Jump to content
Annons

artnoir

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av artnoir

  1. Vänta nu.. Elakustisk gura .. Hmm vad är det??? Menar du att du har en akustisk gitarr med en mic som ska ta upp soundet.. Kan det vara så att du behöver byta batteri i micken till den, eller ??? 😉

    Om du hade läst mitt inlägg ordentligt ser du att jag redan har bytt batteriet flera gånger...

  2. Tjenixen!

    Jag har en Washburn Elakustisk gura som har bestämmt sig för att sluta låta. Tidigare har jag haft problem med att det är väldigt låg utsignal, men nu är det ingen signal alls. Självklart har jag bytt batteriet (två gånger!) och provat med två olika preamps men jag får fortfarande inget ljud. Finns det nåt enkelt sätt för mig att fixa guran eller är det bättre att lämna in den?

    Tack å bock!

  3. Du har råkat ut för något som kallas för "DC offset". Någonstans i din signalkedja introduceras en liksåänning som får neutral-läget att flytta sig uppåt eller nedåt (positiv eller negativ) längs x-axeln.

    Du bör felsöka din signalkedja för att hitta var spänningen introduceras. Det kan vara ljudkällan (om den är elektronisk), mickförstärkaren, någon extern burk eller pedal du kört signalen genom. Till och med A/D-omvandlaren kan vara orsaken.

    De filer du redan har spelat bör du justera. De flesta ljudprogram har en funktion för det. Ofta kallas den något med DC offset, typ "remove DC offset".

    Ok, tack för hjälpen! Ska kolla upp det där med DC offset.

  4. Hej!

    Vet inte riktigt vart jag ska posta det här, men hoppas nån kan hjälpa iaf. Jag håller på och spelar in lite musik i Cubase, och redigerar (klipper osv.) i Cool Edit Pro 2. På sistone har mina mixdowns från Cubase sett väldigt konstiga ut. Svårt att beskriva i ord så jag postar ett par bilder istället:

    35599532yh8.th.jpg

    Ser ju rätt skumt ut. När jag gör en fade in ser det ut så här:

    2fadeinrl2.th.jpg

    Samma problem (fast omvänt) gäller för fade outs:

    4fadeouttm0.th.jpg

    Det är inget som påverkar ljudet i sig (vad jag kan höra) men det är ju lite märkligt. Nån som har en aning om vad det kan bero på?

    / Vicke

  5. Tjabba!

    Har på sistone märkt nåt som verkar som att lurarna läcker in i mickarna på mina gitarrer när jag spelar in. detta är ju jävligt märkligt eftersom jag har slutna lurar (beyedynamic dt250). dessutom sitter jag ju inte med fejat 2 cm från gitarren...

    vad kan detta bero på? dålig gitarrkabel perhaps?

    har ett m-audio fasttrack usb btw...

  6. Jag älskar tystnad. tyvärr finns det för lite av det i den här världen - och speciellt i fastigheten där jag bor (jävla pappväggar och feta grannar som lyssnar på ac/dc) 😳

    Har med stor sannolikhet nån slags tinnitus eftersom jag bara kan hantera ett eller max två ljud åt gången utan att jag känner mig illa till mods, blir okoncentrerad och förbannad...

    Blev väl lite off-topic, men va fan!

×
×
  • Skapa ny...