. Här har du teoretiska svar för överföringshastighet, överföringskapacitet och latency.

    Vill du prova överföringshastighet på egen hand är det en del du behöver tänka på:

    * Att kopiera fil(er) inom samma hårddisk genererar både läs-/skrivfunktion för hårddisken och som kommer att visa en lägre överföringshastighet eftersom hårddisken utför två uppgifter istället för en (läs eller skriv).

    * Det är skillnad på en fil á 10 GB och 1 000 000 st filer som tillsammans blir 10 GB. Jämför ett tåg som innehåller ett lok och måååååånga vagnar med 1 000 000 st lok och färre vagnar. Du kommer att få högre överföringhastighet med en fil jämfört med många små. Anledningen är att vart "lok" innehåller checksummor som verifieras och kontrolleras för vart "lok".

    Rent musikmässigt spelar överföringhastigheten mindre roll utan det är latency som är avgörande.

    Hoppas att jag kunnat förmedla informationen i mina svar på ett någorlunda bra sätt, om inte får du återkomma 🙂

  10. Jo, vad jag var intresserad av var också hur jag kan kolla hur det förhåller sig för mina USB2 och USB3. Är det något jag ska leta efter i system eller vad gör jag?

    Är det Latency, överföringskapacitet, överföringshastighet eller spänningsmatning du är intresserad av?
  11. Hur funkar det med USB 2 och USB 3 med utgångarna på en dator? Ligger några i serie eller har alla en egen matning, dvs man har maximal överföringshastighet på alla utgångar samtidigt? Hur kan jag kolla detta?

    Hur USB2.0 och USB 3.0 fungerar i en dator beror på om det finns en eller flera USB-controllers. Intel beskriver funktionen för xHCI (Extensible Host Controller Interface) på sidan 51.

    Har man ett externt PCI-kort som tar hand om USB 2.0 och ett annat som tar hand om USB 3.0 är det mest troligt att alla USB 2.0 portar delar på en samma matning för USB 2.0. På samma sätt delar mest troligt alla USB 3.0 på samma matning. Om det är så att ett chip styr USB 2.0 och USB 3.0 delar alla dess utgångar på samma matning. Jag är vän av ifixit och deras "teardowns", här syns "Intel platform controller hub" färgad i orange färg i steg 6.

    Ett exempel som är tillämpbart för hur kapaciteten fungerar för USB är en vattenslang som spolar x-antal liter per sekund. Ju fler "grenuttag" man kopplar på, ju lägre kapacitet får var separat "grenuttag" per sekund, USB = Universal Serial Bus. Thunderbolt har däremot fullt blås i alla portar men "lider" av samma problem om man seriekopplar flera enheter i samma port.

    Hoppas att jag någorlunda bra kunde svara på dina frågor laban1 😕🙂

×
×
  • Skapa ny...