Jump to content
Annons

V-amp2


PerkaBalo

Recommended Posts

Annons

Jag har själv en V-amp 2 och så har jag spelat en hel del på både POD 2 och POD XT. Enligt mig så har POD bättre distljud medan V-ampen har bättre rena ljud. Dock är PODens rena ljud bra mycket bättre än V-ampens distljud.

F.ö. så har jag också märkt att man kan få ett riktigt fett ljud genom v-ampen ifall man lägger en hyfsat enkel EQ på den. Jag spelade in ett bakgrundskomp med min Neville strata genom en V-amp 2 och resultatet blev helt ok. Du kan kolla in det på:

http://www.angelfire.com/folk/shadows1/

Ladda ner brutal

Fredrik

Redigerat av Shadows
Link to comment
Dela på andra sajter

Har bara testat V-amp 2 kort, och jag tyckte också att distljuden (iallafall de presets jag testade) lät lite suspekt. Jag lekte inte med den nån längre stund och jag måste erkänna att jag kört POD sen den kom så kanske inte är helt objektiv. Men jag kan rekommendera POD iallafall 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

V-amp duger gott om du bara ska spela lite så att säga men ska du göra en inspelning som låter bra så är POD nog det minsta du behöver.

Det som är mest intressant just nu dock är faktiskt Guitar Rig.....check it out!

Problemet är bara att distljuden suger ordentligt i Guitar Rig. De rena låter däremot riktigt bra.

Har jobbat med POD, V-Amp, Vox etc. och måste säga att de är helt olika maskiner för olika ändamål. Alla behöver justeras i mix, precis som med vanliga förstärkare man mickar upp. Sedan gäller det ju att ställa in så bra som möjligt innan inspelning. 😲

Link to comment
Dela på andra sajter

jag tror i regel att man ska köpa podden om man är ute efter bra distar.. typ hårdrockare bär nog välja den. Men ska man ha "vanligt" gitarrljud, eller jazzigt med tremolo eller liknande duger vamp2 bra. Har själv en..

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...