Jump to content
Annons

curium

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av curium

  1. Plattform: PC Operativsystem: Windows XP Bärbar eller stationär: Bärbar Ljudkort: M-audio FireWire 1814 Monitorer: Fostex PM2
  2. Själv kraschade jag den helt nya iMac vi körde lite titt som tätt. Använder man många pluggar storknar datorn ganska snabbt. Men visst, det borde fungera tämligen klanderfritt om man inte tänker sitta med några monstermixar.
  3. När jag hade tillgång till en hemmastudio på musikskolan där jag gick under gymnasiet spelade jag aldrig in mer än en kanal åt gången (undantagsvis när jag spelade in klarinett) men det var inga problem med att komma upp i 5 spår i Pro Tools och 10 spår i Reason trots att jag bara hade spelat in två instrument, och sen pluggar på det (3-5 per kanal och några bussar). Det hade nog inte gått att öppna ens på en laptop för 5000-6000:- och då var det små projekt jag gjorde. Summan av kademumman är alltså att; det spelar ingen roll hur få spår du spelar in samtidigt, du behöver ändå mycket datorkraft för att kunna göra något av det efteråt i datorn. Och nej, man kan inte plocka ihop en laptop själv (eller ja, man ska aldrig säga aldrig). Det är därför de är så mycket dyrare, en stationär är bara att slänga in skiten i en låda och frakta iväg till köparen, en laptop är mer finlir. Satsa på en bra laptop direkt skulle jag rekomendera, köper du en nu för 5000-6000:- kommer du ändå bara ångra dig ganska snart när du inser att du behöver ganska mycket mer kapacitet än så. Om du ska "musikanpassa" en dator så är det extra allt som gäller! XP är lite knepigt att få tag på men nu tycker jag det mesta verkar börja fungera under Vista. M-Audio har släppt drivrutiner till Vista vet jag till exempel, om du inte köpt något ljudkort än kan jag rekommendera M-Audio, mycket mer kort för pengarna än Digidesign (samma A/D-omvandlare ändå)!
  4. Spela in på ena stället och mixa på andra skulle faktiskt vara en ganska bra lösning! Dock tror jag som vissa andra här att du får lägga betydligt mycket mer pengar om du ska kunna använda din laptop till något vettigt. En laptop för 6000-7000:-, den surfar och skriver man på.
  5. Han skrev nyss att han bor på två olika ställen 😄
  6. Kolla på denna länken först då.. För budgetexperiment hittar du en bra kapsel här (Svalander) .. men då måste du bygga förstärkare själv... I princip kan du använda vilken budget-rundtagande mick som helst (Behringers ECM8000 är säkert användbar)... /ptr Tusen tack för dina tips! 😏
  7. Det framgick inte kanske. Jag funderar på att försöka bygga en egen budgetvariant genom att köpa ett huvud och sedan köpa mickar för sig. Tänker inte "montera in dem" i hörselgången på huvudet eftersom att jag vill ha bäst ljud med vanliga hörlurar. Men då vet jag på ett ungefär vad för mickar jag ska leta efter. Har du några tips på några billigare sådana mickar? Min budget är väldigt begränsad så det behöver inte vara några hifi-grejer precis. Bara det blir en bit på vägen är jag nöjd, är det skoj och jag vill fortsätta med det kan jag ju köpa bättre saker då istället Tack för länkarna, ska kolla in dem!
  8. curium

    Konsthuvud

    Jag har en lite annorlunda fråga, jag undrar nämligen hur man kan få tag på ett konsthuvud att använda till att spela in i konsthuvudstereo? Hur bra behöver det vara? Räcker det med ett i frigelit tror ni eller behövs ett solidare? Vad jag har förstått är det viktigaste att öronen är naturliga och resten spelar inte så stor roll. Ett i frigelit som lackas kanske fungerar utmärkt? Har inga speciellt höga krav på ljudkvaliteten eftersom att min budget är ganska liten.
  9. Är sugen på att prova att spela in i konsthuvudstereo men hittar inget på nätet om vad för mickar som man kan använda. Någon här som har några tips på vad som kan vara intressant i sammanhanget?
  10. Speciellt Pelican! Knut rekommenderas också!
  11. Jag lirar (som jag kan tillräckligt bra för att låta någon höra) är Bb klarinett (huvudinstrument), elgitarr, basklarinett och elbas. Ukke kan jag också. Hoppas något instrument duger! 😳 Helt underbart är det! Har än så länge inte hunnit lyssna in mig riktigt på det men det skulle inte förvåna mig om det platsar jämte Oceanic och Panopticon! Diggar att de har börjat blanda in mer post-rock och mer dubbeltramp! 🙂
  12. Nej sådant är du alldeles för "true" för.
  13. jo, men nu är det så att detta är inte redigt morbid angel och det! jämt och ständigt så ska folk säga att dom vill ha det mer åt sitt håll konstant. kan inte folk bara ge kritik om sång upp och ner det var en sur ton blablablabla, men alltid så är det för snällt eller för hårt för "sin smak" men då känns det mest som man lika gärna kan låta bli att skriva, för det är ju ingen mening med att säga, låten borde vara åt detta håll, när låten är gjord och man vill ha låten så? haha, ursäkta utbrottet men det är så jag känner. gillar man inte skiten så skriv inte.. gillar man inte mixen så är det en annan sak, då kan man säga mer vad som kanske borde ändras. Men detta är en snäll låt, den är synthbaserad, den är lite popig.. inte amerikansk dödsmetall 🙂 nu kommer jag få påhopp för att jag ventilerade lite! men varsågoda 🙂 Du skrev "Lägger upp en låt för att se vad alla säger." allra längst upp och jag skrev vad jag tyckte. Sluta klaga. Men om jag ska vara objektiv: Bra låt som helhelt.. 1. ..men borde kanske gitarren följa synthen lite mer (inte tvärtom om det är en synthbaserad låt)? Ibland när det är gitarr, synth, growl, clean sång och jag-vet-inte-vad känns det som lite kaka på kaka. Lite för mycket helt enkelt. Inget sticket ut riktigt i dem partierna. 2. Måste du ha synthmelodierna så högt mixade när någon sjunger? Det stjäl fokus från själva sånginsatsen (som ju är superb och borde ligga i centrum). 3. När det är bara trummor, synth och ren sång eller growl, du skulle kunna fundera på att dra ner synthen lite så den blir mer komp än ett extra solo instrument förutom sången. Synthen ligger snyggt när ingen sjunger då är det ingen tvekan om vad som är soloinstrumentet men sedan ibland när något mer händer.. Nu har jag lyssnat lite till. När det blir kaka på kaka så skulle den rena sången behöva mixas högre (mer volym alltså) så den verkligen framträder.
  14. Jag är på! 🙂 Har du hört Isis senaste?
  15. Åh vad jag älskar dessa metal fans som tävlar om vem som är mest "true"! xD
  16. Lite väl poppigt kanske. Alla de där ljuden i bakgrunden, är de verkligen nödvändiga? Jag tycker mest de stör. Hade gärna sett mer döds och mindre pop i låten och mer "clean", avskalad.
  17. curium

    Xaphoon

    Funderar lite på att köpa en xaphoon.. Någon som vet någon om detta intressanta instrument? Är det lätt att lära sig tror ni om man spelar klarinett sedan några år tillbaka? Är det roligt framförallt? Vad är skillnaden på dem i plast och dem i bambu? Vad ska man satsa på? Vilken musikstil/vilka låtar är roligast att spela? Mer info?
  18. iom hela napster grejen och att de dessutom är så stora som de är... Hur många ggr har du inte hört att nån hatar britney spears liksom... sådant kommer med "storleken" okej så ju större banden blir ju mer ska man hata dom? man ska alltså inte bry sig om alla guldkorn dom släppt och vilken enorm betydelse dom faktiskt haft för hårdrocken?
  19. Stoppa tillbaka hi-haten (eller vad det nu är, låter som en halvständ hi-hat iaf) lite i ljudbilden i tugga-tugga partierna så den inte ligger framme och "skräpar" och försöka fixa lite mer tyngd i tugga-tugga partierna. grym låt annars.. skit i om det är otajt, bara det är pyttelite otajt så bidrar det till att det blir röjigt. dock måste melodi-grejsimojset vara snortajt om det ska vara snyggt, tycker du lyckas riktigt bra! dubba kompet till melodijokset så det blir en fet ljudbild!
  20. Varför har det blivit inne att hata Metallica?
×
×
  • Skapa ny...