Curry_Man Postat 11 oktober 2007 Postat 11 oktober 2007 Kan man säga i stora drag var i frekvensbandet man skall ge plats åt till baskaggen respektive basen? Jobbar med rnb i första hand. Är man på rätt spår om man låter baskaggen jobba upp till 60 Hz och där skära med ett högpassfilter över 60hz, då kommer ju en del av det högre registret med. Och på basen vid tex 80hz använda ett högpassfilter och skära därunder, då borde jag väl teoretiskt iaf sepererat dem åt. 😄 Vad säger ni?
Limpan Postat 11 oktober 2007 Postat 11 oktober 2007 Kan man säga i stora drag var i frekvensbandet man skall ge plats åt till baskaggen respektive basen?Jobbar med rnb i första hand. Är man på rätt spår om man låter baskaggen jobba upp till 60 Hz och där skära med ett högpassfilter över 60hz, då kommer ju en del av det högre registret med. Och på basen vid tex 80hz använda ett högpassfilter och skära därunder, då borde jag väl teoretiskt iaf sepererat dem åt. 😄 Vad säger ni? Jag skulle inte rekommendera att använda ett högpassfilter alls... .. och sen så skär du inte över 60 hz om du ställer in högpassfilter... utan släpper igenom allt över 60 hz... därav namnet: Högpass-filter. (höga frekvenser passerar, iaf högre än den gräns du ställer in...) Så filter tycker ja du kan undvika.. däremot kan du tex lägga till med EQ vid 60 hz på kicken ... och dra ifrån lite på samma ställe på basen.. å dra upp kanske 100 hz på basen.. Men allt de där är så olika beroende på hur grundmatrialet låter.. Mitt tips: Använda öronen, dra i reglarna på EQ, lyssna hur ljudet påverkas.. Hoppas du lyckas! 😄 tjo
Anders F Postat 11 oktober 2007 Postat 11 oktober 2007 Studios mixologi tar upp lite vanliga eq inställningar man kan testa och utgå ifrån när man precis börjat att mixa, men sedan är det som talaren säger att utgå från dina öron som gäller. //Anders
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.