Jump to content
Annons

Diskussion om Utseendefixering, etc...


Dreamtones

Recommended Posts

Annons
Sen om man ska konvertera diskussionen till poäng så ska man göra det med belägg.

Det finns så oerhört mycket att säga/argumentera med, så jag hade faktiskt just beslutat mig för att fatta mig jättekort. Så blev det. Alternativet kunde förstås varit att inte skriva nåt alls.

Självdestruktiva beteenden hos framförallt unga tjejjer är idag skrämmande hög, och den har ökat det sista decenniet. Vill du ha siffror, så kolla med BRIS. Det beror åtminstone delvis på samhällsklimatet. Förväntningar och medieideal. Det är ungefär det som Pienny pratar om.

I min värld så är det ett betydligt tyngre problem än det som Hacke skaldar om, även om det absolut finns liknande dilemman på grabbars sida (jag slängde själv in en trevare åt det hållet ett par inlägg upp).

Så, nu har jag varit saklig 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej, folk behöver inte följa såna tips, men uppenbarligen gör folk det ändå! Det äts mycket mer hamburgare är förut och folk bantar mycket mer än förut.

Med andra ord går det riktigt bra för företagen då. Vad ska vi göra åt det - ändra lagarna? Företagarna hade röstat emot om vi lever i ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet - vilket jag verkligen undrar om vi gör ibland.

Fler och fler får ju problem! Är inte det bevis nog?

Fast alla blir ju utsatta för media. Så, även om man blir påverkad mer eller mindre beroende på mottagern, så är det som sagt inte den avgörande faktorn. Koncentrationen bör läggas på något annat, mer om det senare.

Jag sitter och funderar på hur många av mina tjejkompisar som INTE bantar. Det är inte många. Det enda som belyses i media är ju fetma! Det är tydligen sunt att vara smal som en pinne och det hörs inte mycket om problemen med ökad anorexia.

Som sagt, varför man hör mer om fettma i Sverige är för att det antagligen är en vanligare sjukdom.

Det finns t o m forskare som säger att fetma inte är farligt. Det tror jag kanske inte på,

Inte jag heller. Att ha lite extra lager gör definitivt ingenting, det är hur man lever som räknas; om man äter nyttigt eller inte, om man motionerar eller inte. Sen har det ju (orättvist nog) mycket med ämnesomsättningen att göra beroende på hur man ser ut - oavsett hur man lever. Fast jag som har en bra ämnesomsättning kan äta hamburgade varje dag och ändå vara smal FAST helt plötsligt dö av hjärtinfarkt. Det var nån kille i 20 års åldern som råkade ut för exakt just det har jag läst. Jaja, bara en parantes.

men det är ju betydligare farligare att svälta ihjäl sig! Vi lever i ett rikt land och ändå svälter folk ihjäl sig!

Instämmer.

Bra att jag orkade skriva det, va? 🙂

Det blir lixom en trevligare stämning dessutom...

Okej, vilken tur att du är så säker på det. Jag tycker däremot tvärtom. Man är ingen människa om man inte påverkas. Då är man en robot med förprogrammerade egenskaper. Det är naturligt för en människa att påverkas.
Jag ser absolut inte ner på dig och det jag menade var precis det jag sa. Jag jag tror inte att det finns någon som är helt opåverkad av samhället. Men om du nu säger att du är det så får jag väl lite på det och säga grattis!

Jag ska inte anklaga dig för något nu, men jag frågar; är du verkligen säker på att du läser det jag skriver? Jag försöker nämligen förklara någonting, och tillbaka får jag ett mothugg som har färgerna svart och vitt (dvs kan bara se antingen eller.)

Jag skriver igen, men försöker förklara ännu närmare;

Det spelar ingen roll vad någon har för åsikter om den musik jag tycker om. Jag skulle tycka om den musik jag tycker om ändå! Om jag verkligen tyckte om en särskild artist och lyssnade på denne varje dag, och någon person - det kan vara en vilt främmande människa, insatt musiker eller inte - påpekar att den musik jag lyssnar på inte låter bra för honom.

Varför ? frågar jag

För att det låter skit svarar han.

Effekten av det är att jag bara säger; jaha okej, idiot och går därifrån.

Låt säga att han hade förklarat varför han inte tycker om det "ja för det första så är produktionen för slick för min smak, och sången är för platt utan variation i sitt uförande... Dessutom så är den där virveln för dominant."

Effekten av det är att jag säger; Okej, haha! Men du, det är just därför jag tycker att det är bra, men jag förstår vad du menar, och smaken är ju olika!

Efteråt kan vi fortsätta ha trevligt tillsammans även om vi tycker olika.

Men du menar alltå att jag är en robot då? Bara för att jag inte ändrar min smak och anpassar mig helt och hållet till denna vilt främmande människa?

Min teori är att man kan bli påverkad, olika mycket, beroende på hur man är helt enkelt. Jag vill återigen påpeka att jag inte är ignorant och trångsynt. Det har hänt flertal gånger att folk kommenterat min musik och jag har fått upp ögonen för vissa småsaker. Som t ex "Hihaten låter nog lite för högt... Och thresholden på compressorn bör justeras en aning" i ett "Ah! Tänkte inte på det" stil. Fast det är ju lite av en annan sak.

Ja, men då väntar vi på de tillförlitliga tidningarna innan vi gör något åt problemen som finns runt oss varenda dag! Varför engagera sig överhuvudtaget? Det löser sig säkert.

Sarkasmen lyser igenom hela forumet.

Men det känns som mest naturligt att man pratar om det som är mer omfattande, dvs fettma mot anorexi. Därmed inte sagt att man inte ska ta upp anorexi överhuvudtaget. Men jag har sett att de tagit upp det flera gånger så det är nog ingen idé att oroa sig. Men om man är seriös med sig själv och sin kropp och har problem, så går man till en psykolog och skippar blaskorna och dess värdelösa tips, som bara ändå är där för att fylla upp tidningen.

Nej, det behöver du inte. Du kan i stället tycka att alla är puckon som råkar ha sämre självförtroende än dig och dessutom är medvetna om könsroller och vad som händer när media visar bilder på smala tjejer.

Återigen sarkasm.

Om man är medveten om att man gör fel så gör man det inte så enkelt är det. Däremot om man inte kan motstå den där otroligt goda chokladbakelsen på fiket (och man har lovat sig själv att inte äta det eftersom man vill ha en snygg kropp), så kan man ju visserligen göra fel på ett sätt - om det var den poängen du försökte få fram? Men i så fall kan man ju inte skylla på något eller någon annan än sig själv.

Tonåringar i allmänhet är mer lättpåverkade, det har inte så mycket med uppfostran att göra utan det bara är så och kommer alltid att vara.

Du läser psykologi, och t ex det jag läser nu handlar om barns uppväxt och även hur de lever innan de föds. Exemplet om ens mamma läser Aftonbladets bilaga eller inte under barnets uppväxt avgör nog rätt mycket ska du se, och att det bara skulle ha inverkan på barnet just då när de är liten och inte senare i tonåren är helt och hållet fel. Det är sådana smådetaljer som kan avgöra.

Det är också därför jag är FÖR en obligatorisk kurs - för barnets skull. Friheten att uppfostra ens egna barn som man vill ska vara straffbart. Men i ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet så är det ganska svårt - men jag hade röstat för ett sådant förslag.

Men har du inte sagt att du tycker att bantningstips är bra? Och att det inte alls är dåligt att exponera kvinnokroppar överallt? Då borde du väl inte tycka att aftonbladet är skit? För så mycket finns det väl inte över sedan?

På detta blir det ett kort svar: Jag reflekterade på ditt argument att man borde göra något åt fettma.

Det är inte så lätt att på utsidan se vem som är sjuk eller inte. Speciellt inte eftersom vi tycker att det är fullkomligt normalt att vara smal.

Anorexi är en psykisk sjukdom och har mindre att göra med ett visst BMI-värde.

Läs om Anorexi här: http://susning.nu/susning.fcgi?action=brow...a&oldid=Anorexi

Slutsatserna av denna är att du hade rätt i att skönhetsideal kan vara bidragande men jag hade rätt i att det inte är avgörande (det är snarare starka händelser som är det.) Den exakta orsaken är okänd. Men min starka gissning har med självförtroende och uppfostran att göra, som sagt.

Om man som modell mår dåligt kan man ju alltid börja jobba på McDonalds eller något annat. Men vad jag vet så är modellyrket ett ganska populärt jobb - lixom att vara skådespelare eller fotbollsstjärna. Nackdelarna är ju att det blir extremt hög press på dem. Om man inte mår bra så har man helt enkelt valt fel. Det räcker inte med ett starkt yttre, minst lika viktigt är ett starkt inre. Detta tvivlar jag på att de inte blir informerade om innan de ger sig in på det hela.

Ja, helt rätt. Det är verkligen att uppfostra fel. Men föräldrarna är ju också uppfostrade på samma sätt. Och deras föräldrar.

Detta är vad jag skulle vilja säga grundorsaken och uppkomsten av de problem vi pratar om i denna diskussion. Det är viktigt att man letar sig till botten så långt som möjligt när man gör en problemanalys som vi försökt gjort. Vad är fel? Varför är det fel och vad beror det på? Men om det är felet, vad beror då DET på? Etc...

Vad tror du om den där obligatoriska kursen nu då? 😳

Dessutom är det så mycket annat som också spelar i på uppfostran, t ex barnprogram. I bl a många Disneyfilmer är tjejerna väldigt tjejiga. Ariel är smal och vacker. Hon tänker på sitt utseende där hon står och kammar håret och ses ofta i rosa miljöer. Unga tjejer påverkas och VILL ha rosa saker och dockor efterom de förväntas att tycka om det som tjej.

Det spelar in. Men det måste ju ha börjat någonstans? Man hade inte gjort Ariel på ett visst sätt, och inte heller bakgrundsfärgerna om det inte vore för just det faktumet att det ska passa in på en särskild publik. Jag lekte också krig med småfigurer innan jag kollade på TV. Och det gjorde man även innan TVn uppfanns.

Har du nåt bättre exempel?

Läs den här uppsatsen, som en kvinna skrev: http://www.psychology.su.se/units/gu/FK/biolfordj3vt06.pdf

Citat: Forskningen visar att det finns skillnader i hur män och kvinnors hjärnor fungerar, men att det inte finns något kön som är överlägset det andra. Män och kvinnor är helt enkelt bra på olika saker.

Nu svarade kanske inte det här exakt på frågan... Men just det faktum att vi är olika redan från början borde ju ändå vara bevis på att vi generellt sätt också har/får intressen genom livet därefter. Det var en intressant uppsats väl värd att läsas - rekommenderas om du verkligen är intresserad.

Ska man tro på den? För det första så finns det ingen anledning att ljuga när man skriver uppsats, och för det andra så skriver kvinnan själv att det tar emot att skriva den (vilket jag tycker är konstigt då den inte pekar på någon diskriminering.)

T ex orkar jag inte bry mig om att diskutera huruvida mina argument tryter eller inte då jag tycker att huvudämnet är mycket viktigare.

Det känns lite grann som att huvudämnet ändras lite från inlägg till inlägg - antagligen inte medvetet. Huvudämnet är klart viktigt, men ibland känns subdiskussionerna minst lika viktiga - särskilt då de har att göra väldigt mkt med huvudtemat. Ibland måste man diskutera kring ämnet också, och inte bara rakt på helt enkelt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Sen om man ska konvertera diskussionen till poäng så ska man göra det med belägg.

Det finns så oerhört mycket att säga/argumentera med, så jag hade faktiskt just beslutat mig för att fatta mig jättekort. Så blev det. Alternativet kunde förstås varit att inte skriva nåt alls.

Självdestruktiva beteenden hos framförallt unga tjejjer är idag skrämmande hög, och den har ökat det sista decenniet. Vill du ha siffror, så kolla med BRIS. Det beror åtminstone delvis på samhällsklimatet. Förväntningar och medieideal. Det är ungefär det som Pienny pratar om.

I min värld så är det ett betydligt tyngre problem än det som Hacke skaldar om, även om det absolut finns liknande dilemman på grabbars sida (jag slängde själv in en trevare åt det hållet ett par inlägg upp).

Så, nu har jag varit saklig 😉

Jag ifrågasätter inga siffror, jag ifrågasätter de verkliga orsakerna. Nu känns det också som att jag har svar men den är mer grundlig än t ex dagens mode.

Men jag tar det ändå som en ren förolämpning att du tycker jag ligger under någon annan - speciellt utan att peka på varför.

Så, stå för den skit du skriver eller skriv inget alls.

Link to comment
Dela på andra sajter

Att reklamen visar upp ideal som ligger utanför hur medelsvensson ser ut är inte speciellt konstigt eller onaturligt. Reklam är till för att sälja produkter och då vill man att produkten ska sticka ut genom att ha en attraktiv förpackning.

Att försöka sälja konsums blåvita glass med en bild av mig och texten "Ungefär lika god som andra glassmärken" är säkerligen inte rätt väg till en säljsucce.

Vi vill helt enkelt se det som är vackert och spännande. Och så har det varit långt innan tv-reklamen fanns. Var det inte att man skulle vara överviktig för att visa hur rik man är så skulle man vara blek för att visa att man inte behöver jobba. I andra länder har det varit halsringar, stora bröst, uttänjda öronpiercingar och gud vet vad.

/Majken

Det är den synen på reklam som jag också har.

Bra inlägg, utan att vara "grabbigt" som någon uttryckte det...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bra initiativ Kricke, nu kan ni disskutera här medans jag fortsätter att dräggla i Ujuj-tråden 😉

Jag tycker dock att de bilder vi ser i Ujuj-tråden är inte värre än HM's reklamer för dam-underkläder, o de finns ju utspridda över hela stan.

.Viktor

Det är inte värre än att gå på badstranden.

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)
nu har jag inte helt läst igenom tråden, alldeles för många citat och svar hit och dit.. men jag tänkte ändå lägga mig i! slå mig om jag ställer en fråga som redan blivit besvarad..

men vad är det för fel med att vilja vara snygg? det är ju det dummaste jag hört, att vilja vara ful är det väl ingen som vill? ideal finns det inom alla områden, att det finns skönhetsideal och att folk försöker leva upp till dem är detsamma som att skolkids försöker skaffa sig bra betyg, att vuxna kids försöker skaffa sig ett välbetalt jobb, att farsan vill ha en snygg och funktionsmässigt väl fungerande bil att pelle i säfle vill kunna lira gura som kirk hammet.. osv.

Mm. Samhället vill ju lysa ut med det bästa, på alla områden.

Om man ändå gjorde likadant med musik... *Lägger en bitter suck* 😉

Redigerat av Kricke
Link to comment
Dela på andra sajter

Det är bara fattiga människor som säger att pengar inte gör en lycklig, och det är bara fula människor som säger att skönheten kommer inifrån.

😄

För ovanlighetens skull håller jag inte med Hacke här 🙂

Jag har själv varit ganska förmögen men var inte något lyckligare för det. Men klart, en vis trygghet hade man som man inte har i lika stor utsträckning som när man är fattig student - som jag är nu. 😉

Å sen kommer en del skönhet från insidan ändå faktiskt. Det är just denna tråd killar måste spela med ofta. Är man inte grym så är man inte - oavsett utseende.

Link to comment
Dela på andra sajter

stå för den skit du skriver eller skriv inget alls.

Fram till precis hit så har du hållit en föredömlig approach i tråden.

Här halkar du på nåt märkligt missförstånd. Jag har inga som helst ambitioner att vara spydig. Däremot ville jag fatta mig KORT i ett i det närmaste outtömligt ämne. Du uppmanade mig att kläcka ett argument, och du fick det. Läs igen så ser du det.

Och du får nog klara av att jag inte håller med dig.

Link to comment
Dela på andra sajter

stå för den skit du skriver eller skriv inget alls.

Fram till precis hit så har du hållit en föredömlig approach i tråden.

Här halkar du på nåt märkligt missförstånd. Jag har inga som helst ambitioner att vara spydig. Däremot ville jag fatta mig KORT i ett i det närmaste outtömligt ämne. Du uppmanade mig att kläcka ett argument, och du fick det. Läs igen så ser du det.

Och du får nog klara av att jag inte håller med dig.

Fram till precis hit så har du hållit en föredömlig approach i tråden.

För det första så tycker jag det är skit, du får nog klara av att jag inte håller med dig.

För det andra är det lätt att hitta en svart prick på ett vitt papper (dvs ingen är perfekt.)

För det tredje så vill jag bevisa att jag inte är någon robot, jag har också känslor.

För det fjärde kan jag be om ursäkt, om du vill.

Här halkar du på nåt märkligt missförstånd. Jag har inga som helst ambitioner att vara spydig.

Du skrev: Hur som helst: Pienny leder skyhögt på poäng så här i halvtid.

Det kanske inte är spydigt för den som bara läser i tråden och är neutral, men det är inte sånt man vill läsa när man har spenderat aprox 6 h sammanlagt med att skriva och läsa text. Det hade inte gjort något om du uttryckte dig på ett annat sätt och med JÄVLIGT bra och väl formulerade argument, vilket du uppenbarligen inte har.

Däremot ville jag fatta mig KORT i ett i det närmaste outtömligt ämne. Du uppmanade mig att kläcka ett argument, och du fick det.

Jag har inte uppmanat dig att kläcka ur ett argument, snarare tillräckligt många som stödjer ditt uttalande. Det krävs väldigt mkt eftersom jag och Pienny har diskuterat väldigt mkt om väldigt mkt i den här tråden.

Läs igen så ser du det.

Jag undrar vem som behöver läsa av oss två...

Men jag har svarat på ditt lilla revolutionära argument. Läs!

Det har inte med något fjantigt ideal eller mode att göra var mitt svar uttryckt på ett snällare sätt.

Och du får nog klara av att jag inte håller med dig.

Ja och jag bryr mig väldigt mycket. Ett argument räcker inte här. Kanske hade jag brytt mig om du var intresserad av att diskutera. Och jag kan ta åsikter, men det jag har svårare att ta är hur klumpigt de kan framföras.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bra initiativ Kricke, nu kan ni disskutera här medans jag fortsätter att dräggla i Ujuj-tråden 😉

Jag tycker dock att de bilder vi ser i Ujuj-tråden är inte värre än HM's reklamer för dam-underkläder, o de finns ju utspridda över hela stan.

.Viktor

Det är inte värre än att gå på badstranden.

Nä precis!

Äh, låt kvinnorna vara! De vill ju att vi ska visa upp dem! Annars skulle de ju inte låta fota sig själva. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Kanske hade jag brytt mig om du var intresserad av att diskutera. Och jag kan ta åsikter, men det jag har svårare att ta är hur klumpigt de kan framföras.

Jag ser inte riktigt att jag skulle ha varit mycket mer osaklig än övriga här (med all respekt för att du och Pienny har skrivit de uttömmande inläggen), men Jag har uppenbarligen sårat dig, och jag ber därför uppriktigt om ursäkt.

***

God afton

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Ojojoj...eller ska jag säga ujujuj! Här är man borta 2-3 da'r under påsk och en lavinutbruten tråd ur Tordarn's ujujuj-tråd har skapats. Det skadar väl inte och jag måste få svara lite...

Dåligt gehör: Jag hoppas Du skojar nu! Skönhet och pornografi är helt olika saker, så långt ifrån varandra man kan komma. Jag är för det förstnämnda och emot det sistnämnda.

Om ideal: Dessa ska man inte låta någon annan betämma åt en, dem skapar man ju själv! Likadant med vad som är vackert. Majken skrev väldigt bra om detta, hur dessa "ideal" ändrats över tiden. Att inte få presentera något som är vackrare än man själv är ju rent diskriminerande! Det vore ju samma sak som att säga att man inte får köpa en stickad tröja om man inte kan sticka en själv. Vad jag kommer att frysa...

😄

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Kanske hade jag brytt mig om du var intresserad av att diskutera. Och jag kan ta åsikter, men det jag har svårare att ta är hur klumpigt de kan framföras.

Jag ser inte riktigt att jag skulle ha varit mycket mer osaklig än övriga här (med all respekt för att du och Pienny har skrivit de uttömmande inläggen), men Jag har uppenbarligen sårat dig, och jag ber därför uppriktigt om ursäkt.

***

God afton

Ursäkten accepteras, God fortsättning.

Link to comment
Dela på andra sajter

Varför funkar inte citatfunktionen? 😮

Med andra ord går det riktigt bra för företagen då. Vad ska vi göra åt det - ändra lagarna?

Jag vet inte. Det första vi måste göra är i alla fall att inse att det är fel!

Fast alla blir ju utsatta för media. Så, även om man blir påverkad mer eller mindre beroende på mottagern, så är det som sagt inte den avgörande faktorn.

Även om det inte är den avgörande faktorn skapar ju media idealen. Och varför påverka över huvudtaget när det är åt fel håll?

Som sagt, varför man hör mer om fettma i Sverige är för att det antagligen är en vanligare sjukdom.

Ja, det är säkert vanligare, men jag är övertygad om att anorexi är farligare och vi borde inte påverka åt det hållet.

Inte jag heller. Att ha lite extra lager gör definitivt ingenting, det är hur man lever som räknas; om man äter nyttigt eller inte, om man motionerar eller inte. Sen har det ju (orättvist nog) mycket med ämnesomsättningen att göra beroende på hur man ser ut - oavsett hur man lever. Fast jag som har en bra ämnesomsättning kan äta hamburgade varje dag och ändå vara smal FAST helt plötsligt dö av hjärtinfarkt. Det var nån kille i 20 års åldern som råkade ut för exakt just det har jag läst. Jaja, bara en parantes.

Tvivlar jag inte på.

Instämmer.

Bra att jag orkade skriva det, va? 

Det blir lixom en trevligare stämning dessutom...

Ja, vilken kille alltså! Hur gör man nu då? Ska jag skriva att jag instämmer på ditt instämmande eller? 😄

Jag ska inte anklaga dig för något nu, men jag frågar; är du verkligen säker på att du läser det jag skriver?

Ehm, jodå, jag är rätt säker. Jag kan kanske ha missuppfattat dig om något, däremot.

Det spelar ingen roll vad någon har för åsikter om den musik jag tycker om. Jag skulle tycka om den musik jag tycker om ändå! Om jag verkligen tyckte om en särskild artist och lyssnade på denne varje dag, och någon person - det kan vara en vilt främmande människa, insatt musiker eller inte - påpekar att den musik jag lyssnar på inte låter bra för honom.

Är du säker på att du läser vad jag skriver? Jag undrade nämligen om vad du tror att du skulle tycka om ditt favoritband om ALLA tyckte att de är skit, inte bara en person?

Men du menar alltå att jag är en robot då? Bara för att jag inte ändrar min smak och anpassar mig helt och hållet till denna vilt främmande människa?

Nej, det menar jag inte. Jag tror inte att du inte påverkas.

Min teori är att man kan bli påverkad, olika mycket, beroende på hur man är helt enkelt.

Det tror jag också.

Sarkasmen lyser igenom hela forumet.

Bra!

Men om man är seriös med sig själv och sin kropp och har problem, så går man till en psykolog och skippar blaskorna och dess värdelösa tips, som bara ändå är där för att fylla upp tidningen.

Men det handlar inte om EN blaskas bantningstips, utan hela vår kultur som kretsar kring att vara smal. Det är ganska svårt för någon med problem att stå emot hela den pressen. Hon måste i så fall sluta läsa tidningar, sluta kolla på TV, sluta kolla på affischer på gatan, sluta prata med folk som kan tänkas vara utseendefixerade och påverkade av idealen (t ex familjen, kompisar osv). Dessutom måste hon försöka radera de där tankemönsterna.

Återigen sarkasm.

Om man är medveten om att man gör fel så gör man det inte så enkelt är det. Däremot om man inte kan motstå den där otroligt goda chokladbakelsen på fiket (och man har lovat sig själv att inte äta det eftersom man vill ha en snygg kropp), så kan man ju visserligen göra fel på ett sätt - om det var den poängen du försökte få fram? Men i så fall kan man ju inte skylla på något eller någon annan än sig själv.

Förstår inte din poäng med chokladbakelsen riktigt. Det största felet jag ser i ditt exempel är att man har satt upp regler för vad man får äta för att hålla sig smal och inte för att äta nyttigt. Det kanske var det du menade?

Du läser psykologi, och t ex det jag läser nu handlar om barns uppväxt och även hur de lever innan de föds. Exemplet om ens mamma läser Aftonbladets bilaga eller inte under barnets uppväxt avgör nog rätt mycket ska du se, och att det bara skulle ha inverkan på barnet just då när de är liten och inte senare i tonåren är helt och hållet fel. Det är sådana smådetaljer som kan avgöra.

Tvivlar jag inte heller på.

Friheten att uppfostra ens egna barn som man vill ska vara straffbart.

Okej..? Och vem ska bestämma vad som är rätt och fel? Det var det dummaste förslag jag har hört. De flesta föräldrar är väldigt måna om att försöka uppfostra rätt, men det är inte så lätt när allt annat går i fel riktning.

På detta blir det ett kort svar: Jag reflekterade på ditt argument att man borde göra något åt fettma.

Okej, men jag fick inget svar på frågan. Men skit samma, jag är inte den som är tjurig. Eller jo.

Läs om Anorexi här: http://susning.nu/susning.fcgi?action=brow...a&oldid=Anorexi

Slutsatserna av denna är att du hade rätt i att skönhetsideal kan vara bidragande men jag hade rätt i att det inte är avgörande (det är snarare starka händelser som är det.) Den exakta orsaken är okänd. Men min starka gissning har med självförtroende och uppfostran att göra, som sagt.

Utlösande faktorer är inte detsamma som avgörande. ”En betydande faktor är kulturella förhållanden där västvärldens moderna, slanka, kvinnliga skönhetsideal är bidragande.” Idealen är alltså betydande, men sjukdomen kan utlösas av starka händelser. Fortfarande påverkas vi av idealen. Tror du fortfarande att tjejer inte bryr sig om hur tjejerna ser ut på bilderna som ni lägger upp?

Om man som modell mår dåligt kan man ju alltid börja jobba på McDonalds eller något annat. Men vad jag vet så är modellyrket ett ganska populärt jobb - lixom att vara skådespelare eller fotbollsstjärna. Nackdelarna är ju att det blir extremt hög press på dem. Om man inte mår bra så har man helt enkelt valt fel. Det räcker inte med ett starkt yttre, minst lika viktigt är ett starkt inre. Detta tvivlar jag på att de inte blir informerade om innan de ger sig in på det hela.

Så du menar att de får skylla sig själv? Ja, kanske lite. Men de rår ju inte för att de är uppfostrade i en kultur där det högsta man kan bli är modell? Och vem skulle ha gett dem någon sån information om hög press?

Detta är vad jag skulle vilja säga grundorsaken och uppkomsten av de problem vi pratar om i denna diskussion. Det är viktigt att man letar sig till botten så långt som möjligt när man gör en problemanalys som vi försökt gjort. Vad är fel? Varför är det fel och vad beror det på? Men om det är felet, vad beror då DET på? Etc...

Jaha, jag som fick uppfattningen av att du tror att skillnaderna beror på biologiska olikheter.

Vad tror du om den där obligatoriska kursen nu då? 

Negativ. Vem kan uppfostra barn bättre än föräldrarna? Får alla samma uppfostran blir ju alla likadana. Men jag tror inte att det var ett särskilt seriöst förslag va? 🙂

Man hade inte gjort Ariel på ett visst sätt, och inte heller bakgrundsfärgerna om det inte vore för just det faktumet att det ska passa in på en särskild publik.

Men menar du på fullaste allvar att hälften av jordens befolkning är inprogrammerade att tycka om rosa, t ex? Det är lite mer logiskt att vi blir uppfostrade av föräldrar och media redan från början till att tycka så. Vi ger ju våra tjejbarn rosa kläder innan dom har börjat krypa och snacka!

Läs den här uppsatsen, som en kvinna skrev: http://www.psychology.su.se/units/gu/FK/biolfordj3vt06.pdf

Citat: Forskningen visar att det finns skillnader i hur män och kvinnors hjärnor fungerar, men att det inte finns något kön som är överlägset det andra. Män och kvinnor är helt enkelt bra på olika saker.

Nu svarade kanske inte det här exakt på frågan... Men just det faktum att vi är olika redan från början borde ju ändå vara bevis på att vi generellt sätt också har/får intressen genom livet därefter. Det var en intressant uppsats väl värd att läsas - rekommenderas om du verkligen är intresserad.

Intressant. Jag har läst den.

Ska man tro på den? För det första så finns det ingen anledning att ljuga när man skriver uppsats, och för det andra så skriver kvinnan själv att det tar emot att skriva den (vilket jag tycker är konstigt då den inte pekar på någon diskriminering.)

Jag tror inte att hon sitter och ljuger medvetet. Jag förstår också varför det tar emot. Det finns många olika teorier om biologiska skillnader. Den här artikeln är ganska intressant också. http://www.bang.a.se/hjarna/asikter_text.html Hursomhelst är ju feminismens grundtanke att utgå från att det inte finns biologiska skillnader i hjärnan, eftersom det lätt skapas stereotyper då, som hon med uppsatsen sa. Dessutom kan ju hjärnan förändras genom uppväxten och hur vi blir behandlade genom att vissa områden stimuleras, som hon också nämnde.

Vi kanske inte kommer så mycket längre nu? Jag kan tänka mig att det är väldigt jobbigt att följa diskussionerna i alla fall när vi hoppar mellan olika frågor.

Redigerat av Pienny
Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

INLÄGG 1/2

Hej!

Ledsen att det tog tid att svara. Jag har mycket för mig - studerar 30 poäng (150% alltså) och diverse andra saker. Men du får alltid svar - förr eller senare - det kan jag garantera!

Vi kanske inte kommer så mycket längre nu? Jag kan tänka mig att det är väldigt jobbigt att följa diskussionerna i alla fall när vi hoppar mellan olika frågor.

Jag ska försöka fixa och trixa så det blir lättare, slå ihop liknande subdiskussioner, etc... Har dessutom delat upp diskussionen i två delar. Detta första inlägget behandlar utseendefixering/skönhetsideal/anorexi/etc... Det andra handlar om uppfostran/biologi/huruvida vi är olika från början eller inte... De hör fortfarande ihop på sätt och vis, men så det inte blir så mycket på en gång tänkte jag.

Ja, det är säkert vanligare, men jag är övertygad om att anorexi är farligare och vi borde inte påverka åt det hållet.

Är du helt övertygad om att anorexi är farligare än fettma? Man kan väl dö av båda sakerna, så man ska nog inte jämföra på det sättet. Men som sagt, fettma är vanligare.

Så du menar att de får skylla sig själv? Ja, kanske lite. Men de rår ju inte för att de är uppfostrade i en kultur där det högsta man kan bli är modell? Och vem skulle ha gett dem någon sån information om hög press?

Att vara modell är ett utseendefixerat jobb, alla begriper väl vad det innebär att vara det. Jag, samt många andra, skulle nog hålla med om att vara modell är knappast det "högsta" man kan bli (även om det kanske är eftertraktat bland en viss typ av människor.) Även om nu någon har den uppfattningen så är det varken kulturens medias, föräldrars, kompisars, etc fel OM man vill bli det men inte klarar av pressen. Det är väl samma sak som att spela i landslaget i fotboll och gnälla över hur hårt det är. Man kan hoppa av när man vill nämligen. Det är många som står i kö. Jag vet inte exakt vilka som informerar, men om inte annat så skaffar man sig kött på benen innan man ger sig in på något - förutsatt att man har lite hjärna. Jag tycker dock aboslut inte att det är "rätt åt" någon att få en sjukdom. Men jag söker t ex inte jobb på McDonalds eller liknande, för att jag vill inte ha en stressrelaterad sjukdom.

Utlösande faktorer är inte detsamma som avgörande. ”En betydande faktor är kulturella förhållanden där västvärldens moderna, slanka, kvinnliga skönhetsideal är bidragande.” Idealen är alltså betydande, men sjukdomen kan utlösas av starka händelser.

Så stod det, ja, och det kan ju stämma. Enligt susning.nu är skönhetsidealet en av många saker.

Fortfarande påverkas vi av idealen.

Vi påverkas, mer eller mindre, ja.

Tror du fortfarande att tjejer inte bryr sig om hur tjejerna ser ut på bilderna som ni lägger upp?

På vilket sätt bryr dem sig? (Jag personligen har ännu inte lagt upp några bilder där dock.)

Ja, vilken kille alltså! Hur gör man nu då? Ska jag skriva att jag instämmer på ditt instämmande eller? :rolleyes:

😏 Detta handlade ju om att man visar större respekt gentemot den andre genom att skriva att man håller med när man väl gör det - vilket du i och för sig blivit bättre på nu det senaste. Det är inget tvång, men ...

Är du säker på att du läser vad jag skriver? Jag undrade nämligen om vad du tror att du skulle tycka om ditt favoritband om ALLA tyckte att de är skit, inte bara en person?
Nej, det menar jag inte. Jag tror inte att du inte påverkas.

Möjligt att du skrev det längre bak i tråden, men eftersom vi inte citerar jättegamla meningar så blev det som det blev och i denna diskussionens virrvarr - slutsatsen är väl att vi båda läser men förvirrar varandra lite grann. Hursomhelst... Denna diskussion handlade ursprungligen om ditt påstående att man har dålig självkännedom om man inte blir påverkad av media och allmänheten, och att du inte trodde jag var en sån som inte kunde bli påverkad av detta - jag tyckte tvärtom. Men du har fortfarande inte specificerat mer exakt hur du menar med att du inte tror att jag inte påverkas. Du kan ju inte förvänta dig en utveckling av denna subdiskussion genom att ständigt vara sådär kortfattad - eller missar jag något uppenbart (tvivlar givetvis inte på det.) Klart jag skulle tycka det var tråkigt, och dessutom konstigt, ifall jag var helt ensam om att tycka om något som ingen annan tyckte om - jag skulle fortfarande tycka om det. Men jag förstår faktiskt inte hur du kan ta ett sådant exempel - inte ens alla killar delar samma syn på kvinnans skönhetsideal.

Bra!

Varför är det bra med sarkasm? 😉 Nu säger inte jag att jag är perfekt själv, ibland måste man vara barnslig för att få fram poänger - men gör man det inte med glimten i ögat så blir det inte lika roligt och intressant att diskutera. Se detta uttalande mer som ett personligt konstaterande, än ett påhopp dock. Fast å andra sidan är det bra att du är dig själv, jag vill inte påverka/uppfostra hur någon annan ska vara/diskutera, etc.

Men det handlar inte om EN blaskas bantningstips, utan hela vår kultur som kretsar kring att vara smal.

Jag tror alla har olika definitioner av smal. Om du relaterar till begreppet kultur (ämnena konst, teknologi, musik, teater, litteratur och dylikt räknas till begreppet enligt susning.nu) så är det lagomt/normalt smal man förmodligen syftar på och inte anorexi-smal. Men detta ska ändå inte hindra att man är seriös och mån om sig själv och att man går till psykolog, etc - som jag skrev i förra inlägget.

Det är ganska svårt för någon med problem att stå emot hela den pressen. Hon måste i så fall sluta läsa tidningar, sluta kolla på TV, sluta kolla på affischer på gatan, sluta prata med folk som kan tänkas vara utseendefixerade och påverkade av idealen (t ex familjen, kompisar osv). Dessutom måste hon försöka radera de där tankemönsterna.

Någon med problem? Men utifrån ett problem, inre faktorer, så blir ju utomstående faktorer helt fel också även om det i sig inte alls behöver vara det. Dvs om hon lider av anorexi och har dåligt självförtroende. Om man är beroende av att vara snygg så måste man få bort det beroendet, om det skadar en på det sättet. Det är lätt att bli beroende av något. Om man sen skulle ha fördomar att alla sina kompisar och t o m familjen är utseendefixerade, stödjer ju visserligen det ditt argument att man har problem. Men om det nu är sant att ens kompisar är det så bör man byta kompiskrets, och sen om familjen är det så är det ju visserligen tragiskt att man växt upp så (alltå föräldrarnas fel.)

Förstår inte din poäng med chokladbakelsen riktigt. Det största felet jag ser i ditt exempel är att man har satt upp regler för vad man får äta för att hålla sig smal och inte för att äta nyttigt. Det kanske var det du menade?

Det var inte så jag menade men jag håller med nu när du säger det; det är mycket nyttigare att tänka att man ska äta nyttigt, istället för att tänka att man inte ska äta onyttigt. Men denna tråd mynnar ju tillbaka till din kompis vars motsägelsefulla beteende jag inte fick ihop i mitt huvud. Det kanske beror på mig då som kanske är trög på vissa ställen, men jag ser fortfarande fram emot en förklaring där med. Men som du skrev innan, hon är klok men har dåligt självförtroende. Den kombinationen kan jag dock köpa, tror jag. Men då kan man ju komma till underfund med det faktum att man behöver seriös hjälp.

Jag vet inte. Det första vi måste göra är i alla fall att inse att det är fel!
Även om det inte är den avgörande faktorn skapar ju media idealen. Och varför påverka över huvudtaget när det är åt fel håll?

Jag antar att de vill påverka i den mån att de får sina produkter sålda, varken mer eller mindre. Och som sagt, jag tvivlar inte en sekund på att folk blir påverkade – men olika mycket. De som tar åt sig extra mycket har, som vi kommit fram till, dåligt självförtroende samt för liten vetskap om hur samhället fungerar. Jag tror det är viktigt, att redan som barn, bli intalad att media inte bryter mot lagen men att man ska vara på sin vakt gentemot dem. För övrigt tycker jag reklam är mer komiskt än vad det är allvarligt. Och jag tror man använder humor för att man ska komma ihåg reklamen bättre.

Läs den här artikeln: http://www.expressen.se/index.jsp?a=520908

Det handlar om en reklam affisch för BH med en tjej med BH, där texten texten ”We love boobs” är skriven. Efter klagomål så tog man bort texten. Frågan är om det inte blir värre utan texten då i så fall, som i själva verket lyfter fram lite värme och humor i det hela.

Har läst om en annan affisch, om en slags chokladkaka tror jag, med texten; ”stor, mörk, oemotståndig”. Så, om reklam är en fråga om diskriminering så kan man fråga var gränsen går i det avseendet. Nä alltså, vill man ha ett helt humorlöst tråkigt samhälle...?

Jaha, jag som fick uppfattningen av att du tror att skillnaderna beror på biologiska olikheter.

Jag skrev: Detta är vad jag skulle vilja säga grundorsaken och uppkomsten av de problem vi pratar om i denna diskussion. Det är viktigt att man letar sig till botten så långt som möjligt när man gör en problemanalys som vi försökt gjort. Vad är fel? Varför är det fel och vad beror det på? Men om det är felet, vad beror då DET på? Etc...

Jag förstår inte din koppling. De biologiska skillnaderna är inte ett problem, men om många flickor har dåligt självförtroende och får anorexi hit och dit; det är problem förstås. Men vi måste skilja på uppfostran och andra utomstående faktorer, även om båda spelar in och präglar. Som jag antytt innan; Det är föräldrarnas uppgift att uppfostra sina barn i den mån att de kan leva i samhället på ett naturligt sätt - utan att behöva må dåligt. Uppenbarligen har några lyckats, andra inte. Om just det faktumet inte skulle ha betydelse, så skulle ju som sagt alla ha problem.

Redigerat av Kricke
Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

INLÄGG 2/2

Tvivlar jag inte heller på.
Okej..? Och vem ska bestämma vad som är rätt och fel? Det var det dummaste förslag jag har hört. De flesta föräldrar är väldigt måna om att försöka uppfostra rätt, men det är inte så lätt när allt annat går i fel riktning.
Negativ. Vem kan uppfostra barn bättre än föräldrarna? Får alla samma uppfostran blir ju alla likadana. Men jag tror inte att det var ett särskilt seriöst förslag va? :rolleyes:

Du missuppfattade mitt förslag, som inte är oseriöst, men som jag kom på under tiden jag skrivit i denna diskussion - så det är inte övervägt till tusen direkt. Jag får förklara närmare i alla fall: föräldrarna går på kurs under tiden de väntar barnet. När barnet kommer så uppfostrar de denne själva givetvis. Hursomhelst skriver du ju att du ändå inte tvivlar på att småsaker kan avgöra beteende senare i livet - samtidigt som du anser att föräldrar är måna om att försöka uppfostra rätt. Fast, är det något vi andra verkligen inte har fakta på så är det just om de gör ett bra jobb eller inte. ... Du hänvisar i alla fall denna subdiskussion till "Vad är Rätt och Vad är Fel ?" filosofin, vilket man egentligen kan göra med vad som helst - t ex medias reklam, som du tyckte var just Fel.

Men menar du på fullaste allvar att hälften av jordens befolkning är inprogrammerade att tycka om rosa, t ex? Det är lite mer logiskt att vi blir uppfostrade av föräldrar och media redan från början till att tycka så. Vi ger ju våra tjejbarn rosa kläder innan dom har börjat krypa och snacka!

( Men jag kan tänka mig att föräldrar inte köper rosa kläder till sin flicka i dessa dagar, bara för att visa att de inte förtrycker kvinnan... Så fungerar det nu, och kanske ett eller två årtionden tillbaka. )

Diskussionen handlar i alla fall om huruvida rent av biologiska faktorer kan vara orsaken eller inte. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Det vill säga; om föräldrarna envist köper rosa kläder så ja då håller jag med, men det kan ju även få motsatt effekt tror jag – hon kommer då så småningom att sträva efter andra färger. Men vi kom nyss överens om att sådant är dålig uppfostran. Kanske inte direkt dålig, men eftersom du ändå skrivit att föräldrar är måna av att göra rätt, så känns detta som ett litet motsägelsefullt argument.

Som jag skrivit innan så är våra hjärnor olika, och skapar då också olika förutsättningar. Jag kanske måste ta till verkliga konkreta exempel för att inte denna subdiskussion ska stagnera. Pratade med min flickvän om allt det här en natt för ett tag sen. Hon berättade att hennes lärare hade gjort ett experiment där han hade köpt leksaker till sina barn; en docka till sin son och en bil till sin dotter. Resultatet blev att sonen inte ville leka med dockan och att flickan hade låtsas att bilen var en docka - t ex bäddat ner den i sängen och sådant.

När det gäller min flickvän själv så kan man konstatera följande:

Hon och hennes bror blev inte uppfostrade på olika sätt i någon större utsträckning, men är ändå olika förstås.

Hennes far försökte ta med henne på fotbollsmatcher men hon ville aldrig följa med.

Hon hade alltid egna åsikter om vad hon ville ha för kläder.

Dem exemplena är kanske inte vattentäta i sig, och jag antar att du nu tänker "men om man agerar på det viset, så beror det i sin tur på den allra tidigaste uppväxten." Och jo, så tänkte jag med...

Men...

Hursomhelst, när jag reflekterar för mig själv så kommer jag fram till följande med hjälp av ett exempel; Jag är född under det tidiga 80 talet, och brukar säga att det är anledningen till varför jag är fascinerad av detta decenniums musik t ex. Men andra i min ålder behöver nödvändigtvis inte vara det - trots att vi alla har varit omringade av denna stil under uppväxten. Så det känns som jag måste utesluta den teorin. Däremot, även om det inte är en avgörande faktor, så finns det kanske större chanser till att tycka om den musiken än om man inte var född under den perioden. Så även om jag önskade att jag kunde hålla med dig (för det vore härligt om alla hade samma musiksmak) så måste jag tyvärr tro mer på en slags inre vilja - oavsett uppväxt.

En annan sak... Hur länge har människan funnits? 2 miljoner år? Vi var djur från början, och djur fungerar mer på instinkt – i djurriket har ofta hanen och honan olika uppgifter dessutom. Varför det var/är så beror nog på det faktumet att vi var/är fysiskt (och kanske även psykiskt olika) helt enkelt. Hursomhelst, med det i åtanke så är det inte konstigt att vi är olika idag heller. Det var ju viktigt framförallt förr, och idag är saker och ting annorlunda förstås - men man får inte glömma att det moderna samhället har ju bara funnits i kanske 1 % av den tid människan funnits totalt.....

Om flera generationer innan oss har levt på ett visst sätt så avspeglar det sig inte bara i hur man uppfostrar, utan även i våra arvsanlag. Det gör det fysiskt i alla fall... T ex så blir våran lilltå mindre och mindre eftersom vi aldrig använder den nästan. Det borde även vara så psykiskt, då med tanke på att våran hjärna blir smartare. Om män och kvinnor har haft olika roller borde även det avspegla sig på dessa faktorer menar jag. Så att begära drastiska förändringar på så kort tid är enligt mig galenskap. Nu syftar jag inte på jämställdheten, utan på hur vi fungerar allmänt.....

Fast då är frågan; vill vi förändra oss? Och i så fall hur/till vad? Och framförallt varför? Jag ser mannen och kvinnan som ett komplement till varandra, och jag tror det är ”meningen” att det ska vara så.....

Jag tror inte att hon sitter och ljuger medvetet. Jag förstår också varför det tar emot.

Varför ?

Det finns många olika teorier om biologiska skillnader. Den här artikeln är ganska intressant också. http://www.bang.a.se/hjarna/asikter_text.html

Den där har jag läst, men förstår den inte. Men det jag vet är i alla fall att det är mer en persons åsikt än vad det är ett representerande av fastställd forskning, och utan referensförteckning! Det står inte ens när det är skrivet. Uppsatsen jag hänvisade till har en referensförteckning och är skriven väldigt nyligen (nu i vår.) Jag kan referera till fler artiklar och sånt, men det är irrelevant då redan min poäng är framförd. Nu vet jag inte om den uppsatsen är absolut sanning heller, men det är inte mycket som är det om man ska tänka i starka kontraster.

Hursomhelst är ju feminismens grundtanke att utgå från att det inte finns biologiska skillnader i hjärnan, eftersom det lätt skapas stereotyper då, som hon med uppsatsen sa.

Så man ska ignorera all forskning p g a det? Det existerar ju redan stereotyper/fördomar egentligen, men det kan man inte göra någonting åt hur forskningen än ser ut. Men om folk går runt med fördomar, så beror inte det på vad de vet – utan hur de förhåller sig till vad de vet. Varför ska man tänka att det inte är några skillnader för övrigt? Jag går faktiskt hellre runt med en sann föreställning att vi är olika, än en falsk föreställning som påstår att vi är lika.

För övrigt... Hur gammal är du? Är du feminist?

Jag är iaf 23 år till sommaren och är snarare Similist än Feminist.

Redigerat av Kricke
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
Postat (redigerat)

DåligtGehör: Ber om ursäkt, har glömt svara på ditt inlägg som är typ en halv månad gammal. Men nu så.

Om nu problemet är - bevisat eller bara troligt - att unga mer påverkbara tjejer (och killar) ständigt utsätts för hur man skall vara och framförallt hur man skall se ut etc... så vad blir det då bättre av öka det trycket?

Det blir givetvis inte bättre, men nödvändigtvis inte sämre heller. Samhället fungerar såhär, och de bryter inte mot någon lag. Det är föräldrarnas ansvar att uppfostra barnen i den mån att de kan leva i samhället på ett sådant bra sätt som möjligt, utan att må dåligt.

Att bilderna redan mer eller mindre finns överallt är ju knappast ett argument för ökad spridning. Det kan snarare finnas ett behov av andningshål. Man skulle kunna tänka sig att en musiktidnings site skulle vara ett sådant - men icke.

Jag tror det här var ett motargument på ett av Majkens gamla inlägg, eller något.

Att bilderna är "ganska oskyldiga" finner jag inte vara ett bra argument. Problemet är snarare den massiva exponeringen. Att ständigt vara utsatt för en åtråvärd, vacker och i de flesta fall ouppnåelig yta. Detta prisas och hurras för ständigt. Vem kan gå opåverkad, vem kan och vem får stöd att bli så stark och självsäker att man bara kan strunta i den hyllade bilden?

Jag känner att det här är en ganska överdriven uppfattning. Som nämnts tidigare; allt går ut på att sälja produkter och man väljer att använda en person med ett visst utseende för syftet - ett utseende som man tror de flesta gillar; och på så vis kommer detta troligtvis leda till fler sålda produkter. Men det roliga är att fler killar gillar tjejer med små bröst och inte fullt så smala kroppar, men bilderna föreställer oftast tjejer med smala kroppar och stora bröst. Bara ett exempel. Men jag antar att det har att göra med individuella definitioner också. Vet inte om jag träffat någon som direkt hurrat och prisat någon bild uppsatt på stan heller.

Jag är inte för censur och vet inte riktigt hur man skall handskas med problemet. Ja , jag menar att det är ett problem. Jag hoppas på lite bättre omdöme och en självsanering.

----

Personligen har jag inget emot lättkläddhet eller porr. Mer att jag tycker att man inte behöver exponera allt överallt. Andningshål som sagt. Vill du titta och på mer eller mindre lättklädda vackra människor så gör gärna det, vill du som jag kolla porr ibland, så vuxna människa gör gärna det. Men här behöver vi väl inte diskutera Peter Norths senaste sprut, NN:s pattar eller hur djävla vacker den och den modellen är?

Har en viss känsla att jag simmer i motström eller vad det heter.

----

En rolig tanke: Studio ordnar en speciell avskiljd avdelning för bedömningen av kvinnor - med roliga trådar som "ujuj", "skitläckra brudar", "megapattar" osv. Detta får journalister nys om och Studio får skit för att stödja exploateringen och objektifiering av kvinnan. Nä jag tror inte att Studio skapar en sådan avdelning 😆

Tycker det inte är så pass många trådar om detta så det är värt att skapa ett nytt forum om det, men det passar under Off-Topic och ser inget problem där. Varför ska man hålla tyst om den och den modellens utseende? Inte för att jag diskuterar sådant, jag är mer för principen av yttrandefrihet. När man tar bort den lagen lever vi inte längre i en demokrati.

Redigerat av Kricke
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...