Jump to content

Vibyggerettältavfesk

Medlem
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Vibyggerettältavfesk

 1. Hej! 

   

  Har tänkt göra lite mätningar på mitt rum med hjälp av REW för att få bättre kunskap om hur jag ska behandla det innan jag börjar spela in. När jag kollar på tutorials om REW så verkar det främst vara inriktat på lyssning från monitorer, dvs hur rummet svarar på monitorer uppställda på en viss plats. Jag kommer främst inte använda rummet åt lyssning, utan åt inspelning.

  Hur ska jag tänka när jag vill mäta med REW för att hitta en optimal plats för inspelning i rummet? Det som är viktigt är ju mikrofonplacering, och vilka frekvenser/reflektioner som återvänder till mikrofonen, vid en viss plats i rummet. Ska jag exempelvis sätta högtalarna vid den punkt där ljudkällan (jag) kommer befinna mig vid inspelning? Eller har jag missförstått hur programmet används? Är fortfarande lite nybörjare på det här med akustik.

  (Kanske inte helt relevant för frågan men: har ett litet rum ca 3,5*4 m med en välvd vägg (konvex mot rummet) och ca 4 meter i tak. Tänker börja göra mätningar där jag är riktad mot den välvda väggen, men vid väggen mittemot den välvda. Använder också en aston halo)

  Mkt tacksam för svar! 🙂 

 2. Tjo!

  Eftersom jag ännu inte känner mig redo att börja med några yrkesförberedande studier har jag nu funderat på att plugga musik ca ett år. Alternativet folkhögskola har varit aktuellt, men var lite väl sent ute och hann bara söka till en skola i våras, där jag inte kom in. Drömmen om att åka utomlands för att plugga växer alltmer och att komma bort från Sverige vore nog en bra erfarenhet. Undrar därför om det finns några lämpliga musikskolor som rekommenderas i, antingen Nordamerika eller England.

  Jag spelar gitarr och sjunger. Men gitarren är huvudinstrumentet. Är det någon som har pluggat musik utomlands som kan dela med sig erfarenheter och tips på skolor?

  Har sett bland annat Musicians institute i Hollywood. De verkar ha in stora namn som undervisar och gör nog en hel del för att promota sig själva, men klart det är dyrt som fan. Bo i LA vore ju dock inte fel. Berklee har jag sett finns också. Hur fungerar musikutbildningarna där borta i väst? Finns det någon motsvarighet till folkhögskolor? Vill absolut inte hamna på någon religiös skola heller, det skulle vara förödande.

  Supertacksam för tips och svar!

×
×
 • Create New...