Jump to content
Annons

Leifisten

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Leifisten

  1. Jag håller med betr den fristående väggen, dock tror jag att stålplåten hade en annan funktion. Att avskärma rummet elektriskt, magnetiskt och radiovågmässigt.

    Avståndet till den befintliga väggen har oxå betydelse.

    De här åtgärderna syftar ändå mest till att skärma av rummet från omgivningen, vill du förbättra dämpningen inom rummet får du ta till lite andra knep.

    För det första så ska väggarna helst inte vara parallella, det går lättast att ordna genom att ställa ena gaveln lite snett och göra ena långsidan som en plog. Sedan gäller det att ha ett ytskikt på väggen som inte reflekterar så mycket ljud.

    Jag tror du gör enklast i att söka på nätet på ämnena Akustik, hemmabio, etc.

    Det finns massor med artiklar och tips som kräver mer utrymme än det här forumet är lämpligt för.

    Tjena du!

    Jag ska kolla upp det du just skrev till mig. Märker att jag har mycket att lära mig vad gäller det här ämnet...Är mycket tacksam för ditt inlägg!

    Ha de nice!

  2. Jag hjälpte till att bygga avlyssningsskyddade lokaler till COmmunicator Nexus (Byggde styrsystem till Jas bla tror jag) och då byggde vi väggar av stålregel innanför den "vanliga väggen. Väggen var helt fristående, och klädd med 2mm stål-gips-stål-gips.

    Nu känns kanske stål svindyrt men en vägg innanför väggen bli inte så dyrt, lite reglar, gips och isolering. Mellan nya och gamla väggen skall det fyllas myd isolering så det inte blir ngn klanglåda.

    Dubbelgips också, eller kanske ännu hellre tre lager, tungt och bra.

    Görs detta mot en yttervägg finns lite anledning till försiktighet, om man flyttar den s.k daggpunkten (där det är nollgradigt vid + inne och - ute) till ett tokigt ställe kan det bli fuktskador...

    Tjena!

    Fina tips du kommer med! 😳

    Ska titta nämare på detta!

    Hjärtligt tack!

  3. börja med å sök på forumet

    a

    😱

    Kollade lite innan jag lade upp denna tråd, men hittade inte så mycke om enklare isolering, utan mer om seriöst studiobygge...kanske kan hitta lite där ändå.får väl söka vidare. Hmmm annars hade det ju inte kostat mycket för dig att bara svara på frågan. 😉

    MVH/Leif

  4. Tjena!

    Jag ska försöka ljudisolera ett musikrum. rummet är ca:7-8 kvm. Ändamålet är framförallt att störa omgivningen så lite som möjligt. Rummet använder jag till inspelning av gitarr och sång, så det är ju inte en hel orkester som dönar på, men lite tips på hur jag dämpar hade varit guld! Ska försöka med att hänga upp filtar på väggarna. Finns det andra bra knep?

    Tack på förhand!

    MVH/Leif

  5. Ojojoj sicken go låt! Kan inte ens tänka ut något vettigt att säga om inspelningen å om andra detaljer. Jag bara lyssnar å njuter. Den e ju klockren rakt igenom den här! Så otroligt bra låt med fint arr! Tack för den sköna musiken!

    Ps. menar cheater. har inte lyssnat på de andra ännu...

    MVH/Leif

    Oj, vad kul att höra att låten tilltalar dig så mycket. Det är ju sånt man hoppas på när man skriver!

    Tusen tack och bock!

    Ja, det e ju drömmen att skapa låtar som ger folk rysningar ända in i hjärtroten! Här e du storslagen, enligt mitt tycke!

    Lycka till i fortsättningen! Ser fram mot fler goa låtar från dig!

    MVH/Leif

    Härligt verkligen...

    Ja, du har väl inte undgått och sett de andra låtarna i tråden min. Och jag kommer nog slänga upp några till.

    Nä, ska kolla upp dem med detsamma vettö! :-)

    Ha de nice så länge!

  6. Ok. Då tycker jag att du ska fortsätta ha det så. Det finns säkert många andra med dig, som tycker att det låter bra. Kan inte säga att det låter dåligt, men jag får en känsla av osäkerhet i din röst när det låter så. Tack för en intressant låt iaf!

    MVH/Leif

    Osäkerheten är ju uttrycket liksom, själva andemeningen i låten, så hör du en sådan känner jag att jag lyckats :-)

    Tackar för kommentar och tackar för lyssning! Kul att du gilla ändå.

    Ok :-)

    När jag fattar vart du vill, så känns det ju iof mer lättfattligt. Gillar ju att du har ditt eget sätt ändå. Det e ju trots allt viktigast för en själv det här med att skapa å framförallt ska det vara kul!

    Ha de nice! 😉

  7. Ojojoj sicken go låt! Kan inte ens tänka ut något vettigt att säga om inspelningen å om andra detaljer. Jag bara lyssnar å njuter. Den e ju klockren rakt igenom den här! Så otroligt bra låt med fint arr! Tack för den sköna musiken!

    Ps. menar cheater. har inte lyssnat på de andra ännu...

    MVH/Leif

    Oj, vad kul att höra att låten tilltalar dig så mycket. Det är ju sånt man hoppas på när man skriver!

    Tusen tack och bock!

    Ja, det e ju drömmen att skapa låtar som ger folk rysningar ända in i hjärtroten! Här e du storslagen, enligt mitt tycke!

    Lycka till i fortsättningen! Ser fram mot fler goa låtar från dig!

    MVH/Leif

  8. Tack Valdez! det värmer så attans gött! :-)

    Ska se hur jag kan styra upp resten på den här låten. Det krävs lite finjusteringar här å där, men det ska nog gå i land sen. Kommer att lägga upp nya versioner allt eftersom. Tack för att du tog dig tid!

    MVH/Leif

  9. Jag tycker att det är jättebra, både komposition, sång och arrmässigt.

    Dock, om man tänker lite längre, en skiva med fler låtar i den här andan går nog bort.

    Det är nog som någon skrev, ett avbräck i en betydligt tuffare hårdrocksrepertoar, eller nåt.

    Låten är skitbra som den är, inte ett till instrument behövs, men det blir ändå som ett mellanspel:

    -Vad kommer sen?

    Lyssnade en del på Noen Rose när det begav sig, dom hade några fina ballader, men dom var få i förhållande till de tyngre låtarna.

    Tackar tackar! gött å höra! :-)

    Jo, det e sant som du säger. hade det varit en skiva med bara såna här låter, så hade nog den här försvunnit bort en hel del. Kommer att försöka förstärka mellanspelat innan sista reffrängen. känns för min del som att jag inte märker när det kommer riktigt...vill att den som lyssnar ska haja till lite där. samt försöka lägga en ordentligt skön sång på sista reffrängen. Tror inte att jag har hört Noen Rose förut, men jag ska deffinitivt kolla upp dem!

    Tack för responsen!

    MVH/Leif

  10. Ojojoj sicken go låt! Kan inte ens tänka ut något vettigt att säga om inspelningen å om andra detaljer. Jag bara lyssnar å njuter. Den e ju klockren rakt igenom den här! Så otroligt bra låt med fint arr! Tack för den sköna musiken!

    Ps. menar cheater. har inte lyssnat på de andra ännu...

    MVH/Leif

  11. Tjena!

    Måste bara säga att det va en jäkla skön låt! partiet vid ca: 1.30 när du ligger ut på in no...time e ju så klockrent! älskar det! trummorna e hur goa som helst där! kan lyssna på det hur mycke som helst! Tycker låten som helhet är kanon. Gärna mer sånt här!

    MVH/Leif

  12. Tack som fan! Det värmde! :-)

    Ja, det skiter sig där på slutet. hehe det håller hela vägen å så blir det på det viset. tuff skit, men om jag ska vara ärlig så har jag varit lat där. orkade inte göra en ny tagning då. ska göra det vid ett senare tillfälle.

    Tack för att du tog dig tid att lyssna!

    MVH/Leif

  13. Hallå igen!

    Nix. det handlar mer om ditt sätt att sjunga...svårt att förklara...men det låter som att du väntar in melodin för att texten ska passa in på något vis. För mig låter det lite stakigt, eller jag vette fan. på sätt å vis e det ju ganska eget. det e iaf inte ett sett som jag hade valt att sjunga på. jag hade nog pillat som fan för att få det att flyta på på ett annat sätt (som sagt, det e svårt för mig att förklara), men det kanske hade blivit dåligt att göra så i din låt...

  14. Skön låt! den känns ordentligt ståtlig och mäktig på nåt vis...gillar sången som fan, men ibland låter det som att hon tappar lite på vissa ställen å på andra ställen låter det klockrent! Kan ju iofs vara charmigt...det kanske bara är jag som är lite petig. Upplever inte att det låter falskt, men ibland snuddar det på gränsen. Det låter dock som att hon har röstresuser för att klara av att lägga detta ännu snyggare...vet inte kanske bara är jag som hör konstigt...jävligt pampig för övrigt! bra jobbat!

    MVH/Leif

  15. Gillar nog inte detta Segovia köret eller vad man ska kalla det för, även om det är bra spelat. Stark röst helt klart. Ett hårdrockband som gör en ballad låter det nog som.

    Sen går det lite för länge i slutet med gitarrerna.

    Lite konstig dubbning av sången vid ca 1:00, andra stämman vid 2:20 ok i mina öron, fast kanske lite för mycket reverb.

    Jag tycker dock inte melodin är nåt speciellt. Känns rätt så anonym.

    Men bra röst för tusan 😉

    Jo, den kan gå en aning segt. viserligen så e den konstruerad på det viset, men jag funderar på om jag ska fylla ut den med lite mer sång sen...kanske kan påverka känslan av ett högre tempo. tycker själv när jag lyssnar på den att jag sitter å väntar på något...vet inte riktigt vad...(på att den ska ta slut kanske hehe) det behövs nog nåt mer iaf. kanske blir det sista partiet mindre segt när jag lagt sång där...ska se över det du just nämnde. Är tacksam för dina åsikter! lägger upp en mer finslipad version inom kort, som jag hade varit glad om du lade mer åsikter på!

    MVH/Leif

    Var detta svar på mitt inlägg?

    Haha jajjemensan! 😎

    ...men du får ju gärna rätta till något som du inte håller med om!

    Ha de nice!

  16. Gillar nog inte detta Segovia köret eller vad man ska kalla det för, även om det är bra spelat. Stark röst helt klart. Ett hårdrockband som gör en ballad låter det nog som.

    Sen går det lite för länge i slutet med gitarrerna.

    Lite konstig dubbning av sången vid ca 1:00, andra stämman vid 2:20 ok i mina öron, fast kanske lite för mycket reverb.

    Jag tycker dock inte melodin är nåt speciellt. Känns rätt så anonym.

    Men bra röst för tusan 😎

    Jo, den kan gå en aning segt. viserligen så e den konstruerad på det viset, men jag funderar på om jag ska fylla ut den med lite mer sång sen...kanske kan påverka känslan av ett högre tempo. tycker själv när jag lyssnar på den att jag sitter å väntar på något...vet inte riktigt vad...(på att den ska ta slut kanske hehe) det behövs nog nåt mer iaf. kanske blir det sista partiet mindre segt när jag lagt sång där...ska se över det du just nämnde. Är tacksam för dina åsikter! lägger upp en mer finslipad version inom kort, som jag hade varit glad om du lade mer åsikter på!

    MVH/Leif

  17. Eftersom jag normalt inte lyssnar på denna typ av musik ska du inte ta

    mig på för stort allvar. Men jag tyckte den lät välgjord och slapp men försök

    förbättra det engelska uttalet lite i refrängen, hade svårt å höra vad du sjöng där.

    Och kanske dra ner liiite på de andra stämmorna i refrängen. Bara vad ja tyckte.

    Ok, dina åsikter är lika välkomna ändå. är bara tacksam! :-)

    Du har förmodligen rätt i det du säger...det går lite fort där. ska se om jag kan sätta det tydligare. även verserna kan tappa lite känns det som. stämmorna kommer att sänkas också sen. kommer att jobba vidare på detta.

    Tack! Dina åsikter var dunder!

    MVH/Leif

  18. Du låter precis som sångaren i Evergrey 🙂 Om än lite mindre förwhiskad.

    Sicken grej! där ser man...har aldrig reflekterat över det...frågan är om det är bra eller dåligt isåfall? Tolkar det dock som ett plus från din sida(med tanke på den glada gubben). 🙂

    Tack för synpunkten!

    MVH/Leif

  19. Snyggt gitarrspel, bra låt.

    Tycker inte att det är något fel på sången överhuvudtaget. Däremot så är gitarren lite dov och som skrevs tidigare lite klanglös. Vet inte om jag inbillar mig men det känns som att hela mixen "lutar" lite till vänster.

    Tackar tackar! 😎

    Ja, gitarren saknar allt klang...har du några goda råd för att framhäva detta? ja, det kan hända att det luta lite...försökta justera detta innan jag la upp låten, men det kan hända att jag får gå på det lite till. gitarrerna ligger med olika effekter, som hörs olika mycke, så jag va tvungen att sänka den vänstra å framhäva den högra. ska kolla upp detta!

    Tack för fina råd! Det va guld! 🙂

    MVH/Leif

×
×
  • Skapa ny...