Jump to content
Annons

kjs

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag skulle inte kalla det där AI. I så fall är vi ju i stenåldern i AI. Känns inte som den ger mer info än många andra vanliga pluggar. Testade och fattar inte alls grejen.
  2. Gammal tråd men jag provar ändå. Menar du att Slate Trigger 2 är bra som enbart gate? utan att repläjsa? Skulle du Rekommendera den som enbart Gate plugg? Skulle behöva bra trigger-plugg också så blev nyfiken på den, men hittar dock ingen demo på den.
  3. Aha! Det är just det, var i volymreglaget Spotify inte "påverkar" volymen som jag inte lyckats hitta info om. Kanon! Stort Tack. En annan grej: Det händer ganska ofta att mina mixar innan mastring ligger väldigt nära - 14 LUFS. Jag upplever att det lämnar mindre marginaler att sedan påverka i mastringen. Är det en bra idé att lämna utrymme inför mastringen med tanke ang LUFS.
  4. Nä jag förstår verkligen inte hur man kan använda loudness penalty på det sättet. Vet jag att min låt är tex -14 LUFS så säger Loudness Penallty mig just ingenting, framförallt inte uppspelningsfunktionen. Hur gör du när du byter mellan Loudness Penalty och Spotify? Hur vet du att Spotify "spelar upp i sina -14 LUFS" när Spotify har en volymkontroll? Att med Loudness Penalty ta reda på om Spotify ev kommer sänka eller höja någon db är väl en grej men hur använde du den för att lyssna på ditt material gentemot något som spelas upp från Spotify som du beskriver?
  5. Jag har svårt att komma på hur jag kan kolla hur låten kommer att upplevas på Spotify då Spotify har ett volymreglage utan "default" läge, där den inte förstärker eller minskar. Referenslyssnar jag på material och använder Spotify så brukar jag bara matcha volymen för tillfället så både mix och referens har typ samma LUFS men att jämföra ens mixar i upplevd volym när de väl kommer på Spotify kan jag inte se hur att göra. Det jag gör nu är att lägga upp dem som lokala filer och spela dem från Spotify, då går dom inte genom Spotifys "normalisering" men vet jag att min låt är 14 LUFS så kan jag anta att det är så den kommer att låta i förhållande till andra låtar på Spotify!? Annars måste man la köra hela refernslåten och se till att den får ett LUFS på 14 då man inte vet vad volymreglaget i Spotify är inställt på? Tänker jag knas?
×
×
  • Skapa ny...