Jump to content
Annons

Novation Launchpad


AlexLongley

Recommended Posts

Är en liten noob som aldrig tidigare varit i kontakt med DJ-instrument eller dj-mjukvaral. Såg på ett youtubeklipp hur en person använde novation launchpad och jag blev intresserad på direkten. Så jag frågar er som nu är kunniga när det gäller sånt, behöver man mycket erfarenhet om denna launchpad för att kunna använda den på ett kul sätt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det beror ju lite på vad det är för klipp du sett och vad du anser vara "ett kul sätt".

Att använda den med trumsamples lär inte vara allt för svårt, speciellt inte om du har erfarenhet av någon DAW eller kanske någon DJ-mjukvara. Att använda den som till exempel Madeon, alltså trigga korta samples från en massa låtar och göra en ny låt av det, är ju dock betydligt svårare. Först måste du ju sampla låtarna men sedan också knåpa ihop någonting som låter bra.

Redigerat av hest
Link to comment
Dela på andra sajter

Madeon är sjukt bra, men jag tänkte mer på det här:

Sjukt bra! Det jag tror de gör är att de gör hela låten och planen klar i Ableton och sedan klipper upp allt till samples and får det att flyta med automations och liknande.
Här är en tutorial (finns massor) bara att leka runt och kolla på någon video om hur de själva gör sina låtar. Är riktigt sugen på att skaffa en själv! Det finns många step to step om hur man gör, men att få det att flyta på som Killtherobot så måste man nog lägga en del månader i alla fall! Här är en liten längre demo av låten http://www.youtube.com/watch?v=5JXZMwYPP7g&feature=c4-overview&list=UUEj2k6pUEBRdMiKt4BoQ6gw
Link to comment
Dela på andra sajter

Sjukt bra! Det jag tror de gör är att de gör hela låten och planen klar i Ableton och sedan klipper upp allt till samples and får det att flyta med automations och liknande. http://www.youtube.com/watch?v=uIo4Wp4-HWI Här är en tutorial (finns massor) bara att leka runt och kolla på någon video om hur de själva gör sina låtar. Är riktigt sugen på att skaffa en själv! Det finns många step to step om hur man gör, men att få det att flyta på som Killtherobot så måste man nog lägga en del månader i alla fall! Här är en liten längre demo av låten http://www.youtube.com/watch?v=5JXZMwYPP7g&feature=c4-overview&list=UUEj2k6pUEBRdMiKt4BoQ6gw

Grymt inlägg! Tack så mycket!!! 😄 Men kan man klippa delar av låtar som man vill ha med och bara föra in dem i ableton för att sedan leka med launchpadden?
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...