Jump to content

 • Aston Halo sätter ny standard för portabla sångbås

  Tio år efter att James Young utvecklat världens första reflektionsfilter för mikrofoner revolutionerar han marknaden med nya Aston Halo.

  Luthman Nordic

  halo.thumb.jpg.0222a052727226793f0cbab8cbec80db.jpg
   

  las-mer-om_vit.jpg.8f94ca5389738e8d0a342e3375d05c77.jpg

  Efter 13 spännande år på mikrofonföretaget sE Electronics bestämde sig James Young för att det var dags att ta steget vidare i karriären och använda sina erfarenheter för att skapa något nytt och innovativt. En idé tog form och 2015 grundades Aston Microphones. En av grundpelarna i det nya företaget var att allt från utveckling till produktion skulle ske i Storbritannien.

  – Eftersom skillnaden i produktionskostnad krymper, särskilt för de högre prissegmenten, tjänar du inte så mycket på att producera i Kina längre.

  origin.thumb.jpg.6a496b91a4e7d962e2c93daeb16daae2.jpg

  Sedan i höstas har företaget två mikrofoner på marknaden; Origin och Spirit. Dessa har flera innovativa funktioner, som till exempel inbyggt puffskydd och stativgänga integrerad direkt i mikrofonen. Men egentligen var det reflektionsfiltret Aston Halo som skulle lanseras först.

  – Reflektionsfilter har i princip sett likadana ut sedan vi visade upp sE:s första reflektionsfilter på NAMM-mässan 2006. Halo är sfärsik och mycket större än traditionella filter, men materialet gör det ändå en tredjedel lättare.

  Aston Halo är producerad av återvunnen PET-plast och både materialet, designen och tillverkningsprocessen är patenterade.

  – Det var en lång process innan vi kunde forma Halo som vi ville ha den utan att materialet skrynklar eller sträcks, berättar James Young.

  – Idag finns knappt den vanliga stora inspelningsstudion, folk sitter i mindre studior eller hemma. Då har man kanske inte möjlighet att bygga det perfekta sångbåset. Istället blir Aston Halo det portabla sångbåset, säger Anders Junhammar som är produktchef på 4sound.

  Tanken med Aston Halo är inte att eliminera alla reflektioner från rummet, då riskerar ljudet att bli dött och tråkigt.

  – I dagens inspelningar vill man hitta sitt sound, sin karaktär. Genom att exempelvis placera micken olika djupt in i din Aston Halo har du möjlighet att skräddasy och testa, säger Anders Junhammar.
   

  las-mer-om_vit.jpg.8f94ca5389738e8d0a342e3375d05c77.jpg


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...