Jump to content

LundbAnsari

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by LundbAnsari

 1. Detta var riktigt najs, ska försöka ge dig lite kritik här.

  Lite mer jobb och finputs så det blir en riktigt bra låt. Kanske stapla på en till synth i leaden för den låter lite tam tycker jag. Tycker att den klättrande synthen känns skum ibland också. Kanske sänka den ibland. Skulle försöka jobba lite med stämningen i låten, lite mer dramatik, kanske en pad, sätt reverben snyggare, större. Låter lite avskalat faktiskt, hmm kanske en intro hook också innan du bjussar på din hook, kanske bara en ton men olika oktav.. ngt enkelt.

  mina ören som sagt

  Leaden måste blir mäktigare, stämmer bra 🙂 Ska ändra klättrande synthen tror lite andra ljud krockar med den. Tackar för alla tips!

  Försökte mig på en remix/re-work. :rolleyes: Tänkte bara länka en liten snutt här och höra vad du tycker!

  Beaches remix

  *update* ursäkta för den höga volymen på snarsen vid 0:40 😊

  Gillar de du gjort hittills, lite mer drama i din remix än vad jag gjort, inväntar en klar produktion 😉

  Potential! Som redan sagts sa haller jag med om att du ska jobba fram ett "eget" sound. Jag tror du har formagan att skruva fram nagot tok-fett om du gar ifran SHM tanket och hittar nagot eget. Det haer aer ju det som vi (musikskapare) alla sliter med, men jag tror faktiskt du har kapaciteten i dig. Det later sa i alla fall!!! 🙂

  Haha aa lyssnar kanske lite mycket på SHM, men ska tweeka ljuden!

  Vilket program och main synth använder du?? Fett bra låt btw!!! 😄

  Anväder Fruity Loops. Till lead synthen använder jag MS-20, Oddity och Nexus. Tackar ☺️

 2. Grymt! Riktigt bra!

  Finns det möjlighet att göra en "Edit/Re-Work" på den? Skulle vara skoj!

  Det går utmärkt, skicka ett PM med din mail bara, så ska du få alla filer 🙂

  Välproducerat, bra sound, proffsigt. Om jag ska ge dig någon kritik så är det väl att det är lite väl "gjort". Drop med sidechainad white-noise, traditionella sweeps som buildup, osv. Det vore kul att höra om du kunde komma på något helt eget. Nåt som får en att tänka "Oj, det där var smart." eller "Hur fan gjorde han det där?"

  Men det låter ju bra, det gör det.

  Är svårt att skapa det där originella och få det bra, hämtar inspiration från olika låtar/producenter och skapar något eget. Förstår vad du menar, ska öva på att skapa "wow" känsla över låtarna 😉

 3. Tjena!

  Trummorna låter fint!

  Gitarren låter fint, jag tycker dock att den borde hållas mer monoton, några av sologrejerna blir överflödiga tycker jag.

  Trumpeten låter pappkartong, och det är ju inte konstigt eftersom sax och trumpet är så svåra grejer att få bra i vst instrument.

  Om du hittar en sjysst trumpet som är samplad och låter lite mer levande skulle det bli +.

  Breaken/uppbyggnaderna borde nog förlängas/fyllas ut lite dom låter lite sådär just nu.

  Annars bra ide och snygga trudelutter.

  Keep it up!

  Aa ska försöka leta upp lite mer samples till trumpeten. Låten är kanske lite kort, ska dra ut på breaken och göra den lite längre 😆 Tackar

 4. Ett bra knep är att pitcha kicken efter basen. Det gör du enklast genom att stämma upp kicken en oktav eller två och sedan söka grundtonen i ackordet / lägga den unisont med basgången. Sen är det bara att pitcha nedåt en eller två oktaver igen (12 eller 24 tonsteg).

  Detta i kombination med eq och sidechainduckning brukar lösa det mesta.

  Nice tips, får dock inte till det riktigt bra, får köra mer trail and error. Har svårt med EQn ska jag lägga kicken i det lägsta registret och basen lite över, lr är det bara att försöka lyssna sig fram beroende på låt.

 5. Mycket bra. Du bygger bra till 1a breaket men sen händer inget, bara bas och kick efter breaket. Jag förväntade mig en jädra matta där. House ska vara lite berg och dalbana men efter den uppbyggnaden skulle jag gärna se att du fläskar på med refräng och hela kitet för att introducera låten ordentligt, sen kan du ha ett lugnare break längre fram.

  Tackar. Aa ska tänka på att ändra om, så de kommer igång direkt efter breaket och köra kick o bas senare.

 6. Basen krockar med kicken. Jag skulle testa med ett kortare kickljud, eller sidechainepumpa basen också.

  Produktionen är annars helt ok. Låter som house "ska" göra. Är inte särskilt förtjust i sångsamplingen, dock...

  ok, aa har en väldigt liten sidechain på basen, och helt jävla rätt krockar 😛 ska tänkas på till nästa gång. Ser att angello spelar basen samtidigt som kicken och får till det? Angello Bas och Kick Är det bara att fortsätta testa, kortare kick o mer sidechain, eller finns det några knep??

  Mer tankar och ideer?? 🙂

 7. Jag hade lagt en subbas/basgång så att du får mer gung helt enkelt. Det kanske kan vara en idé att undvika att ha den samtidigt som stabsen så att de inte slåss om samma frekvenser. Observera att det inte är någon rullande basgång vi talar om utan en som kommer in och gör det hela mer dansvänligt.

  aa smart tänkt med basen där:D tack för tipset.

  Mer tips, tankar, ideer?

 8. Första sekunderna trodde jag det var en cover på Mamma Mia.

  Ok, nummer ett, var är basen? Det saknas sub.

  Nummer två, det får inte bli helt tyst två gånger i en låt som bara är tre minuter lång.

  Nummer tre, dista och använd eq för att få dina olika stabs att lyfta ur demo-träsket och ta ordentlig plats. Tryck till ALLA ljud, det är för mesigt.

  Bra är att du fattat detta med stabfigurer, snygga keys.

  Rock on.

  ok inget planerat med Mamma Mia känslan ibörjan, men kan hålla med att det låter likt.

  Basen? menar du att jag borde släppa fram mer bas i låten eller ordna en egen basgång, just nu följer den ju stabsen.

  Helt rätt med att det blir för tyst, något som ska tänkas på.

  Det det med eqn och disten är knepigt med håller med om att dom ljuden är dova och lite mesiga men har inte riktigt fått in tekniken än...men övar.

  Tack för kommentarerna, super! 🙂

 9. Jag gillar det, bra stabs framför allt. Dessutom är låten byggd så att man hela tiden väntar på att nästa sak ska hända, vilket är viktigt i klubbmusik. Däremot tycker jag att det behöver hända något mer efter det lilla breaket med pianot, jag hade helst sett en subbas och lite mer hihats. Dessutom distar låten en del så ni får jobba lite med mixningen och nivåerna.

  Tack så mycket för kommentaren! aa kan hålla med om det 😎 Och den distar men bara i studioforums spelare? testa att ladda ner låten istället så borde den inte göra det.

  Mer kommenterer?!

×
×
 • Create New...