Jump to content
Annons

Tjatigt...


Mp3chrille

Recommended Posts

Hallå! Nu vet jag att jag kommer med en fråga som har kommit upp förr 😄 . Jag har dock letat och inte hittat svaret. Jag sitter här med mina nyinköpta prylar: ljudkort (Audiophile 2496) och mixer Phonic MM 1002. Jag har läst nåt inlägg om nåt liknande "fall" och följde instruktionerna där och allt gick bra, ända fram till då jag hade spelat in ett spår och skulle göra nästa "pålägg" så att säga. Men där sprack det 😲. När jag ska göra detta så får jag med det jag först spelade in och det vill man ju inte 😄 .

Jag tycker att jag borde kunna detta men...

Jag har ju använt Brusblaster Live Platinum 5.1 med sån där breakoutbox förr, ja ni vet och det fick jag å funka. Jag har kollat "allt" tycker jag och det känns nästan lite skämmit (stavas det så?!) det här. Det skulle vara jäkligt kul å se var "felet" låg.

Jag tackar på förhand/ Mp3chrille

Redigerat av Mp3chrille
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
ChrisSnyder (oregistrerad)

Självklart så går allt runt om du kopplat MAIN utgången på mixern till ingången på ljudkortet.

Eftersom du bara har 2 I/O på ditt ljudkort så har du ingen som helst användning för din mixer förrutom att koppla in högtalarna i det.

Du kan lika gärna ba koppla högtalarna från utgång 1 o 2 från ljudkortet direkt till högtalarna.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gurra (oregistrerad)

Felet ligger troligtvis på mixer sidan, du har nog någon knapp på mixern som inte ska va ned tryckt, kolla "2 TK to mix" eller vad det kan heta på ditt Phonic bord

Link to comment
Dela på andra sajter

Försökte hitta lite info om mixern, men det var lite svårt...

Du borde kunna använda "aux send" för att skicka ut det som ska spelas in helt oberoende av vad som hörs ut (via aux-rattar på spåren,borde finnas men det gick inte att se på bilden jag hittade). Men det verkar bara finnas en aux send, så då kan du bara spela in mono.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det skulle inte göra så mycket att det blev i mono. Jag ska mest lägga gitarr och sång men jag måste ju kunna spela in spår för spår utan att det inspelade blandar sig. Det är ju när jag ska lägga på nästa instrument eller vad det nu är och jag vill ha med det redan inspelade i lurarna som det ställer till sig. Jag ska dock kolla med aux send knappen.

Link to comment
Dela på andra sajter

det du ska göra är att koppla EFX och AUX till ditt ljudkorts ingång. Koppla 11/12 till ljudkortets utgång. Skruva upp level på max på 11/12. Koppla in micen till MIC/LINE 1 och ändra till mic jämte Gainratten på kanal 1. Ställ in AUX på max på kanal 1. Sätt level till 0 på kanal 1.

När du nu spelar in i ditt musikprogram spelar du in en AUX-tappning. Det betyder att ljudet inte kommer spelas upp genom mixern utan gå direkt till ljudkortet. På ditt spår i inspelningsprogrammet får du ställa in att du skall "monitor" kanalen, dvs höra det som spelas in. Då kommer det skickas till kanal 11/12 tillsammans med allt annat du spelar upp men det ljudet kommer INTE spelas in eftersom AUX-ratten på 11/12 är vriden till 0! Smart va?

Ställ sedan in din MonitorMixer-flik i M-audios kontrollpanel så att allting är på -144 (dvs min) utom Master Volym som är på 0 (dvs max).

bara att börja spela in!

edit: vill man spela in två spår samtidigt skickar man det andra till efx. efx är dock sist i kedjan så man måste då åxå skruva upp leveln på mixerbordet för den kanalen. Annars funkar det på samma vis.

edit2: såg att du hade en 1002-mixer, så då byter du bara ut 11/12 mot 9/10.

Redigerat av MusicGene
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag vet inte om jag fattar det rätt, men om dom andra förklaringarna här inte hjälper så kanske du kan kolla så att inte ditt ljudkort är inställt på att spela in "what you hear is what you get". Då blir det inte så bra... 🙂

tror också på det, det är oftast där felet ligger i sådana här fall.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...