Jump to content
Annons

Scenbelysning


dstrandberg

Recommended Posts

Hej!

Jag söker lite information kring ljus att ha på scen. Jag vill utveckla scenshowen lite med mitt band och har börjat fundera på att lägga vantarna på lite scenbelysning, men det är väldigt svårt att hitta nån info kring vad som är bra/dåligt, hur man bäst kopplar allting, vad man behöver för att få allting att funka etc etc.

Tanken för närvarande är att vi ska lägga vantarna på 3-4: http://www.thomann.de/se/stairville_led_par_56_alu_schwarz.htm

Nåt form av ljusbord att koppla in allting i och sen förprogga hela setlisten med bactracket vi har (kör backtrack i logic).

Någon som har något att informera om kring detta, kvaliteten på lamporna jag har tänkt köpa, bästa sätt att rigga upp, mest prisvärda ljsubordet etc. Allt är välkommet! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej, jag har lite halvdåliga erfarenheter med LED:ar som scenljus, dom är lite svaga. Jag tycker att man skall ha vanliga "glödlamps" lampor som frontljus (med laxfärgat filter) som lyser mot bandet altså. sedan kan man ju ha LED lampor som effektljus på sidan, ovanför, eller bakom bandet, men rikta dom i så fall helst mot utrustningen. Ansikten har en tendens att se lite konstiga ut i blått eller grönt sken... Men det är ju bekvämt och dom drar lite ström. Det blir inte heller så dj..la varmt på scenen.

/Johan

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...