Jump to content
Annons
 • Uppmickning av trumset på en minut med Yamaha EAD10 (video)

  Micka ditt trumset på en minut – så säger reklamen. Kan det verkligen fungera och hur låter det? Jo, häng med så ska vi förklara och visa exempel på detta.

  Yamaha

  I denna artikel uppmärksammar vi Yamahas trummick EAD10. Den har nu funnits i några år, men i korthet går det ut på att få till ett riktigt bra trumljud med endast en mikrofon och DSP-kraft. Paketet består av en stereomick och en ljud/effekt-modul med DSP-teknik. Kolla in nedan video för att se och höra hur det kan låta.

  Trummicken fästes på baskaggen och plockar upp hela trumsetet från en klassisk centerposition (som på den gamla goda tiden). I mikrofonen finns även en inbyggd triggmick. Med hjälp av denna kan du blanda in en kicksampling från ljudmodulen som ger extra knuff till baskaggen – 125 stycken kicksamplingar finns att välja  på, och en volymratt för att kunna justera hur mycket av det samplade ljudet man vill addera.

  Därtill finns ett sändeffektblock med bland annat delay och reverb samt ett inserteffektblock med  parallellkompression, vilket ger kitet ordentlig "punsch", men var försiktig med reglaget, det kan bli för mycket – använd aldrig mer än 50% om du vill undvika att trumljudet trasas sönder.

  EAD-modulen innehåller 50 stycken presets med allt från stora arena-trummor med gigantiska reverb till gejtade trummor och elektroniska kit.

  Det hela låter väldigt bra, och gör det möjligt att enkelt och snabbt få ut ett ljud över förväntan i PA:et. Detta utan inblandning av massor av mikrofoner. Det är line out från modulen rakt in i en mixer – perfekt för partygig eller mindre klubbgig.

  För YouTubern finns en smart gratisapp ”Rec ’n share”, som låter dig filma dig själv med din telefon och ta upp ljudet från modulen. Du kan spela med eller utan backtrack och klippen laddas upp direkt från appen på YouTube.

  Priset för EAD10 ligger på ca 6 200 kr inkl. moms.

  Tips: Denna video visar hur du kopplar upp EAD10

  Läs mer här 


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...