Jump to content
Annons

aniah

Medlem
  • Antal inlägg

    75
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. aniah

    Hitta ljud lättare

    Finns det något enklare sätt att hitta ljud i Logic än som jag gör.. T.ex. jag vill ha en virvel som låter på ett visst sätt. Startar upp ett spår och väljer ett trumkit och testar de olika ljuden som finns, sedan gå in på media och välja ett annat kit, testa igen osv. Varje gång några sekunder att ladda in det nya kittet och sedan leta runt bland ljuden. Finns det inget sätt att bara kolla alla virvlar t.ex...? Behöver inte alltid gälla just virvlar men framför allt trummor överlag. Man letar en viss baskagge, hihat el dyl. Tack på förhand 🙂
  2. Tack alla för alla bra tips och förslag! Funderar fortfarande på detta med extern hårddisk. Kanske en dum fråga men jag kör ju mitt ljudkort via firewire och det finns bara ett uttag... kan man seriekoppla det med hårddisken och tar det då inte på kraften...? Jag funderar på att skaffa mig my passport studio från western digital, men kan välja någon annan med. Eftersom jag hela tiden flyttar på mig är det dock viktigt att det ska vara en bärbar och någorlunda smidig lösning...
  3. jäklar 😮 min tråd har blivit kidnappad:) I alla fall, tillbaka till externa disken. Jag menade t.ex. den här http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10177 Strömförsörjning sköts via firewire så man behöver inte elkontakt, smidigt, men jag undrar om det gör något i detta sammanhang? Annars får jag väl köpa ännu en ny.... funderar på t.ex. de här (som också är krypterade..): http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=420 http://www.mstore.se/m4n?seid=etailer-product&cat1id=111&prodid=336896&famid=0&cat2id=102&viewMode=1&manid=75&catgr=0 Förbaskat synd att höra om att skärmen också kan dra kräm, jag som just tänkte avancera till en stor extern inför mixningen... 🙁
  4. Har ingen aning om det kan hjälpa i ditt fall, men min medhörning strular ibland också och har lärt mig att det är avgörande att starta upp saker i rätt ordning. Nu vet jag inte vad du jobbar med för ljudkort men i mitt fall finns några småprogram som man kör igång för ljudkortet. Man använder dem aldrig och de fyller ingen direkt funktion, men dessa måste startas innan jag startar cubase. Även om jag startar cubase och sedan byter till rätt ljudkort, och drar igång programmen efteråt, så blir medhörningen fel. Då hör man med latency eller för lågt eller i bara en lur osv, massa strul. Så när det händer stänger jag ner allt. startar om, på med ljudkort fysiskt, på med ljudkortsprogram i daton, på med cubase, upp med kopplingarna av kanaler och sen funkar allt som en dans. I den ordningen..
  5. Hej, Svårt att säga om ni hör grannarna lika bra med som utan 🙂 det kan bara ni avgöra.. Men om det är så, vore det inte helt oväntat eftersom materialet inte ser ut att isolera lokalen. Det behövs en uppdelning här, isolering - ljudbehandling/dämpning, som är olika saker För att isolera ljud behöver du ...isolera ljud... dvs kapsla in det eller utestänga det. Finns säkert massor trådar om det, men då gäller det att bygga helt tätt och med luftspalter mellan flera lager osv. För att dämpa ljudet inuti rummet finns en mängd material man kan sätta och hänga upp för att få den ljudmiljö man vill ha. Nu vet man här inget om rummet, ljudet eller heller mycket om materialet det nu gäller. Men säg t.ex. att ni spelar högt och skramligt och det är ett stort rum med stenväggar och rör osv... kan säkert en vadderad vägg göra skillnad till det bättre skulle jag gissa. Ser inte vad det är på materialet, är det en tapet rakt på isoleringen..? Ytan spelar ju också roll. Lite mer information om rummet, musiken och framför allt syftet skulle underlätta.
  6. jo... angående hårddisken. Har några olika och undrar.. går det bra om strömförsörjningen är genom firewire eller tar det på kraften på något sätt? och gör det något om den är krypterad (truecrypt)? Då låser man ju i så fall upp krypteringen innan man kör igång så som jag förstår rätt håller den inte på och krypterar under tiden.. eller? Tack på förhand 🙂
  7. Tack för tipsen!! Jag ser bara att processorn slår i taket. Ska ta och prova att köra filerna på extern disk då..
  8. Varför är det bättre att köra spåren från en extern? Det är ju inte svårt att ordna i så fall. Vilken disk vore bäst i så fall? Har massor som jag använder för backup.. Jag kör både Logic och Cubase men ska nog mixa bara i Logic. Vill du berätta mer om hur man använder två macar ihop och vad man tjänar på det? Det var nytt för mig..
  9. Hej, Har lyckats ta mig igenom nästan en hel skivproduktion med en Macbook Pro 2.66 GHz i7 och 4 gb ram. Man har lärt sig att bounca ner saker när det går, stänga av effekter osv. Nu är det upp till 80 spår på vissa låtar och det ska mixas. Effekter och annat måste på men datorn får flipp och hackar och krånglar. Finns det något jag kan köpa till för att hjälpa den stackaren (macen) att orka igenom ända till slutet? Det är väl processorn som får spel? Då hjälper inte att köpa till mer ram eller hur funkar det? Det är inte fullständigt främmande att investera i en ny dator heller, men denna är redan relativ ny, samt att som jag jobbar behöver jag bärbara lösningar. Tacksam för råd!
  10. Det är lika surt hur än man ställer in alla ljud tyvärr... Skulle någon vilja lägga upp en skala på med något piano som ni vet är korrekt? Så kan jag spela in skalor i kontakt till det. Bara för att utesluta att även alla mina pianon skulle vara sura.. :-/ ..?
  11. Hej, vill köpa någon eller ett par samlingar loopar och undrar om någon kan tipsa. Det ska vara till pop alltihop, ibland med inslag av house, hip hop, electronica eller annat men inget renodlat, bara pop alltså Modernt och fräscht så man kan använda det.. Vill främst ha rytmer, inte en massa pianon osv. Syntbasar och något enstaka gitarrriff kan funka i och för sig men mest behöver jag rytmer. Och sen att rytmerna är uppdelade och inte kommer i hela set, så att man kan lägga ihop dem (många av logics egna t.ex. är ju hela set med baskagge och allt). Också gärna många effekter som sweeps och sånt. (inte skratt och telefoner däremot 🙂 Vet ni något bra till rimligt pris?
  12. Jo jag vill tillägga att min line/mic ratt ser ut så här http://www.altomusic.com/shop/images/product/pre73mk2-ed0594f6c4630a4e72f8134bec00ae3e.jpg Upptäckte nämligen nyss att de är spegelvända på vissa... Detta förklarade också en hel del för mig då jag tittat baklänges på vredet.. 🙂 Jag antar att jag då nu ska vrida det medsols för att få det svagare? Kvarstår gör fortfarande frågorna. Ska jag ha DI intryckt? Micken inkopplad på baksidan? Low intryckt?
  13. Jag förstår. Dock tycker jag att den faktiskt färgade ändå. Gjorde en inspelning med mic på lägsta och out på max, det lät skitbra men blev för starkt. Vred sedan ned lite på out och när jag lyssnar på den och jämför med den andra (med nedskruvad volym förstås för att få samma volym på båda), låter ändå den första mycket bättre (och den andra färgad - det blir lite metalliskt/mekaniskt ljud). Vore super om någon orkar förklara hur man ska ställa mic-vredet. Fattar inte var mic slutar och line börjar och spelar det någon roll? På den jag spelade in som det lät bra men för starkt stod det på kl 1 ca. Där tror jag det stod -40 och det är ungefär där det står 'mic'. Sökte lite och hittade någon som skrev om att 'DI' knappen reglerar detta men så låter det inte i manualen. Där står det att di gör så att imputen på framsidan aktiveras och den har impedans på 100kohm (vilket jag tyvärr inte heller förstår vad det innebär..). jag har kopplat micken till baksidan nu, fel..?
  14. Vill bara meddela att det blev en 73a 🙂 Först provade jag att spela in med lite olika inställningar, low på, low av, att vrida på färgningen lite osv. Tyckte det lät rätt kasst. Sen kom jag på att volymen har en line och mic läge. När jag ändrade till mic lät det bättre 😄 faktiskt helt brilliant, så tack för tipset! Jag vill inte ha färgning så jag har nu ställt output på max enl. instruktionsboken. Däremot undrar jag lite över mic/line-vredet. Det svagaste läget på mic är fortfarande skitstarkt. Sen ser det konstigt ut också med själva numreringen på lägena, inte helt logiskt för mig, börjar inte på noll från stället där line resp mic står. Om jag vrider ner output lite och har mic på lägsta, får jag lägre volym då utan att färga? Några allmänna tips om hur man ska tänka med inställningarna? Vill egentligen bara ha så rent och klart ljud som möjligt.
  15. Vill bara återkoppla Kontakt 4 spelar fortfarande surt. Det som gör det någorlunda drägligt är att ställa upp det på 443 i stället för 440 men det är surt relativt mellan tonerna ändå. Det gäller alla instrument. Har kollat precis alla inställningar hundra gånger om.
×
×
  • Skapa ny...