Jump to content
Annons

elmehed

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av elmehed

  1. Hej på er

    Jag trodde att detta forum var till för att hjälpa varandra till ett större kunnande+ att kunna fundera och diskutera gemensamt kring olika frågor i musiksammanhang

    i detta fall under rubriken komposition och arrangering. (blir naturligt rätt så lätt musikteori här då)

    MEN nedanstående citat visar med all önskvärd tydlighet att detta forum inte alls har det syftet !!!!

    ÄR DET NÅGOT SOM INTE INTERESSERAR ER SÅ KAN NI STRUNTA I ATT LÄSA DET SÅ BEHÖVER NI INTE BELASTAS AV ATT ev. LÄRA ER MERA. ( ibland kan det till och med UNDERLÄTTA att ha en viss kunskap även i musik.)

    De FRÅGESTÄLLNINGAR om ackord som vi diskuterat HAR INGET SOM HELST MED BESSERVISSRANDE ATT GÖRA UTAN MED ETT GENUINT INTRESSE FÖR HUR MUSIK HÄNGER IHOP

    Tror för övrigt att varken jag eller VaCum (som verkar var en mycket seriös och kunnig musiker) har några som helst --ambitioner av besservissrande-- utan är bara interesserade av hur olika musiker tänker i olika stilar.

    JAG TYCKER att både Elmehed och Thimmie skall avsäga sig jobbet som moderatorer för detta forum. Är ni inte intresserade strunta i och läs och låt andra sköta sina diskussioner om ni inte har mera att tillföra än ert gnällande!

    Ytterst tråkigt och dåligt!!!! som detta forum skulle klara sig mkt bra utan !!!

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    elmehed Postat den 14 January 2007, 22:24

    Ramlade in i den här tråden av misstag. Jag är mållös, besserwissrandet här har nåt en helt ny dimension! Riktigt kul att läsa!

    Thimmie Postat den 14 January 2007, 22:45

    Shit määän vilka nördar!

    Underbar läsning dock, jag är riktigt avundsjuk. Själv spelar jag bara utan att veta vad det är (utom de vanligaste ackorden).

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Vore kul med mera konstruktiva inlägg (än dessa 2 ovan) som för diskussionen framåt. Det skuller göra forumet till en mera seriös plats.

    NONACKORDET

    Ledsen om jag trampade på din ömma tå, polarn. Men ärligt, den verkar vara stor som en fotboll och riktigt infekterad. Moderator? Sluta ta dig själv på så stort allvar!

  2. Det är skumt det där med dialekten, jag har alltid uppfattat att jag inte har någon speciell dialekt alls, men på senare år är det fler som har sagt samma sak. Jag pratar så. Men ärligt, vem överdriver sin dialekt i en sång för att det ska låta stockholmskt? Det låter riktigt muppigt.

    Ja du det är en hel del faktiskt. Och de värsta "förvrängarna" kommer oftast nånstans från långt söderut och tror att såhär måste man låta för att lyckas i pop-branschen. Var är du själv ifrån?

    Jag är uppvuxen i Kälvesta, nära Vällingby i Västerort.

  3. Tack för era synpunkter! Jag var lite rädd att den här låten skulle uppfattas som alltför töntig, men det verkar inte vara så farligt.

    Det är skumt det där med dialekten, jag har alltid uppfattat att jag inte har någon speciell dialekt alls, men på senare år är det fler som har sagt samma sak. Jag pratar så. Men ärligt, vem överdriver sin dialekt i en sång för att det ska låta stockholmskt? Det låter riktigt muppigt.

  4. Jag behöver era synpunkter på den här låten. Tanken är att det ska vara en sommarskön tillbakalutad poplåt.

    LÅTNAMN: Somliga dagar

    ARTIST/GRUPP: Casus

    GENRE: Pop

    LÅTLÄNGD: 3:34

    KOMPOSITÖR: Niklas Elmehed

    PRODUCENT: Casus

    EV. MEDVERKANDE: Katarina Elmehed, Hans Elmehed, Niklas Elmehed, Joen Rey, Thomas Langeström, Per Molin

    INSPELNINGSÅR: 2006

    FORMAT: mp3

    STORLEK: 4,1 megabyte

    STATUS: Färdig demo

    LÅTLÄNK: Somliga dagar

  5. Tack för värdefulla synpunkter! Jag ska se över låten igen.

    Låten då: Jag drar paralleller till både Eldkvarn och Wilmer kryss, men mitt tyckande slutar väl ungefär där eftersom jag får någon känsla över nåt annat som skulle behöva / ska ändras..

    Lundin, jag är rädd att jag inte riktigt förstår din känsla över vad som behöver ändras. Kan du vara lite mer specifik är du hygglig?

  6. Det här är en låt som vi spelade in för några månader sen i en studio i Solna. Hoppas på att få feedback på vad ni tycker om låten, både i stort och detaljspecifikt.

    LÅTNAMN: Bomben

    ARTIST/GRUPP: Casus

    GENRE: Rock

    LÅTLÄNGD: 3:45

    KOMPOSITÖR: Niklas Elmehed

    PRODUCENT: Casus

    EV. MEDVERKANDE: Katarina Elmehed, Hans Elmehed, Niklas Elmehed, Karl Larsson, Thomas Langeström, Daniel Olausson

    INSPELNINGSÅR: 2006

    FORMAT: mp3

    STORLEK: 4,29 megabyte

    STATUS: Färdig demo

    LÅTLÄNK: Bomben

  7. Tack för dina synpunkter Jejje, de är värdefulla!

    Titeln spelar på barnboken med samma namn men det är inte tänkt att det ska vara en barnlåt. Menar du att du inte hör texten? Det var ju inte bra, det trodde jag man gjorde, men det är ju alltid lättare att höra texten när man vet vad som sjungs.

    Pianot har jag inte tänkt på så mycket men gitarren är alltför dov det har du rätt i. Vår ljudtekniker är väldigt mycket av en basfetischist så det kan bli lite bökigt med basbalansen.

    Jag ville få känslan av just teater i hela låten så det tar jag som en komplimang men det är klart det får ju inte gå till överdrift så man stör sig på det.

    Jag lägger upp en låt till som går i ett betydligt högre tempo men som är i samma anda. http://www.casus.se/musik/04-sokaren.mp3

  8. Jag är otroligt sugen på att få kritik från alla håll och kanter på vår låt "Kattresan". Var snäll och lyssna och säg vad du tycker! http://www.casus.se/musik/01-kattresan.mp3

    Mvh

    Niklas Elmehed och Casus

    LÅTNAMN: Kattresan

    ARTIST/GRUPP: Casus

    GENRE: Rock/Visa

    LÅTLÄNGD: 3:44

    KOMPOSITÖR: Niklas Elmehed

    PRODUCENT: Niklas Elmehed

    EV. MEDVERKANDE: Katarina Elmehed, Niklas Elmehed, Hans Elmehed, Karl Larsson, Thomas Langeström och Daniel Olausson

    INSPELNINGSÅR: 2006

    FORMAT: mp3

    STORLEK: 4,3 megabyte

    STATUS: Färdig demo

    LÅTLÄNK: http://www.casus.se/musik/01-kattresan.mp3

×
×
  • Skapa ny...