Jump to content
Annons

Omneus

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Omneus

  • Födelsedag 1985-10-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. En fråga: Brukar latency-sprak hamna på inspelningen? Mina missljud kommer med, precis som de är, på inspelningen.
  2. När jag byter mellan Focusrites ASIO och ASIO4All så dröjer det i alla fall en halv minut innan det börjar knastra igen. På Focusrites supports inrådan har jag uppdaterat de flesta av datorns drivrutiner och även BIOS, utan effekt.
  3. Min gissning just nu är att det är någon drivrutin som ligger i konflikt och orsakar missljuden.
  4. Inga problem med latency. Det ger ingen som helst effekt att ändra storleken på bufferten. Det verkar som att det går att överrösta spraket en aning när jag förstärker signalen in, antingen på ljudkortet eller preampen som är kopplad line in. Tack för att du påminde mig om ASIO4All. Det ska jag testa.
  5. Det sprakar enbart på signalen in. Ingen skillnad med ASIO guard, tyvärr.
  6. När jag gick in i Vst performance nu så lyste det rött. Men mätarna gick inte i taket även när jag belastade ordentligt.
  7. Det peakar inte på performance. Kanske kan försöka med en gammal dator.
  8. Försöker lösa sprakproblem

  9. Hej alla studiovänner. Jag har ett problem som plötsligt dök upp igår. Jag spelar in genom en Focusrite Scarlett 8i6 in i Cubase 7.5. Plötsligt har det börjat spraka på insignalen! Spraket intensifieras ju starkare signalen in är men spraket låter digitalt. Det är ingen hörbar distortion, endast ett sprakande som förstärks och blir mer frekvent parallellt med signalen. Detta jag har testat hittills: Höja storleken på bufferten. Detta har jag experimenterat med en hel del utan resultat. Datorn har hög prestanda och detta ska inte vara ett problem. Felsökt kablar, ingångar och övrig utrustning. Allt OK. Avaktiverat nätverkskort, internt ljudkort, antivirus och all onödig programvara. Utan resultat. Testat alla olika USB-ingångar. Utan resultat. Uppdaterat alla drivrutiner och programvara. Här har jag fastnat: Ljudkortet har en "direct monitoring"-funktion som jag kan aktivera utanför Cubase. Den signalen är helt ren! Det ser alltså ut som att problemet uppstår när Cubase kommer in i bilden. Men nu står jag utan idéer. Vad kan gå fel i kommunikationen med Cubase? Jag är otroligt tacksam för svar. Detta gör mig galen. TL;DR: Sprak vid inspelning i Cubase. Inte ett buffertproblem.
  10. Tack för infon Majken. Jag anade att det inte fanns stöd för rundgångskopplingar. Jag prövade att göra det analogt men nu kan jag inte höra insignalen. Inte när jag kopplar in min elbas heller 😊 . Jag ser mätarna röra på sig och jag kan spela in men jag kan inte höra något förrän inspelning är klar. Det finns säkert en tråd där man redan har diskuterat detta. Jag tackar för tipsen!
  11. Tack för svaren! Jag förstår vad det är jag ska göra och hur signalerna ska gå. Det är bara så att jag inte kan hitta ett sätt att få delayen att skickas till något annat än stereo-out. Det verkar ju funka i Pro Tools men Cubase jäklas med mig. Jag har ett audio-spår med en röst på. Signalen från den kanalen har jag skickat till en effekt-kanal med ett delay som insert. Nu vill jag skicka delay-signalen tillbaka till röst-spåret. Hur gör jag det? Tacksam för hjälpen!
  12. I nr. 6 2007 tipsades det om en delayeffekt för Pro Tools då man skapar s.k. studsar. Jag vill göra det här tricket i Cubase SX3. Jag vet inte hur jag ska få delaykanalen att skicka till sig själv. Kan någon hjälpa mig? Jag vill återskapa effekten som användes för att skapa Sir Nose' röst på Parliament's plattor. Ekot ökar successivt i pitch. Coolt. 🙂
×
×
  • Skapa ny...