Jump to content
Annons

Alesis IO|14, vart tog de vägen?


BÄNKT

Recommended Posts

Hej!

Har varit på jakt efter ett externt ljudkort en längre tid och att dömma av debatten här på forumet så verkar ju ett firewirekort vara att föredra. Läste testet av IO|26 i studio och den fick ju bra kritik men tyckte att lillebrorsan passade mina behov bättre. Den största fördelen med båda dessa kort, för min del, är att de har Adat in, så jag kan koppla upp min gamla hårddiskporta och få en massa ingångar vid behov. IO|14 kostade, (då de fanns!), typ 3800 i Sverige men endast 1800 hos Thomann, så jag tänkte beställa det där ifrån. Men när jag precis ska beställa det så verkar det inte gå att få tag på, jag mailar Thomann och de hävdar att de är slut hos tillverkaren. Men de finns fortfarande bland alesis sortiment, på deras hemsida 😄 ?

Min fråga efter ett långt inlägg är alltså, vet någon om det är stora problem med detta ljudkort eller varför det inte går att få tag på? Jag har hittat det i USA men hur svårt och hur dyrt är det att beställa det där ifrån?? Har du ett IO|14, funkar det smärtfritt?

Mycket tacksam för svar 😎 !

/B

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Jag lyckades köpa Thomann's sista IO14...

Ljudet är mkt bra. Mekaniskt sätt extremt robust. Bra känsla i rattar mm. Något klena preamps för ljudsvaga källor som tex. plocka på AK-gura. Men jag har köpt till 2 st Art-tube MP för da narda, också från Thomann, så det är inga problem. Däremot så tycks det vara osäkert huruvida kortet funkar till olika datorer och OS. Har testat det på Leopard och 10.4.2

på 2 olika MACs, Macbook och Macbook Pro. (faktiskt med Agere chipset). Funkar mkt bra i Logic Studio, men inte i medföljande Cubase LE. I logic kan jag köra 32 samples buffer, dvs mindre än 1 ms latency. Suveränt för softsyntar och samplers och medhörning med effekter. Tyvärr inte fått det att funka bra på PC med XP, trots försök med olika firewire kort. Funkar inte heller med TI chip. Dock skall jag testa snart igen på en nybyggd PC som fö funkar klockrent.

På min bärbara Thinkpad har jag försökt 3 olika PCMCIA-kort, inget funkar! Tycker jag är dåligt.

Led-lamporna på 0dB har börjat lysa konstant...suck.

Men för många funkar det bra också på PC, särskilt nyare PC. Läs ca 65 sidors tråd om IO14/26 på Harmony-central!

Slutsats, mkt bra ljud, något klena preamps samt ngt osäkert om det funkar just till din dator.

Fattar inte heller var de tog vägen fö...

Om priset är dubbelt så högt i Sverige som på andra ställen även inom EU så skulle jag vilja se den som köper i Sverige. Inte jag i alla fall. Kanon med 3 års Thomann-garanti!

Vad hade du för dator? OS?

Kolla andra trådar om USA-köp..

MVH

/dallen

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för svaret med den grundliga utvärderingen! Och grattis till att du hann få tag på ett IO|14 innan de tog slut i Europa. Ja, jag undrar verkligen varför de försvunnit från den europeiska marknaden 😏 ? Såg att det heller inte fanns med i Luthman-katalogen. Men som det är nu så har jag börjat snegla på ett Tascam fireone, istället för Alesis. Intrycket hittills känns dock inte alls lika robust, riktigt plastigt faktist, och avsaknad av Adat-ingång är ju också negativt. Däremot passar det min student plånbok riktigt bra! Men hade nog varit mer nöjd med IO|14! Hmm, får kanske maila Alesis, direkt och fråga kanske?

M.v.h/ B

Link to comment
Dela på andra sajter

Helloj!

Ville bara informera att jag mailade Alesis och frågade varför IO|14 inte gick att få tag på i Europa och fick svaret att de har utgått ur deras sortiment 😆, IO|26 har sålt betydligt bättre så de satsar väl på de istället! Trist tycker jag med tunn plånbok 😉 !

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

Jag letar nytt ljudkort (tröttnat på att Mboxen inte funkar med min MacBook...) och fastnade också för Alesis iO 14. Lite för sent visar det sig dock, det finns inte någonstans! Har vart i kontakt med några säljare i USA, och de kan heller inte beställa det. Så segt... Hade varit perfekt för mig. Är det någon som känner till något liknande externt kort, som har minst 3 st mik-ingångar?

Link to comment
Dela på andra sajter

Du kan enkelt kolla vad du har för FW-chip genom att hålla ner Äpple + s när du bootar upp. Står det ”Lucent” har du Agere, står det ”TI” har du Texas Instrument.

Tack för tipset, visade sig att jag har Agere ändå. Menar du att det inte är kompatibelt med t ex Presonus Firepod då?

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 månader senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...