Jump to content

Jambrains

Medlem
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Files posted by Jambrains

 1. Free

  We Will Prevail!

  Senaste låten från mitt soloprojekt Jambrains, fast den här gången har jag (tack och lov) fått hjälp med sången av en kille från Holland och en kille från England har mastrat.
  En Peavey Cirrus BXP 5, några Ibbor och JamStix/Steven Slate Drums utgör arsenalen.
   
   

  30 downloads

  0 comments

  Updated

 2. Free

  Breath

  Låten som tog två timmar att skriva och mer än 2 månader att få fason på!
  Vet inte riktig varför det varit så svårt med just den här låten, kanske för att den går i 6/8?
  Nåja, nu börjar jag känna mig rätt nöjd, tänkte lägga den åt sidan nån vecka eller två och komma tillbaka för sista justeringar med fräscha öron.
  Jag har lyssnat sönder mig totalt på denna och är rätt säker på att det finns skavanker som jag inte längre hör och hoppas därför på er hjälp med input på vad som kan förbättras. Kan vara allt från arr till mixning.
  Ett par konkreta punkter där jag inte känner mig helt säker än:
   
  - refrängen, där är det arrat olika i refräng 1 och 2, ettan har mer keyboard och mindre gitarr, 2:an har ingen keyboard och mer gitarr. Tidigare var det både keyboard från ref 1 och gitarr från ref 2 som användes men det blev för mycket som hände på en gång så jag delade upp det hela. Frågan är in man ska renodla ytterligare och välja ett av de nu två olika arren på refrängen och använda i båda refrängerna.
  - Kompet i solot bygger en hel del på två utpanorerade gitarrer som tillsammans bygger en rytm, var och en för sig låter de inte klokt. Nu för tiden gillar jag det skarpt men i ett tidigare skede blev jag nästan sjösjuk ibland. Vad säger ni?
   
  Hoppas på lika användbar input som jag fått från flera av er på tidigare låtar! :-)
   
  /Johan

  319 downloads

  2 comments

  Submitted

 3. Free

  Heart Of Ice And Steel

  Ny version (se ändringloggen) där jag försökt ta in den feedback (tack så mycket!) som jag fått. Vi tillfälle ska jag prova att lägga ny sång, får se om jag kan pressa ur mig något litet uns till :-)
  Tycker version 2 blev klart bättre, vad tycker panelen?
   
  Ursprunglig post:
  Jodå, ni törs lyssna, den är inte alls så hård som titeln antyder :-)
  Söker främst kommentarer på mixen men även annat är såklart välkommet.
   
  Konkreta frågor
   
  1) Ligger stråkarna för högt?
  2) Nivå på sångstämman i sista ref?
  3) Nivå på gitarrerna
  4) Balans virvel/tamburin?
   
  Hit me!

  525 downloads

  11 comments

  Updated

 4. Free

  Don't Let Me Go

  Work in progress, bara råmixad, lite omtagningar behövs och sången på vers 2 är inte lagd än (kopierad från vers 1).
  Det jag söker panelens hjälp med gäller sista delen (från typ 2.40). Jag kan inte bestämma mig för om det funkar eller inte. Vissa dagar tycker jag avslutet knyter ihop säcken på nåt sätt, låten i sig är rätt mörk men avslutningen är ändå hoppfull. Andra dagar känns det mer som nåt som är påklistrat på slutet. Har provat att korta ner genom att låta sången komma direkt men kan inte bestämma mig där heller....
  Så, låt höra, vad tycker ni? Man får så klart kommentera även annat! :-)
   
  /Johan

  97 downloads

  6 comments

  Updated

 5. Free

  Leave No Stone Unturned

  Andra låten från mitt soloprojekt Jambrains. Som tidigare har jag gjort allt själv och hoppas på konstruktiva kommentarer på alla aspekter från låt till produktion, såväl positiva som negativa.

  133 downloads

  5 comments

  Updated

 6. Free

  Only Ashes Remain

  Första låten med mitt "soloprojekt" Jambrains.Eftersom jag gjort allt själv på denna, skrivit låt/text, arrat, spelat/programmerat alla instument, sång, inspelning, mixning osv så är jag förmodligen svårartat hemmablind. Dessutom kan ju knappast en människa vara mästare på alla steg i den kedjan så vissa delar kanske suger mer än ändra.
  Så därför, hjälp mig att se mina brister (och för all del även förtjänster) på alla aspekter av detta alster från komposition via framförande till mixning, Alla kommentarer mottages ytterst tacksamt.
   
   
  Tack på förhand!
  /Johan

  325 downloads

  8 comments

  Submitted

×
×
 • Create New...