Jump to content
Annons

Ultravåld

Medlem
  • Antal inlägg

    174
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Ultravåld

  1. Man kan även öppna en cymbal som ett audio clip (lättast att få slutet på samplingen att hamna där man vill då) och klicka i "reverse" under "precomputed effects". Detta går även att göra med andra ljud med varierande resultat. Ibland lägger jag på ett reverb eller lägger en vanlig cymbal där reversecymbalen slutar för att det inte ska bli så "tvärt". Går även att göra rätt skojiga grejer med diverse gatear eller andra effekter

  2. Hmm... jag sa va ja tyckte om skiten på youtube, nån sekund efter det fick ja vänförfrågan på min MySpace... av han såklart!
    Om Sven D’Navia

    "Sven D'Navia - Biografi (the scandinavian version)"

    Svenskättade Sven D'Navia är född i Cape Town, Sydafrika. Hans far är toppdiplomat i sydostasien och hans mamma är skandinaviens första kvinnliga fotbollsproffs.

    Han reser ständigt över hela världen men glömmer aldrig sina rötter. Han var en av dom första som producerade musik på en laptop

    Under sina sprakande äventyrsresor delar han med sig av skandinaviska seder och myter. Han beskriver sin musik som Scandinavian MegaDance och anser sig själv vara ledande i denna genre.

    Hans beskrivning på hans MySpace...

    Det måste vara svårt att vara ledande inom en genre som man själv hittat på

  3. Man kan ju även manuellt räkna ut tempot, jag gör detta ibland om jag använder kortare loopar.

    Säg att du har en loop eller sampling på 16 takter som är 5.6654 sek lång. (60/5.6654) x 16 = 169.449641684611 och en jävla massa fler decimaler, avrundas med fördel till typ 169.45 eller nåt. Det funkar oftast bra för mej på kortare loopar iaf, tror aldrig jag har testat på en hel låt

  4. Hahaha! Skön tråd får man säga, jag kan ju gott säga att hela förbaskade mixern kom sent för mig och inte alls för så länge sedan hittade jag compressorn... Dessutom tog det ett tag för automation samt alla VSTer, dessutom funktionen för att arrangera fönster. Hah.

    Tell me more about this arrangera fönster, snälla?

  5. Men alltså... skall du ha typ en trumma som hoppar mellan 2 eller 3st olika inställningar kan du ju bara clona dem och ha olika inställningar på allihop.

    Jag brukar ha 2st identiska hit hats som har olika Pan på, så hoppar dom mellan båda högtalarna typ.

    Annars gillar jag att använda en trumma, låt säga kick eller snar och ändra ton på dem. istället för att ha samma C ton hela tiden höja till F exempel.

    Det går att göra så, men det blir väldigt rörigt och osmidigt om man vill ha 4-5 olika inställningar. Speciellt om man vill hålla på och programmera trummorna i pianorollen

  6. I den vanliga samplern finns en fade in/fade out under "precomputed effects". Dessa använder jag rätt ofta, särskilt på hihats. Nu undrar jag ifall, i syfte att utöka trumprogrammeringsmöjligheterna lite, det finns något sätt att styra dessa för varje enskild not (annat än automation clips, vilket känns bökigt). Kollat runt lite bland note properties osv, utan att hitta något. Någon?

    hm.. vill du få varje not att låta höge och lägre eller?

    Det kan du göra i piano rollens undersida på staplarna där.

    Nej. Ifall du öppnar en sampler, så finns ganska långt ner i fönstret, precis ovanför den grafiska representationen av ljudfilen, en rad med rattar inneslutna i en ram, med rubriken "precomputed effects". De första två av dessa heter "In" och "Out" och kan användas för att fadea in eller ut samplingen. Vad jag är ute efter är något i stil med staplarna i piano rollen, fast som kan styra dessa två rattar istället. Dvs ställa in exempelvis fade out för en enskild not. På en hihat tillexempel kan detta ge sken av att hihaten är mer eller mindre stängd. Nästan.

  7. I den vanliga samplern finns en fade in/fade out under "precomputed effects". Dessa använder jag rätt ofta, särskilt på hihats. Nu undrar jag ifall, i syfte att utöka trumprogrammeringsmöjligheterna lite, det finns något sätt att styra dessa för varje enskild not (annat än automation clips, vilket känns bökigt). Kollat runt lite bland note properties osv, utan att hitta något. Någon?

  8. wavvarna till tamburinen har jag lagt upp här : http://www.4shared.com/account/dir/6776447...MdX1rtRStUkXdjQ

    Filen "tamburinsamplingar" är den som gäller

    Cittra är ett bräde med en massa strängar som man stämmer i ackord, vanligtvis Durackord. Dessa ackord är placerade brevid varann som ackorden i kvintcirkeln vilket gör det väldigt enkelt även för den störste not-sopan att kompa låtar som går i dominant-subdominant-tonika osv....

    Cittran har jag samplat en sträng i taget och det krävdes en del fine-tuning i Reasons sampler för att alla toner skulle låta ok (inte superbra, men ok)

    Kommer att lägga upp det, håll ut! Har lite problem att packa ner det till ett refill bara....

    Skulle vara kul om du vill sampla cittran i hela ackord också, att sätta ihop ackorden själv i en daw blir nog inte det lättaste.

    Va? Hur skulle det kunna vara det minsta svårt?

  9. har aldrig lyckats automatisera delaytiden däremot brukar det ju gå att automatisera feedbacken så ekot blir högre å högre tills allt dränks i en massiv delaysörja!

    Tack för svar.

    Ja jo det ger ju en liknande effekt, men jag är specifikt ute efter just tiden. Jag har fått för mej att det kommer att låta på ett väldigt coolt och speciellt sätt.

    Det räcker ju egentligen med ett delay där delay time går att förändra i realtid. Jag ska leta vidare, men om nån vet eller kommer på nåt så hojta gärna till

  10. Ponera att jag vill ha exempelvis en röst med delay där delaytiden blir (i det här fallet) kortare och kortare över ett antal tidsenheter. Effekten ska alltså bli att rösten gradvis dränks i sina egna ekon, om ni förstår hur jag menar. Nu blir det antingen att delayet får nån flipp av autoklippet och tystnar helt, eller så förändras inte delaytiden. Det funkar inte heller att spela in det "live". Jag har bara provat med FLs egna delay (som jag tycker är en av de vettigare FL-pluggarna) än så länge, kanske det funkar bättre med något annat? Nån som har något annat tips?

  11. Låter som att du har lagt effekterna på masterkanalen

    En snabbkurs:

    Se till att kanalen du vill ha effekten på är vald ("intryckt")

    F9

    Högerklicka på insert 1 -> link selected channels -> to this track, eller tryck ctrl-L

    Lägg på önskad(e) effekt(er) på insert 1

    Tar ofta ett tag om man är helt ny att fatta det här med effekter på mixerkanaler (gjorde för mej iaf, och, vet jag, många andra). Du har en rolig tid av musikskapande framför dej nu. Fast det finns bättre/roligare effekter än FLs native, sök and ye shalt find

  12. Ghost channels lärde jag mej också för ett tag sen, fyfan vad skönt det är. På tal om piano roll och färg tangenter, finns det något sätt så att highlighta tonerna i en viss skala? Dvs att jag väljer gtrundton och tex harmonisk mollskala och sen lyser alla tonerna i den skalan svagt gröna?

    Du kan välja "Detect Scale" samtidigt som "view note helpers" är på, då försöker den se vilken skala den ligger på. Dock är det bara de mest "basic" skalorna som den upptäcker, och den väljer inte ens alltid den skala du jobbar på.

    Att man kunde använda ESC för att stänga ner fönster... 🥰

    ... Aj då, 4 år ;_;

    idag lärde jag mej (genom att jag märkte att caps lock var intryckt när jag skulle skriva rubriken till min "hjälp mej"-tråd som jag tänkte posta här för att få hjälp med problemet) att man (i piano rollen) kan byta mellan att flytta noterna och förlänga/förkorta dom genom att ha (just det) caps lock av eller på. Rätt värdelös funktion egentligen men sättet jag lärde mej på var ganska roligt

    Det tog mig ett tag att lära mig den, men innan jag lärde mig så var det många gånger jag trodde FL hade buggat sig.

    Haha, jag med, fyfan vad arg jag var

    Rolig tråd 😄

    Tacka inte mej, tacka alla som skrivit

    Nånting annat som jag lärde mej ganska sent och nu använder ganska ofta, är tools > quantize. Först använde jag ingen swing alls, sedan upptäckte jag att man kunde ställa in step sequencern på 25% swing, klicka i noterna man ville ha och sen send to piano roll. Ytterligare lite senare upptäckte jag quantize-funktionen, och ytterligare lite senare att man kunde spara en viss underdelning som en fsc-fil.

  13. Hur kan en sådan här enkel fråga dra iväg och generera tio tolv svar?

    Det finns bara ett korrekt: 70 år efter kompositörens död.

    Trots den missvisande rubriken är detta det enda tänkbara svaret på frågan som ställs.

    Efter hur många år får man använda andra kompositörers musik i sina egna projekt?

    Är det att "låna" delar ur andras låtar och använda dom i sina egna projekt om man inte säljer det man själv skapar?

    Eftersom trådskaparen talar om kompositören är det en sampling eller ett lån från ett stycke med verkshöjd som åsyftas, alltså är den kortare gränsen som gäller själva inspelningen ointressant.

    Det trodde jag ni duktiga killar hade koll på?

    Eftersom ingen här är intresserade av att höra om praktiska erfarenheter av sampling så struntar jag helt i den biten: Fängelse ingår i straffskalan för upphovsrättsbrott, så passa dig för i helvete och lyssna på Claes!!

    Jag är, kan du berätta?

×
×
  • Skapa ny...