Jump to content
Annons

emil90

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av emil90

  1. Ja, men inte att göra egna presets från grunden vad jag vet.

    Hur gör man egna presets från grunderna? Har Nexus och Vanguard men har inte klurat ut hur man gör egna presets 🙁 Har bara jobbat med de presetsen som finns inbyggda i pluggarna. Kan ju ändra ljudet lite men det är enbart mha olika filter osv... Kan någon hjälpa mig?

  2. Springstil, Jeckyll & Hyde, Picco vs. Jens O...Springstil har klart den skönaste stilen. Dj Porny använder sig av en annan stil med off-beat bas. Så här gör man som de förstnämda:

    Det du behöver är en Jumpstyle-kick (En vanlig kick), En subbas som slår samtidigt som kicken. Ingen off-beat-bas alltså. Utan basen slår samtidigt som kicken. En rikitgt bra lead. Gärna flera stycken, bla. en supersaw.

    Låtarna du ska söka upp på youtube är:

    Springstil - Springstil

    Jeckyll & Hyde - Freefall

    Det kommer ge dig en helhet på hur det ska låta. Finns även en albumserie som heter Jumpstyle Part 1 osv. Tror den är uppe i 3:an nu.

    Hoppas det här hjälpte och lycka till!

    Har lyssnar på låtarna på youtube. Har du något tips på hur man får basen att låta så.. eh, vet inte hur jag ska förklara men typ "bongo" aktig? 😛 Använder mig utav Nexus och kickarna tar jag ifrån Vengeance Essential Clubsounds vol.2. Något tips om vilken bas/kick jag ska använda? Vill bara ha tips så att jag har något att utgå ifrån för att göra ett eget sound (alla håller hela tiden på att klaga om att man inte ska "härma"! :S)

    Kan skicka låten jag håller på med senare så kan du ge mig lite feedback 🙂.

  3. Hejsan 🙂

    Undrar ifall det är någon som har några bra tips på sköna jumpstyle album / artister som man kan lyssna på för att få inspiration till sina egna låtar. Behöver det nu när jag gett mig in på en ny genre 🙂

    MVH

    Emil a.k.a z3ga

  4. Tjena!

    Skulle vilja ha lite hjälp nu när jag börjat med en jump/hardstyle låt. När jag nu sitter och är klar med min kick och bas så märker jag att leaden knappt hörs och vrider jag upp den så låter den ändå väldigt lam. Leter efter det där trycket som tex Jekyll and hyde har i sina låtar. någon som vet vilken lead eller vilka kombinationer de använder sig utav eller har några andra tips så skulle jag bli väldigt glad 😉

    MVH

    Emil

  5. http://www.acapellas4u.co.uk/ Det är ganska begränsat hur mycket man får ladda ner och vete fan om det är helt lagligt. Men det finns en massa iallfall.

    http://www.acapellas4u.co.uk/lists/acapellas4u_list.txt (Total number of files: 16794)

    Här hittar du alla vocals som de har.

    Gick inte att bli medlem med gratis mail (hotmail) så jag skiter i det. Tack ändå, verkade vara en schysst sida :rolleyes:. Någon annan som vet bra sidor där jag kan ladda ner acapella?

  6. Du vet ingenstans man kan hitta sången till Daft Punk's "Around the World / Harder Better Faster Stronger" eller någon teknik jag kan använda för att filtrera bort rösten ifrån resten av ljuden?

  7. Jag har problem med min z3ta+ (eller så är jag bara okunnig). När jag har fler än en z3ta+ igång så ändras original ljuden och de låter inte likadant som de gör när jag bara har en utav dom? Någon som vet varför detta händer?

  8. Letar efter acapella ljud som jag kan använda mig av i mitt musik skapande. Letar både efter klassiska trance "skrik" och acapella versioner av mer kända låtar. Någon som kan hjälpa mig? De som inte kan hjälpa mig med detta får istället gärna ge mig tips på hur jag får mina låtar att bli mindre enformiga (en förbannelse jag har över mig)... T.ex med fills osv

    MVH EMIL 😛

  9. Är det någon som har någon aning om vad det är som har hänt och vad jag ska göra åt det. Min CPU har "fastnat" på 99 (Det har inget att göra med hur mycket "skit" jag använder). Så fort jag öppnar upp FL så går mätaren direkt upp i taket och jag kan inte komma på varför eller hur vad jag ska göra för att fixa det här problemet :S. Någon som kan hjälpa mig?

    Tack i förhand.

    //Emil

  10. Precis som Piccazzo säger

    Det är stor skillnad att rita en streckgubbe på ett papper än att kunna måla en tavla.

    Nu menar jag inte att man måsste vara jätteduktig på ett instrument för att det skall bli bra, men fördelen är ju om man vet hur man bygger upp melodier och förstår sig på musik än att öppna fruityloops och trycka ut några patterns.

    Har försökt lära mig lite piano men det är ju inget man lär sig på en dag precis. Gjorde däremot den här låten på en dag. Gjorde melodin idag på morgonen innan skolan och fixade med lite effekter och sådant senare på eftermiddagen/kvällen. Hade nog iof inte blivit så jätte mycket bättre om jag suttit lite längre med den 😛. Kan lägga upp den igen om jag gjort några markanta ändringar i den så kan ni ju säga vad ni tycker sen efter det. Är ganska ny med FL, kanske har pillat med det i ett år eller så men jag tycker allt att det blir bättre och bättre.

    Tack för råden iallafall 🙂

  11. Ledsen att jag gjorde dig upprörd då Lonian, det var absolut inte meningen 😆 . Ska genast flytta över tråden till den rätta avdelningen. PS. Nej, kan inte spela något instrument, men vad fasen har det med saken att göra? Måste man det för att få göra musik i FL eller? Alla är inte lika otroligt duktiga som dig.

  12. Jag tycker det låter som en av Byz låtar (iallafall i början). Vet inte ifall det är Karatefylla eller Hey där jag tänker på när jag hör den. För tankarna åt det hållet iallafall.

    Låter fint iallafall 🙂

  13. Klart man kan göra, burkar oftast inte använda mig av pluggar för att göra dance och trance, de som finns i "FL XXL" från början duger alldeles utmärkt. Bara att pilla med ljuden så får man det soundet på Syntharna eller Kicks mm. Genom att använda dig av det verktygen som redan finns i FL så kan man uppnå nästan vad som helst.

    Precis det jag menar. Använder mig utav Fl XXL men jag vill ändå ha mycket att välja på och så är det vissa saker som jag inte redigt vet hur man får fram från "orginal" ljuden i FL. Har nu neXus och en sampel skiva med massa sköna ljud på som jag ska leka med en tid framöver 😳

  14. Hejsan!

    Letar efter några bra techno samples som jag kan prova. Helst gratis om det finns några bra som man kan få gratis då vill säga 🙂

    Såg att det var någon som skrivit att det inte går att göra bra musik med orginal ljuden som man får med FL. Tror inte att detta påstående är sant. Mixrar man tillräckligt mycket med ljuden så kan man väl få dom att låta hur som helst?😆

    Hare 😄

  15. Hejsan. Har gjort flera låtar i FL men när jag gör om dom till Mp3 så låter dom helt annorlunda när jag spelar dom i iTunes än vad dom gör när jag spelar dom i FL. Kan man fixa det med "Fruity MultiBand Compressor" eller är det något annat som det är jag ska använda mig utav?

×
×
  • Skapa ny...