Jump to content
Annons

Search the Community

Showing results for tags 'scarlett 8i6'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Avdelningar
    • Frågor och svar
    • Diskussioner
    • Feedback på demolåtar
    • Samarbeten
    • Studiofestival
    • Om studio.se
    • Utanför ämnet
    • Presentationer
    • Mixakuten

Calendars

There are no results to display.

Categories

  • Tidningar och böcker
  • Filer till artiklar

Blogs

  • Olsbergs blogg
  • Ledare
  • Redaktionsbloggen
  • Bobs hemstudioblogg
  • Pro Tools Tutorial
  • Shrine of Distortion blogg
  • Frederick's blogg
  • Lundin's blogg
  • drloop's blogg - i all enkelhet...
  • gurraljung's blogg
  • Jazz blues
  • Akustik & teknik
  • S-bloggen
  • HoboRecs vlogg
  • Kreativt musikskapande
  • Mastring & ljudteknik
  • Nashville-bloggen
  • Claes Holmerups blogg om musikteknik, hörsel, akustik, musikprylar och mixning
  • Gästbloggen
  • Nils Eriksons låtskrivarblogg
  • Anders F's blogg
  • Skapandet av Palma Music Studios
  • Så gjordes musiken till SVT-dokumentären Donationen
  • Trombonistens blogg
  • To be on the Edge - take care :)
  • Rum i rummet - lägenhet
  • Gammal utrustning från Dan Tillberg
  • Clipstreet Sounds Blogg
  • Ljudkort 24 xlr inputs
  • musaploki.se
  • akustisk gitarr spel
  • Henrics hemstudioblogg

Categories

  • Tips
  • Guide
  • Intervju
  • Vintage
  • Nyhet

Product Groups

  • Tidningar och böcker
  • Utbildning
  • Studio (2005-2010)
  • Studio (2011-2013)
  • Videor
  • Specialutgåvor
  • Plusmedlemskap
  • Event

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Stad/plats


Min utrustning


Intressen


Home page


Youtube


Soundcloud


Facebook


Instagram


LinkedIn


Skype


Yahoo

Found 1 result

  1. Hej alla studiovänner. Jag har ett problem som plötsligt dök upp igår. Jag spelar in genom en Focusrite Scarlett 8i6 in i Cubase 7.5. Plötsligt har det börjat spraka på insignalen! Spraket intensifieras ju starkare signalen in är men spraket låter digitalt. Det är ingen hörbar distortion, endast ett sprakande som förstärks och blir mer frekvent parallellt med signalen. Detta jag har testat hittills: Höja storleken på bufferten. Detta har jag experimenterat med en hel del utan resultat. Datorn har hög prestanda och detta ska inte vara ett problem. Felsökt kablar, ingångar och övrig utrustning. Allt OK. Avaktiverat nätverkskort, internt ljudkort, antivirus och all onödig programvara. Utan resultat. Testat alla olika USB-ingångar. Utan resultat. Uppdaterat alla drivrutiner och programvara. Här har jag fastnat: Ljudkortet har en "direct monitoring"-funktion som jag kan aktivera utanför Cubase. Den signalen är helt ren! Det ser alltså ut som att problemet uppstår när Cubase kommer in i bilden. Men nu står jag utan idéer. Vad kan gå fel i kommunikationen med Cubase? Jag är otroligt tacksam för svar. Detta gör mig galen. TL;DR: Sprak vid inspelning i Cubase. Inte ett buffertproblem.
×
×
  • Create New...