Jump to content
Annons
 • Boss Waza-Air gör det kul att spela gitarr med hörlurar

  Traditionellt sett har det inte varit roligt att spela elgitarr i hemmet på grund av risk att störa andra. Det blir att spela på låg volym, eller med lite konstigt och tråkigt ljud i hörlurar. Det ändrar Boss på med Waza-Air.

  Boss

  no_wires_no_hassle_hero_red.jpg.45f02ba0e9d2ea0a49e8ca6743c0bdd7.jpg

  Det finns otroligt många frustrerade gitarrister som inte har en tillfredställande situation när det gäller att spela och öva hemma, och nog är det så vi spenderar den mesta tiden med våra gitarrer. Vi övar på låtar vi ska spela live och vi lyssnar och plankar, samt spelar bara för att det är så fantastiskt roligt. Men att spela hemma är ofta inte roligt, för om du inte bor själv så stör du andra så fort du vrider upp förstärkaren över viskningsnivå. Sedan kanske du bor trångt, så att allt du använder måste tas fram ur en garderob och sedan stoppas tillbaka. Kanske har du en direktinspelnings-apparat som låter sådär, och den ska ju dessutom kopplas upp med en massa sladdar, vilket förtar spelglädjen för alla utom de mest ihärdiga.

  Det är här Boss Waza-Air kommer in i bilden. Waza-Air består av två fysiska delar. En trådlös sändare som skickar din gitarrsignal till ett par hörlurar. I hörlurarna finns 5 riktigt coola förstärkare samt massor av Boss-effekter. Sätt i den trådlösa sändare i gitarren och sätt på hörlurarna och börja spela. Det kan egentligen inte bli lättare och det är en befriande känsla att ha trådlöst till både hörlurar och gitarr. Allt får dessutom plats i fickan på en normal gig-bag så det är lätthanterligt även i den mista lägenheten.

  Då frågar sig givetvis vänner av ordning hur kul det är att bara höra sig själv. Svaret är givetvis, inte alls, och därför har Waza-Air försetts med möjligheten att streama audio via Bluetooth från din mobiltelefon (iPhone eller Android).

  waza-air_image_01_gal_red.jpg.933c46dfe6c7d48a4117d9551995c6c1.jpg

  Hörlurarna är förprogrammerade med sex ljud men det räcker ju inte långt om du har en bred smak, och därför finns det en gratis app-editor till din mobil, som både innehåller en massa funktioner men trots detta är synnerligen enkel att använda. I editorn kan du skapa dina helt egna ljud och spara dem i hörlurarna. Det finns även en biblioteksfunktion där du kan spara olika banker om sex ljud som du snabbt kan ladda in i hörlurarna. Här kan du exempelvis spara ljudbanker för olika musikstilar eller olika gitarrer.

  Det finns många som vill spela, men som vill ha fler ljud tillgängliga, och därför kommer du som användare åt Boss Tone Central direkt inifrån appen, och där finns det redan färdiga banker av ljud i olika stilar som du kan ladda ner. Se bild 1.

  1384118586_Bild1BossToneCentral_1800.jpg.54285c849dcf2d0cefa2a2c9433adb5b.jpg
  Bild 1: Boss Tone Central.

  En av de trista aspekterna av att spela i vanliga hörlurar är att man som musiker känner sig lite avstängd från spelupplevelsen. Detta råder Boss Waza-Air bot på genom en unik funktion som heter Gyro Ambience. Du väljer mellan tre olika typer av rumsupplevelse. Se bild 2.

  2039998582_Bild2GyroAmbience_1800.jpg.aafc25f2b3586d7fef65e296e074a063.jpg
  Bild 2: Gyro Ambience.

  1. Surround
   Här spelas den streamade musiken upp som i vanliga hörlurar men gitarren för en typ av ”amp-in-the-room” känsla och du kan välja om du vill ha upplevelsen av att stå i en studio eller på scen (Stage) och i den nedre delen av skärmbilden ställer du in hur mycket av denna ambience du vill ha.
  2. Static
   Här hör du musiken på samma sätt som i Surround men gitarrljudet får en specifik position i rummet. Det vill säga att om du rör på dig så får du känslan av att du rör på dig i relation till där den simulerade gitarrförstärkaren är placerad. Står du rakt fram upplever du det som om du har förstärkaren bakom dig och vänder du på den så låter det som om du har den framför dig.
  3. Stage
   Här är gitarrljudet som i Static men i Stage får även den streamade musiken samma behandling som gitarrljudet. Står du rakt fram låter det som om du har bandet bakom dig precis som om du står på en scen, och ditt gitarrljud kommer från samma position som om de fanns med i bandets backline. Vänder du på dig åt vänster upplever du att du rör dig på scen i relation till resten av bandet.

  Du har säkert sett mycket reklam som säger att "det här måste man uppleva", men i fallet med Waza-Air stämmer det verkligen. Det är riktigt kul att spela med hörlurar på det här sättet.

  Låt oss se lite närmare på appen I Amp/EQ ser du att det finns fem olika förstärkartyper som täcker alla gitarrtyper och alla musikstilar. Se bild 3.

  1234109156_Bild3AmpEQ_1800.jpg.3e3bc6cd25c967244ba2d18506dcb4af.jpg
  Bild 3: Amp/EQ.

  Hur mycket du vill ha av de olika effekterna ställer man in på skärmen Effects/Presence och där finns även kontroll för presence. Se bild 4.

  669666324_Bild4EffectsPresence_1800.jpg.13ed04e2daaf80792c6ac7e8d2727c11.jpg
  Bild 4: Effects/Presence.

  Trycker du på Effect Edit kan du redigera de individuella effekterna. Se bild 5.

  1186149345_Bild5EffectEdit_1800.jpg.567c6cb9cafb0655692ea5aa464d43b1.jpg
  Bild 5: Effect Edit.

  Som vanligt när det gäller en produkt från Boss, finns även här en uppsjö av effekter fördelade på 5 olika block: Booster, Modulation, Delay, FX och Reverb. Utöver detta finns en EQ och en Noise Supressor.

  Samtliga parametrar sparas när du sparar ett ljud.

  Då det ska vara enkelt så är både hörlurarna och den trådlösa sändaren laddningsbara via USB och du kan spela upp till 12 timmar med sändaren.

  Det är enkelt, bekvämt och framför allt roligt med Waza-Air!

  Läs mer här >


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...