Jump to content
Annons

JJRockford

Medlem
  • Antal inlägg

    5 311
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    41

Dagen då JJRockford senast vann var 13 augusti 2017

JJRockford hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

377 Utmärkt

2 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Musik, skidåkning, choklad och italienska bilar
  • Hemsida
  1. "Definitivt ett riktigt vasst album och en av höjdpunkterna detta år, om inget galet händer under resten av 2017 kommer Ghostlights att vara ett av albumen på min tio i topplista när året ska summeras, så bra är det definitivt." Hallowed.se 6/7
  2. Jag skulle till och med sträcka mig så långt som att säga att det är att föredra att lyssna på musik så mycket man kan i sina studiomonitorer, så att man verkligen lär sig hur de låter.
  3. Nu även på Spotify; https://open.spotify.com/album/5fS8IJTBpTN9EgL9oE0HyV
  4. Dave Grohl brukar ju ofta ondgöra sig över teknikens framsteg inom musikbranschen, så Foo Fighters är säkert oftast inspelat och mixat på samma omständliga sätt som innan datorerna gjorde sitt intrång. Däremot tror jag inte att det är så vanligt att producenter gör slutmixar, i alla fall inte inom kommersiell musik där det finns pengar.
  5. Det blev något så otidsenligt (väl?) som en konceptskiva till slut, som handlar om någon som försöker hitta en bra väg framåt bland all alternativ fakta, moderna myter, krav på bekräftelse och liknande. Vill man lyssna och ha möjligheten att bläddra bland låtarna är nog Soundcloud lättast just nu (man ser bara första spåret här i inlägget, men de andra kommer om man låter spelaren gå): Personligen (även om jag såklart är lite partisk) tycker jag dock skivan funkar allra bäst i sin helhet, och då går det även bra med YouTube: Musikmässigt är det väl någon slags rock/hårdrock/pomprock. Vi i bandet har ganska skilda favoriter, men jag gissar att folk kan höra in allt från Rainbow, Queen, Journey, Whitesnake, Savatage, Toto, Meat Loaf, Judas Priest och Survivor till My Chemical Romance, Nickelback och Imagine Dragons. Men jag ska inte lägga ord i munnen på någon, vore klart intressant att få veta vad andra tycker att det låter som. Skivan dyker upp på Spotify och liknande inom de närmaste veckorna.
  6. Kolla in IK Multimedias iLoud Micro Monitor. De anses säkert inte som lika "pro" som Genelec, men har fått väldigt bra kritik. Personligen tycker jag att de skulle funka lika bra som Genelec, men det beror möjligen på att de Genelec-monitorer jag provat har en förmåga att skönmåla saker och ting (även om de ändå är tydliga).
  7. Tack för tips! Fast vad hände med ditt inlägg Sven? 🙂
  8. Funderar på att ställa min gamla XP-häck i replokalen och använda som multikanalsinspelare... Någon som har något tips på ett äldre ljudkort med 10-16 ingångar som skulle kunna tänkas passa? Datorn har för övrigt Cubase 5 installerat (har jag för mig? Kan även vara SX3, länge sen jag hade igång den 🙂), vilket jag inte vill ändra. Så gamla ProTools-interface funkar tyvärr inte (väl?).
  9. Finns numera även på t ex Spotify https://open.spotify.com/track/3ZQxqxkSO4DN2Ln9ydJT1f ...och alla andra ställen CD Baby distribuerar till 🙂
  10. Då har du missat en del spännande trådar 🙂 Där var t ex en en gång där någon påstod att valet av telekontakt på en gitarrsladd kunde ändra ljudets upplösning. Här är två lite längre trådar: //forum.studio.se/topic/101868-traden-om-digitalt-ljud/?hl=uppl%C3%B6sning //forum.studio.se/topic/103897-fa-baettre-gitarrljud/?hl=uppl%C3%B6sning
  11. Hur vet man vilken som är mest ärlig mot originalkällan?
  12. Det är nog årets underdrift 🙂
  13. På vilket sätt? Och hur har du testat dig fram till skillnaden?
  14. På vilket sätt spöar RME ADI 2 omvandlarna i 003:an med hästlängder?
  15. Tänker att det blir mer skalbart om du skippar powermixern. D v s, satsa på en mixer (eller kombination av prylar) som gör att du enkelt kan ställa in din egen lyssning på ett så smidigt och platsbesparande sätt som möjligt. Mixern du föreslagit har ju onödigt många kanaler för att enbart koppla in gitarr, sång och bakgrunder. Aktiva högtalare har väl nackdelen att du behöver dra fram både ström och ljudkabel till varje högtalare. Men, det finns ju massor av bra högtalarpaket i olika prisklasser med en subbas och två toppar/satelliter, där slutsteget till topparna sitter i subbasen.
×
×
  • Skapa ny...