Jump to content
Annons

Clemens

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Clemens

  1. Ganska unik ... 😄 Som i typ 75% unik?

    Vad består resterande 25% av? 😉

    Vi gör alla från scratch. Du snor omedvetet, bara. Men enligt min mening är inte omedvetet norpande mindre otillåtet.

    Dags för Valle å gå å sova tror jag..samma nivå på diskussion som min 14-åriga dotter, fast bra mycket otrevligare! Forumtrollvarnig här kan jag tycka! Natti-Natti...

    Schysst låt! Gillar stämningen i den!

    Tackar! 🙂

  2. Jag "snor" och gör "egna justeringar".

    Du "tolkar" med utgång från din "personlighet".

    Ingen skillnad.

    Jag tror många helt enkelt är obekväma med att koppla sina unika mästerverk till "fula" ord som sno och kopiera. That's all. Det ligger liksom lite mer prestige i att säga "fina" ord som "tolkning" och "inspiration" när man hänvisar till sitt eget låtskrivande ...

    Håller helt enkelt inte med dig.. 🙂

  3. Mmmm ... Men vad du gör här är att dra en snygg gräns för var du tycker att kopiering+justering skiljer sig från att påverkas/inspireras. Och vips så gör du något som inte "motverkar allt som har med musik att göra", och som dessutom blir mer berättigat att tjäna pengar på.

    Vad är skillnaden mellan att ta en befintlig musikslinga, justera enligt personligt tycke – och att skriva efter sådant man påverkas/inspireras av?

    Och, blir det mer "unikt" av att arbeta efter det senaste?

    Ja..kan bara utgå från mig själv, var och en får göra sina egna bedömningar om vad man tycker är rimligt. För att dra en parallel, om en författare sätter sig ner med en redan skriven bok och gör lite justeringar så berättar han någon annas historia.. Nu gör jag inte musik för att tjäna pengar ( för att jag inte är tillräckligt bra ) Jag gör musik som berör mig och för att det roar mig.

    All den musik jag lyssnat på och gillat genom åren resulterar i det jag gör med den skillnad att jag inte gör en direkttolkning av den musik jag lyssnat på utan den finns i bakhuvudet. Detta gör att åtminstone jag, inte kopierar rakt av, utan det blir tolkningar av det man hört, fritt ur minnet, och jag utgår från min personlighet som förhoppningsvis tillför eller blir något nytt.

    Utgångspunkten tycket jag, är att man inte medvetet skall kopiera. 🙂

  4. En bra regel är att ta en favoritlåt – eller favoritstycke, eller en melodi som man har för sig att man har hört någonstans någon gång – och sno delar därav till vilka man sedan gör egna justeringar.

    Den som påstår att han gör på annat sätt, det vill säga anser sig ha "unika" idéer, får finna sig i att hos erfarna kompositörer framstå som naiv.

    Då är jag naiv..utan att påstå att jag är unik. Utgår aldrig från det du beskriver. Däremot är jag så klart påverkad /inspirerad av allt man hör/ hört. Men att kopiera och justera tycker jag motverkar allt som har med musik att göra. Kanske funkar om man bara skriver musik för att spotta ut på marknaden och dra in pengar.. 🙂

  5. En bra regel är nog att inte sno eller medvetet kopiera saker. Skulle man hamna i en situation där

    man helt plötsligt drar in en massa pengar på en låt som någon upplever som intrång i upphovsrätten är det ofta förlikning som gäller. Att i förväg försöka lista ut vad som är intrång eller inte är omöjlig då det i de flesta fall inte är helt uppenbart. Detta avgörs från fall till fall.

  6. Risken att ekonomiskt bli stämd är mikroskopisk. Detta händer bara om låten blir en "pennigmagnet" eller liknande.

    Mycket pengar måste vara inblandat. Att som amatörmusiker oroa sig för detta känns overkill. I värsta fall blir man ombedd att ta bort låten om den ligger på någon offentlig sida, men risken att förlag, upphovsmänn ens skulle få kännedom om att låten existerar, är även den mikroskopisk. Money Rules! 🙂

×
×
  • Skapa ny...