Jump to content
Annons

Nån som provat Logic 7.0?


Baltazar

Recommended Posts

Annons

Nu har jag ägt mitt Logic 7 Pro i 2 dagar. Jag har bara arbetat med mitt jobbs Logic 6 Platinum innan (med EXS24), så det var svinkul att sitta och lattja med alla synthar, pianon, orglar och allt gött som hängde med. Speciellt EVB-orgeln satt jag och lirade på i flera timmar. Garvade åt vocal transformer i 20 minuter.

De har polerat upp gränssnittet lite, och första intrycket var att jag tyckte det gamla var bättre. Jag saknade de gamla zoom-teleskopen uppe i högra hörnet. Nu är det lite mer zoom a la Garageband, svårare att hitta. Vanesak kanske... Krtkommandon finns ju.

Sen var man tvungen att kolla igenom lite presets på alla pluggar. Massor av presets till Eq:ar, kompressorer och annat följer med. Bra att ha som utgångspunkt. Bara Space-Designers presets tar väl en dag att gå igenom.

Sculpture-synthen låter verkligen svincool. Trummaskinen verkar bra. Skönt att ha allt på ett ställe, Reason behöver inte hakas på för allt häftigt man vill göra. Auto-tunern (pitch corrector) var faktiskt en besvikelse. Känns inte helt användbar... det blir till att köpa Antares AT eller Melodyne i framtiden.

Annars är det en del smådetaljer som har förbättrats. Bounce har t.ex. en egen plats i menyn, det känns som det är slipat för att snabba upp arbetsflödet.

Jag drog igång ett projekt jag jobbar med just nu på min Powerbook (1,5 GHz 512 RAM intern 5400-disk). Det har ca 20 ljudkanaler, ganska många pluggar, en EXS24, en EVP88, och tre Space Designer-reverb. Då gick processormätaren i botten, och det gick trögt att flytta sig i grafiken. Det skulle sitta fint med en dubbel G5. Men jag ska börja med att peta in lite minne, och köra med en snabbare hårddisk.

Det var mina första intryck efter två dagar... (det skulle levererats i måndags, men anlände först i torsdags).

Redigerat av MusicNixon
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...