Jump to content
Annons

NAMM: Native Instruments slapper Kore


Björn Olsberg

Recommended Posts

En av dom tyngsta argumenten för att köpa KORE är att man hittar ljud snabbt. Istället för att tänka: "Nu vill jag öppna Reaktor, synten Steampipe, bank 12, preset 15" tänker man. "Jag vill ha ett trumljud" sen klickar man in det i sökmotorn och får fram alla mjuksyntar med trumljud. Snabbt kan man förfina sökningen och vips har man rätt ljud. Detta sparar tid och pengar för producenter och låtskrivare.

Dom 6 tyngsta argumenten för KORE:

1. Ett användarinterface: Använd alla mjuksyntar oavsett tillverkare från en enhetlig plattform. Rattar och styrfunktioner sitter redan förprogrammerat på rätt ställe. Du slipper lära dig alla syntar då KORE hjälper dig på traven.

2. Hitta ljud snabbt. Tänk inte syntar, ljudbanker och ljudpresets. Tänk ljud och vips har du rätt ljud. Strunt i vilka mjuksyntar du öppnar, det löser KORE åt dig. Du kör KORE som en plug från den sequensermjukvara eller som ett eget program. Från KORE öppnar du dina mjukvarusyntar och mjukvarueffekter, fast nu mycket snabbare och med en avancerad sökfunktion och även fritextsökning.

3. Känn mjukvaran. Du kan styra alla viktiga funktioner direkt från KORE kontrollern, du kan byta ljud, hämta multiljud, och rattarna på 500 steg ger mjukaste filtersvepet på marknaden. Det är superlätt att assigna rattarna till valfri funtkion och även göra så att en ratt styr många syntars funktioner samtidigt.

4. Bli kompatibel. Sparar du ljuden i KORE formatet kan du öppna dina ljud i Logic, Cubase, Ableton Live, ProTools och det låter exakt likadant. I inställningarna medföljer effektkedjor, multilayers. KORE fungerar som en VST RTAS och AU adapter.

5. Spela ljud live. Är du livekeyboardist har du nytta av KORE. Du kommer åt alla funktioner direkt från KORE som om du jobbade med vanliga syntar. Det är superenkelt att programmera feta syntmackor och byta mellan dom från vers till refräng utan långa laddningstider. Du kan byta smidigt mellan 2 ljudmattor som enskillt tar nästan hela processorn utan att det blir några klicks och missljud. KORE är även ett ljudkort med mindre än 4 millisekunds latency 2 balanserade ingångar, 2 balanserade utgångar, 1 hörlursut, 1 digitalt ut, MIDI, m.m.

6. Upptäck nya ljud. Har du KORE och några mjukvarusyntar är det lekande lätt att göra multiljud. (det är multiljuden som är tuffast). KORE har även inbyggda effekter och en midispelare för varje synt. När man leker med KORE kommer man snabbt på sig själv att "oj vilket skönt ljud jag just gjorde, bäst att spara den"

Om du efter 1 timmes demo och efter att ha läst dessa punkter fortfarande inte vet vad KORE är är KORE ingenting för dig. Jag kommer att köpa en och många många som jag demonstrerat KORE för. Jag tror att inom kort kommer KORE att vara en studiostandard i alla studios som håller på med mjukvara.

För att få en egen uppfattning tycker jag att du ska se Fitzpatricks KORE demo. Gå in på www.fitzpatrick.se och se när KORE demonstreras i en butik nära dig.

Redigerat av Jan Spanedal
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det går utmärkt att använda KORE tillsammans med Guitar Rig 2 fotkontroller. I KORE väljer du bara det ena eller andra ljudkortet.

Ny info läst direkt ur manualen som jag ej kunde svara på i Malmö.

KORE fungerar utmärkt med multikanals VST instrument på flera utgångar till valfri sequenser.

Vid demon på DLX musik igår gick många hem med en KORE under armen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...